|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα,
επειδή είναι και το πρώτο post να σας πω ότι ένα χρόνο ήμουν με ένα μικρό ενυδρείο 23 lt και πριν 6 μήνες περίπου έφτιαξα μόνος μου ένα ενυδρείο περίπου 180 καθαρά lt(225 lt σε εξωτερικές διαστάσεις) μέσα σε τζάκι. Έβαλα αληθινά φυτά, πέτρες και γενικά έγινε ένα ωραίο ενυδρείο. Μετά από πολλές αντάρες και αφού έχει στρώσει πλέον το ενυδρείο, τα ψάρια που έχω βάλει και έχουν μεγαλώσει αυτό το 6μηνο, είναι ένας pleco που είναι τώρα στα 15 cm, ένα electric blue jack dempsey στα 5 cm, ένα firemouth στα 12 cm, ένας clown loatch στα 13 cm και το Σάββατο πρόσθεσα και ένα texas γύρω στα 12 cm και εκεί ξεκίνησαν τα προβλήματα. Με το που μπήκε έδινε μάχη στόμα με στόμα με το firemouth ασταμάτητα μέχρι που το firemouth υποχώρησε. Τώρα όμως έχει πέσει πάρα πολύ η δραστηριότητα του και το σώμα του δείχνει να χάνει δέρμα, όπως και τα πτερύγια με την ουρά να έχουν χάσει κομμάτια. Από χθες δεν τρώει και δεν μπορούσε ούτε να κουνηθεί, επίσης και ο jack έχει φάει κυνηγητά και σκίστηκε η ουρά του λίγο. Χθες αποφάσισα να βάλω τον texas σε μία γεννήστρα και ο firemouth ξεκίνησε σήμερα να κινείται λιγάκι αλλά συνεχίζει να μην τρώει Το θέμα είναι πόσο καιρό να αφήσω μέσα τον texas και κατά πόσο θα συμμορφωθεί άμα ξανά βγει; το firemouth θα στρώσει ή όχι; υποθέτω είναι από το στρες καθώς δεν έχει πληγές. Έριξα ektozon και toxivec σήμερα (είδα λίγα νιτρικά) και νερό είχα άλλαξα την Δευτέρα. Τα υπόλοιπα ψάρια είναι καλά. Δεν θέλω να το διώξω το texas και θέλω να βρω ένα τρόπο να συμφιλιωθούν κάπως, όπως και ο firemouth κυνήγαγε τον clown στο τάισμα αλλά γενικά ήταν σαν παιχνίδι. Πρέπει να ρίξω και άλλα επιθετικά να μην είναι οι δυο τους; Φωλιές και φυτά έχω αρκετά. |
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς ήρθες!
Πιστεύω ότι δυστυχώς θα πρέπει να απομακρύνεις τον ταραχοποιό texas και φυσικά ούτε λόγος για άλλα ψάρια σ' αυτά τα λίτρα εκτός κι αν θέλεις μπελάδες. |
|
|||
|
|||
![]()
δεν υπάρχει άλλος τρόπος συμφιλίωσης να δοκιμάσω;
αν πρέπει να απομακρύνω κάποιο θα προτιμούσα το firemouth, καθώς μου αρέσει το texas πιο πολύ. Αλλά πριν φτάσω εκεί θα ήθελα να σώσω και το firemouth και να μείνουν και μαζί. |
|
|||
|
|||
![]()
τελικά το firemouth δεν άντεξε και τώρα δείχνει να υπάρχει μία σχετική ηρεμία και ελπίζω να μην αρχίσουν τα κυνηγητά πάλι.
Τι θα μπορούσα να προσθέσω άλλο σε αυτή τη παρέα για να μην φαγωθούν πάλι; σκάφτομε ένα Cichlasoma salvini μικρό ώστε να μην ασχοληθεί μαζί του το texas και να αδιαφορήσει, έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ήδη έχεις ένα θύμα. Τα ψάρια που έχεις γίνονται 20-30 εκ και είναι γνωστός ο επιθετικός τους χαρακτήρας. Δεν είναι ψάρια για αρχάριο και πολύ περισσότερο για μικρό ενυδρείο. |
|
|||
|
|||
![]()
Γιατί είναι μικρό το ενυδρείο; 180 καθαρά για 3 ψάρια για όταν και άμα φτάσουν 20 - 30 εκ, τώρα είναι από 5 -12 εκ τα ψάρια. Αν πάλι μεγαλώσουν τόσο, μπορώ να τα δώσω σε κάποιον με περισσότερα λίτρα.
Αυτό με τη ψαροσύνθεση δεν το κατάλαβα, δηλαδή δεν έπρεπε να τα έχω όλα επιθετικά; δηλαδή το texas αν δεν μπει με jack dempsey και με κάποιο άλλο επιθετικό, με τι θα πρέπει να το βάλω; μόνο με texas; Ρώτησα αν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση διότι και εγώ σαν αρχάριος αν δεν πειραματιστώ δεν ρωτήσω και δεν κάνω τα λάθη δεν θα μάθω. Δηλαδή να μείνω με 3 ψάρια μέχρι να μεγαλώσουν; το Cichlasoma salvini που είναι 4 εκ θα το κυνηγήσει το texas επειδή θα είναι καινούργιο; |
|
|||
|
|||
![]()
Αν πω να αλλάξω την ψαροσύνθεση μου και βγάλω το texas με το jack dempsey, θα μπορούσα να βάλω αφρικάνες που δεν μεγαλώνουν πολύ και είναι και πιο ήρεμες ή να έβαζα αγγελόψαρα (46 cm ύψος ενυδρείου με 43 καθαρό); με την προϋπόθεση να κρατήσω τον Pleco και τον clown loatch.
Τι άλλη σύνθεση προτείνετε σε αυτά τα λίτρα μαζί με τον clown και τον Pleco; |
|
||||
|
||||
![]()
Καμμιά 20άδα καρντιναλ τετρα, μια 5αδα κορυντοράκια, ένα ζευγάρι ραμιρέζι ή απιστόγραμμα.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Pangasius - ένας καρχαρίας στο ενυδρείο σας & άλλα ψάρια ακατάλληλα για ενυδρείο | delta66 | Γλυκό νερό - Γενικά | 17 | 13-05-18 20:20 |
Ενυδρείο μέσα σε ενυδρείο, θα δουλέψει; | Manuel | Bettas | 4 | 06-07-11 00:35 |