|
|
||||
|
||||
![]()
Έχω ένα πρόβλημα με τα firemouth. Νόμιζα πως είχα 2 θηλυκά. Αλλά ήρθες σήμερα στο μαγαζί ένας φίλος(ας πούμε ) που έχει πετ . και μου είπε πως είναι ζευγάρι. Ποίος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να τα ξεχωρίσω? Είναι περίπου 6-7 εκατοστά.
|
|
|||
|
|||
![]()
Όταν τα ψάρια αυτά φτάσουν το μέγεθος των 7 εκατοστών (σεξουαλική ωριμότητα), οι διαφορές είναι εμφανείς. Τα αρσενικά συνήθως έχουν πιο έντονα χρώματα και το τελείωμα του ραχιαίου τους πτερυγίου καταλήγει σε εντυπωσιακές, μακριές νημάτινες προεκτάσεις ενώ τα θηλυκά διαθέτουν ένα σκούρο σημάδι στο ραχιαίο πτερύγιο και είναι πιο στρουμπουλές όταν ετοιμάζονται για αναπαραγωγή.
Επίσης, όταν ετοιμάζονται για ζευγάρωμα, τα όργανα αναπαραγωγής τους (μπροστά από το εδρικό τους πτερύγιο) διακρίνονται πολύ εύκολα και έτσι μπορεί να διαχωριστεί άνετα το φύλο τους με απλή οπτική παρατήρηση. Το όργανο εναπόθεσης αυγών της θηλυκιάς (ovipositor) έχει σχεδόν το διπλάσιο πάχος από αυτό του αρσενικού του οποίου καταλήγει σε μύτη και έχει κλίση ελαφρώς προς το πίσω μέρος του σώματος. |
|
||||
|
||||
![]()
Μάλιστα. Το κατανόησα φίλε μου και σε ευχαριστώ για την ενημερώσει. Αν είχες και την δυνατότητα να μου στείλεις Φώτο από αρσενικά και θηλυκά (λέω εγώ τώρα)θα ήτανε η κορυφαία ενημερώσει-εξηγήσει.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ρίξε μία ματιά σε αυτό το link για να δεις τις διαφορές : http://www.tropicalfishcentre.co.uk/firemouth.htm
|
|
||||
|
||||
![]()
Επισης στο νεο τευχος του ενυδρειου (8ο), θα εχει αναλυτικο αρθρο και πολλες φωτογραφιες.Υπομονη!
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
||||
|
||||
![]()
Ok halvas69 είδα tolink
![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τσακωμοί Firemouth | Pritanis | Κιχλίδες Κ. Αμερικής | 14 | 29-10-05 13:55 |
Firemouth cichlid πιθανος συγκατοικος για ροδοστομους-αεναος | mikenuke | Κιχλίδες Κ. Αμερικής | 7 | 21-01-05 13:04 |
Firemouth Cichlid - ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ | vagos1 | Κιχλίδες Κ. Αμερικής | 20 | 26-06-04 19:40 |
FIREMOUTH? | vagos1 | Κιχλίδες Κ. Αμερικής | 11 | 23-01-03 15:34 |