|
Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων Υποβρύχιοι κήποι - aquascaping |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα σε όλους δεν γνωρίζω αν είναι το σωστό section ή αν είναι μόνο για ήδη έτοιμα ενυδρεία. Λοιπόν μια σχετική παρουσίαση μιας και θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να φτάσει στην τελική μορφή του.
Ξεκινάω με το ενυδρείο. Rimless 90 λίτρων 78/30/40 Επειδή ήταν custom ξεκίνησα με το γέμισμα του ενυδρείου σκέτο δια τυχόν διαρροές και να εξασφαλίσω ότι δεν θα με προβληματίσει αργότερα. Έπειτα ακολούθησε η τοποθέτηση του υποστρώματος. Το υπόστρωμα είναι flourite black 3 x 7kg. Έχει χαμηλότερο ύψος στην μπροστινή πλευρά και προς τα πίσω αυξάνεται. Οι πέτρες είναι ενδεικτικές απο την άποψη ότι θα γίνουν περισσότερες απλώς για λόγους ότι έπρεπε να σημαδεψω για να δω που θα φυτέψω έμειναν εκεί. Όταν ολοκληρωθεί θα μπουν περισσότερες. Επίσης ο κενός χώρος αριστερά και δεξιά είναι για να μπουν οι ρίζες οι οποίες πάνω τους έχουν προσαρμοσμένα φυτά. Σειρά έχουν τα φυτά για αρχή. Hemianthus Callitrichoides και Eleocharis Acicularis mini. Τέλος με ευλάβεια φυτέυτηκαν σε κομμάτια στον μέρος το οποίο θέλω μόνο να καλύψουν. Το ενυδρείο έπειτα εφόσον διαποτίστηκε το υπόστρωμα να είναι νωπό τα φυτά ψεκάστηκαν με νεράκι και flourish στην αντίστοιχη αναλογία φυσικά. Καλύφθηκε με μεμβράνη ανοίχτηκαν μικρές οπές και τοποθετήθηκε και το φωτιστικό ![]() Από εδώ και πέρα αρχίζει η καρτερική αναμονή ![]() Ο λόγος που δεν χρησιμοποίησα αυτή τη στιγμή την φόρμα που αναγράφεται είναι γιατί πολλές απο τις παραμέτρους αυτή τη στιγμή δεν υφίστανται. Αργότερα φυσικά θα προστεθεί. |
|
||||
|
||||
![]()
Οι πέτρες δε κολλάνε λόγω χρώματος. Τώρα από τη στιγμή που θα εχεις και co2 γιατί διάλεξες τη μέθοδο dry start?
|
||||
|
||||
![]()
καλως ηρθες φιλε μου...διαβασμενος και μεθοδικος.2 παρατηρησεις οι ασπρες πετρες εκ πειρας στο λεω με την παραμικρη αλγη θα φαινονται ασχημες ενα ξυλο η διαφορετικες πετρες θα εχουν καλυτερο αποτελεσμα.το θεμα με την μεθοδο αυτη ειναι οτι οταν γεμισεις το ενυδρειο τα φυτα παθαινουν σοκ τα πιο πολλα χανουν τα φυλα τους και ξαναβγαινουν βεβαια.μετα κατα την διαρκεια του στρωσιματως του ενυδρειου η αμωνια καταπονει τα φυτα (προσωπικη αποψη)τελος το φλουρις σε αυτη την φαση δεν χρειαζεται το υποστρωμα θα παρεχει οτι χρειαζονται τα φυτα.εχε το νου σου στις αλγες.περιμενε και τους πιο εμπειρους απο μενα βεβαια.καλη αρχη λοιπον και καλως ηρθες
edit με προλαβε ο στεφανος |
|
||||
|
||||
![]()
καλη αρχη! να προσεχεις να ειναι παντα καλυμενο το ενυδρειο , ειτε με καπακι, ειτε με μεμβρανη φαγητου, ψεκασμα καθε μερα η ανα 2 αναλογα,
excel δεν χρειαζεται, 12 ωρες ισως ειναι πολλες.. καντες καλυτερα σταδιακα 10 και βλεπεις.. μετα δοκιμασε να το γεμιζεις σε δωσεις για να μειωσεις το σοκ.. προσπαθησε δηλαδη να κανεις ενα simulatιon της ¨παυσης ξηρασιας" οσο πιο αργα γινεται, για να το δεχτουν τα φυτα πιο φυσικα. Μπραβο που διαβασες για αυτην την μεθοδο, και που αποφασησες να την δοκιμασεις, θα παρεις πολλες πολιτιμες γνωσεις, απο την παρατηρηση των φυτων ,ειδικα οταν αλαζουν κατασταση! υπομονη, και καλα γεμισματα ![]() ![]() υγ οταν το γεμισεις , πρεπει να υπαρχει παροχη co2. υγ2 εαν θες κρατα ενα αλμπουμ φωτογραφιων με την αναπτηξη με φωτογραφιες ανα βδομαδα και βαζε σε αυτο το thread να βλεπουμε και εμεις τις ομορφιες ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Το ότι αρχίζεις με dry start δε σε προστατεύει από άλγες. Εαν παλιά είχες άλγες δεν το έπαθες επειδή δεν είχες κάνει dry start.
