|
![]() |
#1 |
θολουρα...
![]() Αξιολόγηση:
![]() κυριοι χαιρετε....εδω και καν δυο μερες το νερο ειναι λιγο θολο...σημερα το απογευμα εκανα μια αλλαγη νερου(υποψιν το ενυδρειο ειναι 60 λιτρα),τα 10 λιτρα...καπως καθαρισε αλλα το προβλημα παραμενει.....για πειτε τις συμβουλες σας....?....φιλτρο η κατι αλλο?.....
![]() |
|
Εμφανίσεις: 10391
|
|
||||
|
||||
![]()
μετρησεις??
συνθηκες ενυδρειου, ιχθυοφορτιση, ρουτινα?? κανε μια αναλυτικη παρουσιαση για να μπορεσουμε να βοηθησουμε...
|
|||
|
|||
![]()
ph 7,σκληροτητα 5, νιτρικα 0,....εχω μεσα δυο ψαρακια....
|
|
|||
|
|||
![]()
Η θολουρα ειναι λευκη η πρασινη; Μαλλον προκειται για Bacterial bloom και το ψαρι σου μπορει να βρισκεται σε κινδυνο ασφυξιας ,αφου τα βακτηρια αυτα μπορουν να καταναλωσουν ολο το οξυγονο του ενυδρειου πολυ γρηγορα ! Βαλε οπωσδηποτε μια αεραντλια να δουλευει και μην κανεις καμια αλλαγη νερου οσο διαρκει η θολουρα. Καθε φορα που προσθετεις φρεσκο νερο η θολουρα εντεινεται, ετσι δεν ειναι;Τα βακτηρια αυτα μπορουν να αναπαραχθουν μεσα σε 15 λεπτα-1ωρα και να διπλασιασουν τον πληθυσμο τους, οποτε ακομα και 50% αλλαγες νερου 5 φορες την ημερα δεν ειναι αρκετες.
Το νερο εχει ασχημη μυρωδια, σαν κλουβιο αυγο;Κοψε εντελως το ταισμα μεχρι να φυγει και ανοιξε και καθαρισε το φιλτρο σου αν ειναι βρωμικο. Κανε μια αναζητηση και ριξε και μια ματια εδωhttp://www.fishforums.net/index.php?showtopic=246850 |
|
|||
|
|||
![]()
φιλε μου η θολουρα ειναι ασπρη....οντως το νερο με την αλλαγη γινεται λιγο χειροτερο,και μυριζει ασχημα οταν ανοιγω το καπακι...οποτε για να καταλαβω,κοβω τελειως την ταιση,και,καθαριζω το φιλτρο..?
------------------------- λοιπον...καθαρισα το φιλτρο,και εβαλα και την αεραντλια να δουλευει...λογικα θα καθαρισει η προτεινεται και κατι αλλο...? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sharky13 : 11-01-09 στις 11:56 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν κατάλαβα ακριβώς πότε συμβένουν όλα αυτά όταν η θολούρα είναι πράσσινη ή λευκή? Ρωτάω γιατί και εγώ από χτεσ έχω μια ελαφρά πρασσινη θολπούρα αλλά το νερό δεν μυρίζει άσχημα έχει φυσιολογική μυρωδιά. Τι πρέπει να κάνω για να φύγει αυτή η θολούρα?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
θολουρα.............. | simeon | Γλυκό νερό - Γενικά | 21 | 17-08-08 21:19 |
θολουρα ενυδρειου | casperon | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 06-12-07 22:05 |
ΘΟΛΟΥΡΑ | tsagod | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 01-11-07 14:20 |
Ξαφνικη θολουρα στο ενυδρειο | Lsourtzo | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 8 | 02-03-07 12:04 |
Εντονη θολουρα | cbr929 | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 13-01-05 08:38 |