|
|
||||
|
||||
![]()
γειά σε όλους.
έχω αποκτησει 4 microgeophagus altispinosa ,χάρη στον φίλο Παναγιώτη, και προσπαθώ να βρώ πληροφορίες για την διαφορά αρσενικών και θυληκών. δυστηχώς στο ιντερνετ βρίσκω μεν πληροφορίες αλλα για την διαφορά των φύλων μεταξύ τους δεν βρίσκω και πολλά. και επειδή ξέρω Γιώργο ότι έχεις μάστερ !! σε αυτά είπα να ρωτήσω εδώ μπας και βγάλουμε άκρη.! υπάρχει βέβαια και μια αναφορά στο σάιτ του Τάκη αλλα σε πληροφορίες άλλου ψαριού. έχω και φοτο , αν θέλετε για τον σύλλογο και το περιοδικό να στείλω. ξέχασα που ακριβώς πρέπει να στείλω και δεν ξέρω τί ψάρια ακριβώς θέλετε, στείλτε κάνα λινκ να δώ. το παρακάτω τί είναι θυληκό ή αρσενικό.? ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Στα Αρσενικα το τριτο Ραχιαιο πτερυγιο ειναι αισθητα πιο μεγαλο απο οτι στα θυληκα. Οι κοιλιτσες των θυληκων ειναι κοκκινοπες.
Το Ψαρι της φωτο μοιαζει πολυ με αρσενικο...
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τα κεφαλια σαν ''κριαρια'' μεταξυ τους οταν μαλωνουν τα βαρανε μονο τα αρσενικα ?
η και τα θηλυκα κανουν το ιδιο ?
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
Προς Δημήτρη: Ο σεξουαλικός διαχωρισμός των M. altispinosa είναι αρκετά δύσκολος (πιο δύσκολος από τα M. ramirezi), ειδικά αν τα ψάρια είναι σε νεαρή ηλικία. Πες μας λοιπόν πόσο καιρό τα έχεις στο ενυδρείο (έχουν βγάλει έντονα χρώματα; ) και τι μέγεθος έχουν; Αν και στην φωτογραφία δεν διακρίνονται καθαρά κάποια βασικά χαρακτηριστικά (πτερύγια, κοιλιακή χώρα), μπορώ να πω πολύ επιφυλακτικά (μέχρι να ανεβάσεις πιο κατατοπιστικές φωτογραφίες) μάλλον πρόκειται για αρσενικό (κρίνοντας μόνο από το γενετικό του όργανο που διακρίνεται ελάχιστα). Όταν είναι ενήλικα (και με πιο έντονα χρώματα), ο σεξουαλικός διαχωρισμός είναι σαφώς πιο εύκολος. Σε κάθε περίπτωση, είναι προτιμότερο να αποκτήσεις 4-5 ψαράκια και να τα αφήσεις να σχηματίσουν ζευγάρι. |
|
||||
|
||||
![]()
έχω 4 ψαράκια και τα έχω 3-4 μέρες. τα χρώμματα τους όσο πάνε γίνονται όλο και πιό έντονα. εχθές τα τάϊσα και σκοτωθήκανε. αντί να τρώνε αυτά δαγκωνόντουσαν στο στόμα και χτυπιότανε! δεν ξέρω τι γίνετε. έτσι θα κάνουν.?
πάντος είναι πολύ ωραία ψαράκια και μου μοιάζουν πολύ με ram και στην κίνηση τους και στο σχήμα τους. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συνδυασμοί ψαριών για κοινωνικό ενυδρειο | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 14-12-02 01:30 |