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς ήρθες Φώτη
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτό με το ριζικό σύστημα δεν είναι ακριβές. Σε ότι αφορά τις άλγες, σε προστατεύει αλλά μόνο στην φάση αυτή. Το θέμα όμως είναι να μπορείς να τις αποφύγεις όταν θα το γεμίσεις νερό. Αν δεν το είχες αποφύγει παλαιότερα, θα πρέπει να δεις πως θα το πας ώστε να μην σου τύχει ξανά... Κατά τα άλλα, αν κρατάς τα φυτά σου υγρά μπορείς να επιταγχύνεις λειτουργώντας το φως πολλές ώρες. Στο dry start έχεις περιθώρια να δουλέψεις φωτισμό και 10 και 12 και 14 ώρες. Αρκεί να είσαι alert να δεις τυχόν ελλείψεις που θα παρουσιάσουν τα φυτά. Το ότι έχεις υπόστρωμα δεν σημαίνει ότι θα σε καλύψει 100% τώρα καθώς ακόμα το ριζικό τους σύστημα δεν έχει αναπτυχθεί όσο χρειάζεται για να το εκμεταλευτούν πλήρως. Βλέπω απο το layout σου ότι έχεις αφήσει κενούς χώρους. Εκτός απο τα χαλάκια τι άλλα φυτά έχεις κατά νου να βάλεις; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Απο ζωντανα τι σκεφτεσε να βαλεις?
Για τις πετρες εγω δεν μιλησα τοσο για το αισθητικο κομματι οσο για το οτι θα σου ανεβαζουν σκληροτητες, πραγμα που σημενει οτι εαν βαλεις ζωντανα που απαιτουν μαλακο νερο, θα σου βγει λιγο η πιστη για να το μαλακωσεις, αφου εσυ θα παλευεις να το μαλακωσεις και οι πετρες θα σου ανεβαζουν σκληροτητες.. ως προς το αισθητικο κομματι τωρα, στο χερι σου ειναι να βγει ομορφο, οτι πετρες και αν δουλεψεις ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Γεια σου φίλε Τάκη.
Λοιπόν σχετικά με τους "μύθους" της dry start. Επειδή είναι η δεύτερη φορά και δοκιμασμένη και απο φίλο και δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα. Και αποδεδειγμένα καλύτερο ριζικό σύστημα αποκτά τουλάχιστον το γρασίδι γιατί δεν το δοκιμάζω με άλλα φυτά και στην παρούσα φάση που είναι η πιο σημαντική με ενδιαφέρει να αποφύγω το γεγονός των άλγεων που είναι το πιο συχνό φαινόμενο. Επίσης με βολεύει και απο άποψη χρόνου στο πόσο θα ασχοληθώ στην παρούσα φάση. Σε έναν φίλο που έγραψε σε κανονικό που ξεκίνησα με την normal μέθοδο ναι παλι δεν είχα άλγες αλλά δεν είχα και γρασίδι. Για εμένα διαβάζοντας αρκετά τη συγκεκριμένη μέθοδο πριν καταλήξω σε αυτή βρήκα περισσότερα ωφέλη σε σχέση με τη κλασσική μέθοδο και για αυτό κατέληξα. Όσον αφορά τα ψαράκια ακόμη δεν έχω ιδέα. Έχω αρκετό χρόνο μέχρι να αποφασίσω το τι ![]() ------------------------- Παράθεση:
![]() ------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη AquaNewbie : 04-07-16 στις 15:17 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
λαθη ολοι κανουν και εσυ εκανες ψεκαζοντας με φλουρις τα φυτα δεν αναγραφεται πουθενα στην συσκευασια προτεινομενη δοση για dry start,οπως και οι 12 ωρες φωτοπεριοδος με 75 βατ σε 90 λιτρα θεωρω οτι ειναι λαθος,ευχομαι να σου πανε ολα καλα..
