|
|
||||
|
||||
![]()
.....ΜΥΔΙΑ !!!???
![]() ![]() ![]() Όταν πήγα σε πετ σοπ να πάρω τα στικ για τις μετρήσεις μου είδα στα ενυδρία του μικρά μύδια ....(είχανε μέγεθος όσο ένα μικρό αμύγδαλο) τον ρώτησα λοιπόν τι ρόλο βαράνε και μου λέει πως απορροφάνε πολυ ΝΟ3 ! τρέφοντε αποκλυστικά απο το νερό και όσο πέρνουν νερό το αποβάλουν απαλαγμένο απο ΝΟ3 με ενα εσωτερικό σύστημα φίλτρανσης .... ![]() ![]() δεν επιβαρύνουν καθόλου το νερό και γενικά τα έχεις μέσα στο ενυδρίο και απλά ....δουλεύουν .... μου πρότεινε να βάλω κανα 2 στο καθέ ένα ενυδριάκι των 4.5 λίτρων που έχω αλλά δεν πήρα ...ακόμα τουλάχιστον ..... έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο ? ισχύει κάτι τέτοιο ? έχει κανείς μύδια στο ενυδρίο του ? ![]() ![]() άντε λίγο ακόμα και την φτιάξαμε την άστακομακαρονάδα ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Το προβλημα ειναι οτι αν για καποιο λογο πεθανουν, δεν θα το παρεις χαμπαρι αμεσως, και ειδικα σε τοσο μικρο ογκο νερου θα φερουν το αντιθετο αποτελεσμα - θα στο γεμισουν αμμωνια σε χρονο μηδεν.
|
|
||||
|
||||
![]()
άρα δηλαδή ναυάγησε και αυτή μου η σκέψη να απαλαγώ απο ΝΟ3 ....
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Και αν δεν με απατά η μνήμη μου τα μύδια θέλουν αλμυρό νερό και όχι γλύκο.
Φιλικά Ιορδάνης. |
|
||||
|
||||
![]()
γεια σας
το ιδιο μου ειπανε και εμενα με τα μυδια, οτι απορροφανε την αμμωνια και οτι βοηθουν. τωρα αυτο για το αν πεθανουν θα ειναι χειροτερα, αυτο δεν το ξερω. και πως μπορεις να καταλαβεις αν πεθαναν?τι να πω ας αποφασισουν οι πιο ειδικοι. |
|
||||
|
||||
![]()
Καταρχας απο μια μικρη ερευνα, φαινεται οτι υπαρχουν και μυδια του γλυκού νερού.
http://www.bio.umass.edu/biology/con.../fwmussel.html Αν τα μυδια πεθανουν (συμβαινει καποτε ως γνωστο σε ολους τους ζωντανους οργανισμους) σε 4-5 λιτρα το αποτελεσμα ειναι βεβαιο. Γρηγορα υψηλη αμμωνια και πολλα προβληματα. Τι ιδιο ακριβως θα συμβει αν βαζαμε πχ apple snails και ψοφουσαν (τα apple snails ειναι ευκολοτερο να καταλαβεις οτι ψοφησαν απο οτι τα μυδια, αλλά και πάλι.) Οποτε σαν ιδεα για μικρα ενυδρεια δεν παιζει. Απο την αλλη μου φαινεται πολυ δυσκολο να τρεφονται με νιτρικα τα μυδια.. Για αμμωνια ειναι ακομα πιο απιθανο. ΔΕΝ το ξερω, απλα μου φαινεται πολυ περίεργο... Οι οργανισμοι που μπορουν να απορροφησουν αμμωνια και no3 ειναι συνηθως φυτικης μορφης.. Εδω εχουμε βραγχια, στομα, ποδια κλπ. Αν εχει κανείς πιο σαφεις πληροφοριες... να μορφωθουμε. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Όλα τα απαραίτητα στοιχεία μιας λίπανσης | lasal | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 22-06-05 23:11 |
alpino corys κάνουν νάζια | pani | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 2 | 24-04-05 17:28 |