|
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά κατασκεύασα νέο καπάκι με λάμπες για το ενυδρείο μου 60λιτ.Έχω δύο ερωτησούλες ακόμα.
1) 2 λάμπες T5 των 24 βατ , η μία μπλέ ακτινική και μία λευκή 18000κ, είναι αρκετός φωτισμός για κάποια κοραλάκια απαιτητικά μεν , αλλά οχι τα πιο απαιτητικά. 2) Έχω στο ενυδρείο μου ένα οργανισμό που δεν καταλαβαίνω τι είναι.Είναι πολύ μικρό για φωτογραφία. Μοιάζει με μανιταράκι , γιατί έχει μια βάση σαν του μανιταριού και πάνω έχει κάτι σαν πλοκαμάκια .Μοιάζει με αστεράκι και είναι ροζ σαν τα μανιτάρια. Το περίεργο είναι οτι μετακινείται στο βυθό του ενυδρείου.Ξέρετε τι μπορεί να είναι?? |
|
|||
|
|||
![]()
Ποιά λάμπα 18.000 Κ έβαλες?
Sea slug? Δεν μπορώ να καταλάβω και πολλά από την περιγραφή.
|
||||
|
||||
![]()
Mηπως το μετακινει η κυκλοφορια του νερου και σε ξεγελαει?
Οντως τι λαμπα Τ5 ειναι αυτη στα 18000κ?
|
||||
|
||||
![]()
Επειδή είμαι εκτός Αθηνών τώρα δεν μπορώ να δώ το κουτί αλλά είναι νομίζω η power- glo, κινέζικη , απο το watter inn.Aλλά δεν νομίζω να κάνω λάθος , τόσο έγραφε.Δεν το μετακινεί το νερό , το βλέπω οτι μαζεύεται και κάνει περίεργη κίνηση για να μετακινηθεί, λές και είναι σαλιγκάρι, αλλά πολύ αργά.
Επειδή έχω ελάχιστη άμμο( την αφαιρώ με τισ αλλάγές σιγά σιγά για να την αντικαταστησω με καλλύτερη) βλέπω οτι βεντουζώνει στο γυαλί της βάσης και δεν ξεκολά με τίποτα γιατί το ρούφηξα κατά λάθος και δεν το πήρε η σκούπα βυθού.Πάντως μοιάζει με μανιταράκι απλά εχει πλοκαμάκια πάνω 5-6 ανοιχτά σαν εστερι. |
|
||||
|
||||
![]()
Μηπως ειναι ανεμωνη?
Τις λαμπες τις ξερω,απλως νομιζα οτι εβγαιναν μονο σε Τ8. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
λές να είναι ανεμώνη? Θυμάμαι ένα κομμάτι κατεψυγμένης γαρίδας που έβαλα πάνω του/της το γράπωσε .Δεν το έφαγε βέβαια , ήταν τεράστιο .Δέν ξέρω .Και πώς ζει? μονο με φώς? τι να πω!!
για την ποιότητα της λάμπας δεν ξέρω, απλά ήταν πιο φτηνή απο την αρκάδια.Σχεδόν μισή τιμή. δέν μου είπατε όμως , το φώς που έχω τώρα σε τί επίπεδο είναι? για να πώ την αλήθεια μαρέσει πολύ να βάλω μια ανεμώνη και μαρέσουν πολύ πολύ πολύ τα clams.??????????????Τι λένε οι έμπειροι????? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απόψεις για τον φωτισμό | vouros | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 25-04-07 08:21 |
Ερώτηση για φωτισμό | nikolas87 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 12-03-07 11:45 |
Προτάσεις για φωτισμό 65 λίτρων | John T | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 17 | 25-11-06 22:00 |
Γνώμες για φωτισμό Τ5 | Αλεξης | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 29-03-06 00:38 |
προτάσεις για φωτισμό | drakoulis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 16-11-05 19:36 |