|
||||
|
||||
![]()
Θα ηθελα την γνωμη σας για το παραπανω φυτο παιδια οσοι το χουν "καλλιεργησει"..Το εβαλα μεσα Μαιου πηγαινε σφαιρα ειλικρινα το κλαδευα καθε 10 μερες συνεχως πεταγε καινουριες κορυφες και με τις μεταφυτευσεις γεμισα τη μια πλευρα του ενυδρειου και χωρις co2..Μαλιστα χαρηκα πολυ γιατι υποτιθεται δεν ειναι κι απ τα πιο ευκολα φυτα..
![]() Τα αλλα φυτα που εχω τωρα και πανε πολυ καλα ειναι: polysperma, micrant. micranthemoides, limnofilla s.,bacopa monieri, valisneria spirallis, ludwigia repens rubin (ενταξει αυτο ετσι κι ετσι) και marsilea η οποια πεταγεται πλεον παντου απλα με χαλαει λιγο η μαυρη αλγη που πιανουν τα πιο παλια φυλλα της.. Απο λιπασματα ριχνω στανταρ το τελευταιο τριμηνο- 2 ml flourish,7-8 ml καλιο και 8 ml excel ανα εβδομαδα με 8 μερες εννοειται. τι λετε να εφταιξε?
|
||||
|
||||
![]()
Μηπως αυξηθηξε η φυτομαζα και εσυ βαζεις πλεον λιγο λιπασμα? Δωσε στοιχεια του ενυδρειου σου. Λιωσιμο σημαινει ελλειψη co2.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μα ποσο πιο πανω λιπασμα επρεπε να βαζω? Ισως και να ειναι ομως λογω ελλειψης co2 οπως λες.Βεβαια δεν νομιζω να σωζεται το φυτο πλεον αλλα μου κακοφανηκε να σου πω την αληθεια μπας και βγαλω ακρη..Απο θερμοκρασια σταθερη 26,5-26,8 με controller..
|
||||
|
||||
![]()
Ξεχασες να αναφερεις το σημαντικοτερο. Φωτισμος?
|
||||
|
||||
![]()
Φωτισμος pl 24watt 8 ωρες την ημερα..
Εντωμεταξυ εξαφανιστηκε εντελως η τριχοειδης-νηματοειδη αλγη που ειχα σε διαφορα σημεια κι εχει μεινει λιγη bba στο μπροστινο μερος κυριως πανω στην πετρα και μαυρα στιγματα πανω στην marsilea στα πιο παλια φυλλα.. Αλλαγες νερου στο 10 ημερο σχεδον 50%
|
||||
|
||||
![]()
Κανε συχνοτερες αλλαγες νερου και καθαρισε το φιλτρο. 24 watt (Τ5) εχω και εγω σε 60 λιτρα αλλα εχω και μπουκαλα co2. Βαλε εαν θες μια εικονα του ενυδρειου.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Φιλε μου να σε ρωτησω κατι αλλο υπαρχει περιπτωση η valisneria(πεταξε απο διπλα σαν παραφυαδα) να επηρεαζει το polysperma που ναι διπλα? Το χω δει το ενυδρειο σου πολυ ομορφο το χεις(η ριζα ολα τα λεφτα) θα ανεβασω προσφατη φωτο κι εγω..
και |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Cabomba caroliniana σε 0.5 w/l? | zipo | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 04-12-09 00:02 |
Cabomba caroliniana | qstavrosq | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 06-03-09 09:47 |
Cabomba Caroliniana.... | Nik25 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 17-01-08 08:46 |
Cabomba caroliniana | thanosatha | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 14 | 14-01-07 23:40 |