|
|
||||
|
||||
![]()
Διάβαζα στο Board γνώμες για το απιονισμένο νερό που έχουν τα super market και έβγαλα το συμπέρασμα ότι αν είναι καλής ποιότητας κάνη για το ενυδρείο.
Αυτό που θέλω είναι να μου προτείνεται ένα συγκεκριμένο και δοκιμασμένο. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οι περισσότεροι που χρησιμοποιουν μαλακό νερό ειναι απο αντίστροφη όσμωση. Μάλλον θα πρέπει να ξαναδιαβάσεις όμως.....για τις αντίστροφες οσμώσεις. Φιλικά Lasal |
|
||||
|
||||
![]()
Είμαι νέος και έχω ένα ενυδρείο 120 λίτρα μόνο, η αντίστροφη όσμωση μου φαίνεται λίγο υπερβολική επένδυση για μένα αυτή τη στιγμή.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μάλλον θα λες για το καλοκαίρι που έχουμε μεγάλη εξάτμηση νερού και συμπληρώνουμε με απονισμένο. Υπήρχε μια προσφορά από το λιντλ ...
Είναι μια προσωρινή λύση και λίγο μπελαλίδική. Αν θέλεις να έχεις νερό σωστό, για να το κάνεις ότι θέλεις, τότε ένα σύστημα r.o. είναι αυτό που ψάχνεις....θα είναι και πιο οικονομικό αν το δουλέψεις για κάποιο χρονικό διάστημα. Αλλά, τι θέλεις να κάνεις ακριβώς ;
|
||||
|
||||
![]()
Για συμπλήρωμα και για να ρίξω λίγο τη γενική σκληρότητα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Από τα 120 λιτρα αλλάζεις 40.
Από τα 40 να βάλεις τα μισά 20 απιονισμένο. Δηλαδή πρέπει να έχεις 20 λιτρα την εβδομάδα κάπου πριν την αλλαγή του νερού. Το κόστος δεν το θυμάμαι, αλλά θυμάμαι να τα κουβαλάω και μετά να μην έχω που να τα βάλω στο σπίτι ![]() Για την αρχική σου ερώτηση,( πιο είναι καλό), νομίζω ότι δεν υπάρχει επικίδνυνο τέτοιο νερό αν είναι συσκευασμένο, και γράφει τα βασικά. Καλύτερα όμως δες πιο πρόκειται να πάρεις και πάρε άλλη μια γνώμη ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τι διαφορά έχει το απιονισμένο από το Α/Ο ;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Επισις αντιστοιχα αποτελεσματα πέρνεις εάν χρησιμοποιήσεις τύρφη μέσα στο ενυδρείο σου... Αν το θες για θάλλασα και δη για ασπόνδυλα έγω θα αποφευγα το απιονισμενο απο το SM για τον απλο λόγο ότι στην διαδικασια απιονισμου χρησιμοποιουνται χαλκινοι ανταλλακτηρες με αποτελεσματα να έχει ίόντα χαλκου , κατι που εινια πολλλλυυυυυ μεγαλο προβλημα για την επιβίωση των ασπονδυλων... Αυτό που δεν έχω καταλαβει όμως εγω ακομα είναι για που και τι είδος ψαριου θές το απιονισμενο νερο... Δισκους;; Θάλλασα;;; Κιχλίδες Νάνους Δυτικής Αφρικης;;; Μήπως κυρίοι (αυτο απευθύνετε προς όλους σας ) είναι καλύτερα να ρώταμε πριν και να απανταμε πανω στο θέμα ΚΑΙ ΟΧΙ να μας πιανει ο φανατισμος γιατην αγαπημένη μέθοδο μας και τρομαζουμε και τους νέους φιλους μας;
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά με καλύψατε.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
με απιονισμένο νερό...γίνεται;;; | unreg | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 8 | 10-06-05 23:39 |
Απιονισμένο νερό (Reverse Osmosis) | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 24 | 16-06-03 10:57 |
Σκουλικάκια στο νερό. | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 25-04-03 18:39 |
Betta Splendens σε 15λίτρο ενυδρείο | newfish | Bettas | 0 | 22-12-02 19:06 |
δίσκοι | newfish | Δίσκοι | 0 | 14-12-02 13:20 |