|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
εχει δοκιμασει κανεις το νερο της βροχης στα ενυδρεια του? βασικα ψαχνω στην αναζητηση του φορουμ και δεν βρισκω κατι παρομοιο.
θελω να γλυτωσω απο την α.ο. τωρα που ετοιμαζω το καινουριο 400λιτρο (με 4 ενυδρεια θα ειναι μεγαλος μπελας) και θελω χαμηλες σκληροτητες και πεχα. εχω ηδη φτιαξει μια κατασκευη και μαζευω τα βροχινα απο μια υδροροη σε μια δεξαμενη του τονου. το νερο πριν καταληξει στη δεξαμενη περναει απο ενα diy μεγαλο φιλτρο με σφουγγαρια-βαμβακι-ενεργο ανθρακα. πριν λιγο εκανα και μετρησεις στο νερο (μιας και σημερα ηταν βροχερη η μερα και σχεδον γεμισε η δεξαμενη) και βρηκα τα εξης gh 3, kh 2, ph 7, nh3/nh4 0, no2 0, no3 0. λογικα οι σκληροτητες ειναι ανεβασμενες λογω οτι το νερο πριν καταληξει στην υδροροη ακουμπαει στην ταρατσα του σπιτιου και επηρεαζεται απο το μπετο. (κατι εχω σκεφτει για να τις μηδενισω σιγα μην το αφησω ετσι). οι πιο εμπειροι τι λετε, τι αλλο θα πρεπει να προσεξω? |
|
||||
|
||||
![]()
το εχω σκεφτει πολλες φορες να το κανω αλλα οι δυσκολιες που εβρισκα ητανε πρωτον οτι δεν εχω αρκετο χωρο και δευτερον στο οτι δεν μπορουσα να βασιστω στο ποτε θα βρεξει.
αρα θα επρεπε να εκμεταλευομαι οσο γινοταν περισσοτερο τη βροχη οταν αυτη επεφτε.αρα πιο πολυ χωρο για συλλογη κλπ. αυτο που με φοβιζε περισσοτερο για να πω την αληθεια ειναι πως δεν ειναι στανταρ το τι θα πεσει μαζι με το νερο. καποιες μερες μπορει να ειναι πεντακαθαρο νερακι,και αλλες να περιεχει διαφορα. ισως αυτο να μπορει να λυθει το θεμα με απλη φιλτρανση ανθρακα,ισως και οχι. αν και η αληθεια ειναι πως εχω κανει κανα δυο φορες αλλαγες σε ενυδρεια με βροχινο νερο χωρις κανενα προβλημα.και πολυ περισσοτερο στη λιμνη,οπου επισης δεν ειχα κανενα προβλημα. ισως το θεμα που γραφω πιο πανω για τους ρυπους να ειναι πιο πολυ "ψυχολογικο",ισως και οχι(ειδικα στην πολη)... αν εχεις τον τροπο να συλλεξεις αποτελεσματικα νερο,θα το δοκιμαζα να σου πω την αληθεια παιρνοντας καποιες προφυλαξεις... |
|
||||
|
||||
![]()
Θυμαμαι ειχε ανοιξει παρομοιο θεμα παλιοτερα.Μεσα στις πολεις ειδικα τωρα τον χειμωνα με τα τζάκια ολη αυτή η βρωμα στο νερο θα είναι,απο ορατα κομματακια που τα εισπνεουμε και είναι καρκινος σκετος, μεχρι διαφορες ουσιες στο νερο που με χημικη αναλυση τις βρισκεις.Σιγουρα θα πρεπει να φιλτραρεται το νερο με ανθρακα αλλα δεν ξερω αν αξιζει ολη αυτή η ταλαιπωρια.
