|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Στο αλμυρό όμως γιατί κάποια παιδιά τον βάζουν ;
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Για να το διαχωρισουμε λιγο δε μιλαω για τη χρηση του μαζι με βιολογικο φιλτρο μιλαω για ενα ενυδρειο πχ καραντινα με φιλτρο μονο με ζεολιθο αν χρειαστει να μπει αλατι θα "ξερασει" τελικα οτι εχει κρατησει?
Ή ειναι θεμα κορεσμου του υλικου?Δηλαδη οταν εχει κρατησει οτι μπορει και δεν αλλαχτει στην ωρα του τοτε θα τα αποδεσμευσει παλι? ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Για περίπτωση όμως όπως λες για καραντίνα, για λιγο καιρο (1 μήνα) και δεν πρόκειται να ρίξεις αλατι θα κάνει μια χαρα τη δουλειά του. Για να σου δώσω να καταλαβεις , χρησιμοποιώ ζεόλιθο στο βαρέλι αλλαγής , επειδή βάζω τυρφη, να δεσμεύει την αμμωνία που βγάζει η τυρφη, τον κρατάω και 2 και 3 μήνες χωρίς κανενα προβλημα
|
||||
|
||||
![]()
Ε μα εδω ειναι που με μπερδευουν οι θαλασσινοι αυτοι πως τον χρησιμοποιουν αν τελικα αποδεσμευει οτι εχει κρατησει ποιο το νοημα?Παλιοτερα δεκαετια 90 τον χρησιμοποιουσα αλλα με το αλατι δε το εχω δοκιμασει.Ισως χρειαστει να τον λειτουργησω μαζι με αλατι για αυτο προσπαθω να βγαλω ακρη το βασικο ειναι αν αποδεσμευει την αμμωνια μην τιναχτει στον αερα το ενυδρειο
Τετοιο μυστηριο ουτε το νερο του καματερου ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Γενικά καθαρίζει τό ενυδρεία από αμμωνία καί προστατεύει τά ψάρια από ιούς , μειώνει τήν kh καί έμμεσα τό ph . Ή χρήση τού είναι καλή γιά διάστημα 2 μηνών καί όχι περισσότερο γιά νά μήν καταστρέψει τήν βιολογία τού νερού. Προτιμώ ζεόλιθο από τήν εμπορική αξία υγρών φαρμάκων γιά τήν καταπολέμηση αμμωνίας σκληρότητας καί φαρμάκων γιά ιούς καί άλγη. γή καί ύδωρ |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ο MakChem ειναι καθηγητης βιοχημιας (η επιστήμη που ασχολειται με τη χημεια των πετρωματων οπως και του ζεολιθου) στο πανεπιστημιο. Η αξια μιας πληροφοριας αξιζει οσο η πηγη της.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Δέν μού λέει τίποτα τό βιοχημικός καί εγώ γεωλόγος είμαι , τά διπλώματα μάς θά μετρήσουμε. http://www.tovima.gr/science/article/?aid=574818 Έχει καί τό όνομα τού καθηγητή πού έκανε τήν έρευνα. Γή καί ύδωρ |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 (0 μέλη και 2 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
τι ειναι ο ζεολιθος ??? | ilias8573 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 29-12-09 00:38 |
Salifert τεστ PO4-οδηγιες χρησης | maikl | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 22-08-09 06:24 |
ΖΕΟΛΙΘΟΣ | msigouros | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 08-07-07 14:05 |
αλλαγη χρησης ενυδρειου | popay72 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 14 | 16-02-07 09:24 |