|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα στη παρέα!Έχω μια ερώτηση όπως καταλάβατε και έχει να κάνει με υλικά φίλτρου-sub.
Μπορώ να γεμίσω 90λίτρα sub με ούπα,ελαφρόπετρα και αφρολεξ????Το έχει δοκιμάσει κανένας ή έχει χρησιμοποιήσει κανένας σας κάποιο από αυτά τα υλικά???... ![]() ![]() ![]() ![]() Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο άλλο οικονομικό υλικό μιας και το sipforax δεν με συμφέρει.... |
|
||||
|
||||
![]()
μπορεις να βαλεις και λιγο αφρο πολυουρεθανης ωστε να <<κτησεις>> την αποικια βακτηριδιων σου
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() πλακιτσα μπορεις να βαλεις ελαφροπετρα σκετη που ειναι παμφθηνη.... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αχαχαχα ![]() ![]() Maxmike κάπου είχα διαβάσει για ούπα για αυτό το ανέφερα μπας και έχει δοκιμάσει κανένας...Ελαφρόπετρα λοιπόν...Ωραία θα ψάξω σε οικοδομικά υλικά να βρω. Για αφρολεξ ή κάποιο άλλο υλικό γνωρίζεις???? |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω βαζω ελαφρόπετρα, περλιτη που είναι αδρανές και έχει την ίδια τιμή με την ελαφρόπετρα και κάνα σφουγγάρι. Από πλαστικά έχω δει ουπα, φελλούς από σαμπάνια. καλαμάκια κομμένα και ότι άλλο χωρεί ο νους σου. Αυτά βέβαια πριν καμπόσες δεκαετίες.
|
|
||||
|
||||
![]()
εγω σε 10 λιτρα σαμπ εχω βαλει 5 λιτρα ελαφροπετρα μονο και 1 χρονο τωρα δεν εχω προβλημα.
|
||||
|
||||
![]()
εκτός από αυτά που αναφέρεις μπορείς να βάλεις και τα κοινά καλαμάκια του καφέ!!!!βέβαια αυτά όλα που λες(εκτος ελαφρόπετρα)τα βάζεις σε κάλτσα!!!!!
Υ.Γ.η ελαφρόπετρα θέλει πάρα πολύ καλό πλύσιμο και το χρόνο της για να δείξει τη δουλειά της!!!!!! |
|
||||
|
||||
![]()
απλα στην εισοδο του σαμπ βαλε ενυδρειακη βατα η πολυεστερικο βαμβακι,για μηχανικη φιλτρανση.και οπως ειπε ο φιλος ,πολυ καλο πλυσιμο την ελαφροπετρα...
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία λοιπόν έχω αρκετές επιλογές απ ότι φαίνεται και μάλλον θα μπει λίγο απ όλα.....Η ελαφρόπετρα έχει ποιότητες ή διαφορετικούς τύπους που μπορεί να επηρεάσει ph????
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ καλα υλικα και οικονομομικα τα ουπατ για μηχανικο υλικο (ή πλαστικα καπακια σαμπανιας) και η ελαφροπτερα 6-12mm (κορυφαιο) για βιολογικο.
Ενδιαμεσα βαλε μπλε σφουγγαρι. Θα χρειαστει και ενα σφουγγαρι σφικτα πανω απο την ελαφροπετρα για να μην επιπλεει. Στο τελος της ροης του νερου, αν βλεπεις αιωρουμενα στο ενυδρειο, μπορεις να βαλεις και filterwool. (απο την ελαφροπετρα κραταμε μονο τα ασπρα χαλικακια και την πλενουμε πολυ καλα) ΥΓ βρισκεις και sera siporax με 5 ευρω το λιτρο, αν θελεις κι απο αυτο, καποια ποσοτητα για βιολογικο
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τη βοήθεια...
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω εχω χρησιμοποιησει και ψηφιδες λαβας, που επισης ειναι φτηνη, σε εξωτερικο φιλτρο, χωρις προβλημα.
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ελαφρόπετρα !!! | Dimitris_Batman | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 29-01-11 18:28 |
Ελαφρόπετρα & λάβα | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 22-12-02 19:03 |