|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα ..
Θα ήθελα την άποψη σας σχετικά με το ( Sera Omnipur ) και ρωτάω διότι έχω πρόβλημα με ένα σκαλαρια μου το οποίο εδώ και 2 μέρες δείχνει περίεργη συμπεριφορά δηλ. Είναι πολλές ώρες ακίνητο , την ώρα που ταΐζω δεν πηγαίνει στην τροφή γρήγορα αλλά την παρακολουθεί αρκετή ώρα και δεν καταφέρνει πάντα να την φαει , έχω ακόμα παρατηρήσει ότι κάτι τρέχει με το στόμα του , δηλ κάνει μόνιμα σαν να προσπαθεί να αναπνεύσει αλλά η κινήσει του στόματος είναι πολύ μεγάλη και συγκρίνοντας το στόμα του με του αλλού σκαλαριου που έχω νομίζω ότι έχουν διάφορα σαν σε αυτό που έχει το πρόβλημα να έχει ξεχειλώσει το στόμα . Για το παραπάνω πρόβλημα και μην έχοντας αλάτι πήρα από ένα φίλο Omnipur και έκανα το σκαλαρια “ μπάνιο “ σε ένα μικρό ενυδρείο 10 λίτρων για μίση ώρα είδα μια μικρή βελτίωση στην συμπεριφορά του . |
|
||||
|
||||
![]()
Tα ψάρια πολύ συχνά τεντώνουν το στόμα τους σαν να προσπαθούν να ''ξεμουδιάσουν''. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Όταν λες οτι σου φαίνεται ξεχειλωμένο το στόμα του σκαλαριού τι ακριβώς εννοείς? Μπορείς να ανεβάσεις μια φωτό?
Το φάρμακο που αναφέρεις έχει ευρεία αντιμικροβιακή δράση σύμφωνα με την εταιρεία. Το θέμα όμως είναι αν το ψάρι έχει πράγματι κάτι που χρίζει φαρμακευτικής αντιμετώπισης. Πόσα λίτρα έχεις? Πόσα ψάρια? Πές μας κάποιες λεπτομέρειες. Το βάλε βγάλε απο το ενυδρείο μάλλον περισσότερο στρες προκαλεί, όταν δεν είναι και αναγκαίο.
Tένια 300λτ Thorichthys ellioti, pimelodus pictus 240λτ corydoras panda, otocinclus sp. 60 λτ καραντίνα 200λτ ?Wenn alle zustimmen, dann stimmt etwas nicht. (=Όταν όλοι συμφωνούν, τότε κάτι δεν πάει καλά) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Επιπλέον εάν σκεφτείς ότι στα 10 φλεικς που έπεφταν στην επιφάνεια το συγκεκριμένο σκαλαρι έτρωγε τα 5-7 και σήμερα έφαγε μετά βίας ένα . Το ενυδρείο είναι 130 λίτρα καθαρά με 2 σκαλαρια και 3 Corydoras . Δεν θα μπορέσω να ανεβάσω φωτογραφία μιας και πλέον έχουν σβήσει τα Φώτα και από αύριο θα λείπω από το σπίτι έως και την Παρασκευή . |
|
|||
|
|||
![]()
εκεινο που εχει στα χειλη του ειναι σαν βαμβακι ? αν ναι ειναι φόνγκους
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γενικά η αντιδράσεις του είναι λίγο περίεργες , δηλ. Ενώ παει στο φαΐ με μεγάλη ταχύτητα σταματάει και δεν τρωει απλά κάθετε και κοιτάει το φλεικ μάλιστα αυτό που κάνει συχνά είναι να φαει μετά από ώρα ένα φλεικ αλλά κάποιες φορές τελικά να το βγάλει και να μην το φαει . |
|
||||
|
||||
![]()
To άλλο σκαλάρι είναι οκ? Μήπως το ενοχλεί? Πόσο καιρό έχεις τα ψάρια αυτά στο ενυδρείο? Γενικά η συμπεριφορά του πώς είναι? Κρύβεται ή κυκλοφορεί κανονικά?
Μπορεί να είναι κάτι παροδικό και να περάσει. Παρακολούθησέ το λίγες μέρες να δείς αν θα βελτιωθεί και τα ξαναλέμε.
Tένια 300λτ Thorichthys ellioti, pimelodus pictus 240λτ corydoras panda, otocinclus sp. 60 λτ καραντίνα 200λτ ?Wenn alle zustimmen, dann stimmt etwas nicht. (=Όταν όλοι συμφωνούν, τότε κάτι δεν πάει καλά) |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ποια ειναι η γνωμη σας για UV | Pritanis | Δίσκοι | 23 | 14-05-05 23:15 |
ειδη εκτροφης πειτε την γνωμη σας | fishme | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 29-12-04 21:25 |