|
|
||||
|
||||
![]()
Με τον φωτισμο οσο τρεχει dry start δεν θα εχει θεμα, θα εχει ομως οταν το γεμισει.. αλλα και να μην εχει εν τελη 12 ωρες ημερισιως full ηλιο ειναι πολυ παραφυση.. προτεινω σταδιακη μειωση στις 10 ωρες (η και λιγοτερες), και κομμενο το excel , υπαρχει ειδη αρκετο διοξυδιο στον χωρο..Δεν χρειαζεται επιπλεον μπουσταρισμα.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη AquaNewbie : 04-07-16 στις 16:31 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
καλο θα ηταν να μη βγαζεις βιαστικα συμπερασματα για το ποσο διαβασμενος ειναι καποιος η οχι.εγω απλα προσπαθω να σου επισημανω καποια πραγματα που μπορει να σε βοηθησουν δεν εχω κανεναν λογο να ασχοληθω και να σου γραψω για να αντιπαρατεθω μαζι σου,εχω καλυτερα πραγματα να κανω και δεν ειναι και στον χαρακτηρα μου.οποτε δεν χρειαζεται να κρατας αμυντικη σταση απεναντι μου.αλλωστε και εγω θα μπορουσα να χαρακτηρισω την εμπειρια σου απο τον τροπο που εστησες το ενυδρειο σου.Οταν βαζεις το ενυδρειο σου και ζητας αποψεις καλο ειναι να τις ακους και να σε προβληματιζουν ασχετα με το τι θα κανεις εσυ μετα.ευχομαι το ενυδρειο σου να τα σπαει!!Ασε που μου θυμιζει και λιγο ada και μου αρεσει πολυ!!!καλη συνεχεια
|
|
||||
|
||||
![]()
φιλε μου δεν προσπαθω να στην πω εαν αυτο νομιζεις.. τιπς προσπαθω να σου δοσω! Μου αρεσει που κανεις αυτην την προσπαθεια, και θα παρακολουθω το thread για να δω την εξελιξη! Επησις εαν καταλαβα λαθος για το excel πασο! Φιλικα παντα!
![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- καμία σχέση ανέφερα κάπου ότι μου την είπες?? απλώς έγραψες excel δύο φορές ενώ έχω γράψει flourish. Αυτό ήταν όλο Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη AquaNewbie : 04-07-16 στις 17:16 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Απλα επειδη γραφουμε μεσω νετ δεν καταλαβαινουμε ευκολα την διαθεση του συνομιλιτη αυτο ειναι ολο! Τωρα οσο για το λιπασμα, περιμενε εμπιροτερους στο θεμα..
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
¶ργησα ενώ έλεγα συνεχώς να τις ανεβάσω. έκλεισε λοιπόν η εβδομάδα και μπορώ να πω πως όλα εξελίσσονται ομαλά. Βέβαια η eleocharis αναπτύσεται με ταχύτερο ρυθμό αλλά και η cuba μια χαρά τα πάει. ¶ντε βουρ για την δεύτερη εβδομάδα τώρα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα
![]() Νομίζω ότι, έτσι όπως είναι το ανοίγεις με τα δάχτυλα χωρίζεις τις ρίζες και τα φυτεύεις σε μικρά "τουφάκια" .
|
|||
|
|||
![]()
σωστά σε μικρά κομματάκια και τα φυτεύεις.
|
|
||||
|
||||
![]()
Κι εμενα μου φαινεται πως η eleocharis ηθελε περισσοτερο χωρισμα,να την αραιωσεις λιγο δηλαδη...
|
||||
|
||||
![]()
Οντως, θα ήταν καλύτερο αν κάθε "τουφίτσα" Eleocharis είχε καμία 15 αριά βελόνες αντί να είναι τόσο πυκνή όπως τώρα. Θα άπλωνε ευκολότερα και γρηγορότερα. Ισως πάρει λίγο παραπάνω χρόνο να γίνει ομοιόμορφο το χαλάκι καθώς σε άλλα σημεία θα είναι πολύ πυκνό και σε άλλα αραιότερο. Πάντως οκ είναι...
|
|
||||
|
||||
![]()
Aν και βλεπω καιρο να μην εχει γινει update...θα συμφωνησω οσον αφορα τον διαχωρισμο. Ειναι λιγο πυκνα χωρις λογο, αν τα απλωσεις σπαζοντας τα σε μισες μεριδες θαχεις πιο γρηγορο ενωμα και πιο ομοιομορφο χωρις βουναλακια. Οσον αφορα το γιατι εκανες dry start ενω εχεις διοξειδιο....και εγω δεν καταλαβα την ερωτηση.
![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 (0 μέλη και 2 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προετοιμασία & συντήρηση φυτεμένου ενυδρείου - Πρόγραμμα λίπανσης EI - Dry start | Γιώργος Κ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 81 | 25-11-15 14:56 |
Στήσιμο φυτεμένου...βοηθεια :) | Rafaela | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 0 | 17-11-11 14:22 |
Στήσιμο μικρού φυτεμένου | loki21 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 04-04-11 16:43 |