|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα,
μετά από αρκετά χρόνια αποχής και 3 ενυδρεία (παλιότερα) στην κατοχή μου, αποφασίστηκε να φτιαχτεί μια λίμνη με καταράκτη στο εξοχικό μας. Η ιδέα ήρθε λίγο ανορθόδοξα αφού σκάφτηκε μιά ρίζα ελιάς που είχε πεθάνει και η "γούβα" μας έφερε την ιδέα της λίμνης.. Αυτή συνδυάστηκε με την ιδέα για ένα καταράκτη και αργάααααα (2010-2019) αλλά σταθερά τα τελευταία χρόνια σιγά σιγά "ολοκληρώθηκε" η ιδέα. Είχα διαβάσει κάποια πράγματα το 2010 που ξεκινήσαμε, κάποια βλέπω ότι έχουν αλλάξει ή βελτιωθεί και άλλα μπορούν ακόμα και τώρα να διορθωθούν-αλλάξουν ενώ κάποια άλλα όχι.. Ακολουθούν επιλεγμένες φωτογραφίες από την ανά τα έτη κατασκευή μέχρι το σήμερα που πρέπει να φτιάξουμε κάποια πράγματα, να πάρουμε εξοπλισμό (τελικές αντλίες, αεραντλίες, φίλτρα (υλικά), uv, κλπ κλπ) και τελικά να φυτευθεί και να μπουν ψάρια.. |
|
|||
|
|||
![]()
Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες..
|
|
|||
|
|||
![]()
Και οι υπόλοιπες.. Το γέμισμα έγινε για να δούμε που είναι οι στάθμη σε σχέση με την υπερχείλιση και μάλλον πάμε για άδειασμα και νέο βάψιμο πρίν το στήσιμο..
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς μας ήρθες !
Με το καλό να την τελειώσεις και να την χαρείς . ![]() Πόσα λίτρα είναι ? Τι ψάρια θα βάλεις ?
|
|||
|
|||
![]()
Δεν έχω κόλλημα να βάλω μέσα ψάρια, σκέφτομαι κουνουπόψαρα ή Κοι (μαζεύω γνώμες). Ξέρω ότι τα Κοι "δίνουν" οπτικά με τα χρώματα και τον όγκο τους σε αντίθεση με τα κουνουπόψαρα..
Υπολογίζω ότι είναι σχεδόν 5 τόνους αν και πρέπει να την υπολογίσω με τις διαστάσεις (λόγω σχήματος) στον υπολογιστή για να βρώ πόσα λίτρα. Αλλιώς όταν αδειάσει για βάψιμο, στο γέμισμα θα το δω με το μετρητή του νερού ΑΚΡΙΒΩΣ πόσα λίτρα είναι.. (Εννοείται χωρίς να τραβά άλλος νερό από άλλο σημείο..) |
|
||||
|
||||
![]()
Μια αυλή που θα τη θέλαμε πολλοι από εδω μέσα! ΚΡατα μας ενήμερους!
Ανυπομωνω να τη δω με ψαρια |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Λίμνη για τα Koi μου ! | Artemisia | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 203 | 07-05-20 14:54 |
Νέα λίμνη | SweepingFish | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 17 | 13-03-19 23:51 |
Η λίμνη μου. | yiannossavva | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 13 | 21-11-13 16:55 |
η λίμνη μας!!! | tanale | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 6 | 01-02-13 16:09 |
Λίμνη | stavros55 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 08-01-10 19:35 |