|
Bettas Μονομάχοι, όλων των μορφών. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα σε όλους! Να κάνω μια ερώτηση γιατί έχω αρχίσει να αγχώνομαι λίγο, σε ενυδρείο μικρό δηλ 5l με έναν μόνο μονομάχο πόσο συχνά πρέπει να αλλάζω νερό; Μέσα σε μία ημέρα μπορεί η αμμωνία να ανέβει κατά 0,25 κ μου φαίνεται ανησυχητικό! Είναι συνηθισμένο φαινόμενο το μικρό ενυδρείο να έχει πρόβλημα με την περιεκτικότητά του σε αμμωνία; Κ το ενυδρείο έχει κ φίλτρο... Πείτε μου αν μπορείτε!
![]() Ευχαριστώ ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το ενυδρείο έχει φίλτρο αλλά πόσο καιρό τρέχει? Είναι στρωμένο το φίλτρο?
Αν όχι δεν είναι καθόλου απίθανο να ανεβαίνει η αμμωνία.
|
||||
|
||||
![]()
Περαν αυτου, 5 λιτρα ειναι υπερβολικα λιγα λιτρα, και το παραμικρο μπορει να διαταραξει την κρισιμη ισσοροπια του μικρου οικοσυστηματος... Το καλο ειναι οτι μια μεγαλη αλλαγη νερου ειναι απλό πραγμα....
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κοίτα το ενυδρείο το έχω από τις 14/08. Δυστυχώς κανείς δε μου είπε για στρώσιμο στο petshop το θέμα είναι τώρα τι μπορώ να κάνω; το αλλάζω σχεδόν κάθε μέρα γιατί κάνω μετρήσεις συνέχεια η παραπληροφόρηση είναι τόσο μεγάλη που τι να πω κ εγώ; απλώς βάζω αντιχλώριο κάθε φορά κ στις πρώτες 10 μέρες έβαζα κ βακτηρίδια ------------------------- Παράθεση:
η αλλαγή νερού είναι όντως απλή κ εύκολη! στην αρχή δεν είχα πρόβλημα πάντως τώρα μου εμφανίστηκε αυτό τις τελευταίες 4 μέρες κ επειδή έχω πελαγώσει λίγο γι' αυτό ρωτάω
Λενάκι! ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Maximina : 26-08-07 στις 22:22 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Μην αλάζεις όλο το νερό κάθε μέρα!
Τάϊζε λιγότερο και πες μας με τι τεστ μετράς! (Συχνές αλλαγές κάθε 2 μέρες της τάξης του 30% και ανάλογα των τιμών που παίρνεις)
|
||||
|
||||
![]()
δεν αλλάζω όλο το νερό κάθε μέρα αλλάζω περίπου στο μισό κ λίγο περισσότερο κ μετράω με τεστ με τις 8 σταγόνες από 2 ειδικά υγρά σε ένα κίτρινο κουτί! αν λέει κάτι αυτό!
|
||||
|
||||
![]()
Και το αποτέλεσμα? Πόση αμμωνία έχεις?
|
||||
|
||||
![]()
δείχνει 0.5 πολύ δεν είναι;
|
||||
|
||||
![]()
Προσπάθησε να την διατηρείς λίγο ποιο χαμηλά! Σύντομα δεν θα έχεις πρόβλημα (θα στρώσει) αλλά μάλον ταϊζεις και λίγο περισσότερο από όσο πρέπει!
|
||||
|
||||
![]()
Μάλλον με αυτά μετρας
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
![]()
Λενάκι! ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Maximina : 27-08-07 στις 07:52 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Τα συγκεκριμένα τεστ έχουν αρκετή ακρίβεια είναι της ΑΡΙ!!!
Στο 0,25 είσαι καλά! Σύντομα θα πέσει καλό είναι να προμηθευτείς και τεστ πάλι της ίδιας εταιρείας για ΝΟ2 και ΝΟ3.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Έτσι γίνεται συνήθως!!
Για διάβασε εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13655
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μονομάχος | galant | Bettas | 5 | 09-05-08 10:40 |
Τι φυτά έχετε στο ενυδρείο του μονομάχου σας? | Maverick | Bettas | 16 | 11-10-07 12:55 |
Μονομάχος σε κοινωνικό ενυδρείο | pchrisovergis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 08-10-05 05:33 |
Μονομάχος σε γυάλα | Blanch | Bettas | 14 | 24-08-05 10:40 |
Μονομάχος με ...? | antonio | Bettas | 27 | 14-07-04 12:49 |