|
|||
|
|||
![]()
πιστεψε με, αν πετυχει το πειραμα μονο ταλαιπωρια δεν θα ειναι
![]() ο φιλος μου που μου εφερε τον ενεργο ανθρακα (δουλευει σε εργοστασιο επεξεργασιας νερου) μου ειπε οτι με τον ενεργο ανθρακα καθαριζουν το χρησιμοποιημενο νερο του εργοστασιου και το κανουν παλι ποσιμο, το οποιο ειναι φουλ στα χημικα. (βεβαια κανενας δεν εχει βαλει στο ποτηρι να πιει ![]() τωρα, σε μια μεγαλη πολη οπως η αθηνα δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο να γινει, αλλα πιστευω οτι δεν θα ειναι κατι δυσκολο, αν δεν υπαρχει ο περιορισμος του χωρου. εγω θελω να ακουσω και τις αποψεις των πιο διαβασμενων και ηδη δεν βλεπω την ωρα να κανω αλλαγη νερου στα ενυδρεια μου με μαλακο νερο χωρις τη χρηση α.ο. και χωρις ολη αυτη τη βαβουρα συνδεσε-περιμενε-ξεσυνδεσε και αντε παλι τα ιδια την αλλη μερα. |
|
|||
|
|||
![]()
Προχωρα αφοβα. Απλα προσπαθησε να μην μαζευεις το πρωτο νερο της βροχης που πεφτει. Ασε να βρεξει κανενα τεταρτο και μετα μαζευε.
Εδω και 6-7 χρονια χρησιμοποιω το νερο της βροχης και μαλιστα σε γαριδαδικα (CRS κ.λ.π.) με αψογα αποτελεσματα. Εμενα μου βγαζει GH 1-2, KH 0-1 TDS 15. Εχει να κανει -οπως γραφεις- με το τσιμεντο στο ταρατσα. Οπως πεφτει οξινη η βροχη διαλυει ασβεστιο και περναει στο νερο. Αν περασεις με καποιο ελαστομερες την ταρατσα..θα σου βγαζει τιμες σχεδον μηδενικες.. Εγω εχω 5 ντεποζιτα χ 500 λιτρα. 2.500 λιτρα που μου βγαζουν ολο το καλοκαιρι ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ωραιος, τετοια πες μου. εγω εχω σκεφτει σαν προσωρινη λυση να ντυσω με ναυλον το σημειο της ταρατσας που καταληγει στην συγκεκριμενη υδροροη, ετσι ωστε να μην εχει καθολου επαφη το νερο με το μπετο.
πραγματικα θα μου λυθουνε τα χερια με το βροχινο νερο. το φιλτραρεις με καποιο τροπο το νερο πριν καταληξει στη δεξαμενη? |
|
||||
|
||||
![]()
Γιαννη φιλε μου, με τι φιλτραρεις?? (αν φιλτραρεις)
αν ημουν ακομη στο Βορρα δε θα ειχα αυτή την απορια, αλλα μιας και τελευταια ζω Αθηνα κι επισκεφθηκα αρκετα και την Κρητη.....ειδα και ο ιδιος την περιβοητη βροχη με λασπη (τη σκονη από την Αφρικη μπλα μπλα μπλα)...οποτε λογικα εκει στο Νοτο καποια προφυλαξη παιρνετε για να μη γινουν τα ενυδρεια σας όπως το αυτοκινητο μου.. ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πιστεύω ότι αν βάλεις στο φίλτρο μετά από τα βαμβάκι-σφουγγάρια-άνθρακα, και ικανή ποσότητα ζεόλιθου το νερό θα είναι κατάλληλο
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Στασιμο ειναι. Και μπορει να μεινει εκει για μηνες ( μεχρι Οκτωβρη που αρχιζουν παλι οι βροχες). |
|
|||
|
|||
![]()
κλεοβουλε μπορεις να μου το εξηγησεις λιγο αυτο με το ζεολιθο? τι μπορει να προσφερει μετα τον ανθρακα?
τον προτεινεις για να μηδενισουν εντελως οι σκληροτητες η και να κρατησουν τυχον τοξικα που ενδεχεται να εχουν περασει απο τον ανθρακα? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νερο α/ο | petros | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 19-01-14 01:45 |
Νεροχελώνες και θολό νερο | venetsianos3 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 20 | 17-03-13 21:38 |
ΝΕΡΟ | tkp | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 16-11-11 23:20 |
νερο | silia | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 5 | 04-09-11 20:09 |
**** Νερο **** | caverman | Ιστοσελίδες στο Internet | 1 | 10-05-06 09:42 |