![]() |
#1 |
Ερωτηση
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλησπερα!
![]() ![]() ![]() |
|
Εμφανίσεις: 3607
|
|
||||
|
||||
![]()
3-4 μέρες χωρίς φίλτρο
![]() ![]() ![]() ![]() φιλικα Βαγγέλης ![]()
|
||||
|
||||
![]()
δεν ειναι και τοσο φοβερο να μεινει χωρις φιλτρο αν ειναι στρωμενο το ενυδρειο...ας μην ειμαστε υπερβολικοι....ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου και ποσο καιρο λειτουργει??
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
ΠΑΡΕ ΕΦΕΔΡΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ..!μπολιασε απο το παλιο και κανε την δουλεια σου
|
||||
|
||||
![]()
αν κοψεις την τροφη στο ελαχιστο δυνατον, αν μπορεις να βαλεις καποιον κυκλοφορητη και κανεις και καμια αλλαγη στο ενδιαμεσο δεν θα εχεις προβλημα.
Με τα υλικα του φιλτρου τι θα κανεις? |
|
||||
|
||||
![]()
To φιλτρο ειναι στρωμενο για αρχη? Γιατι σε αλλα θεματα σου, ειχα καταλαβει οτι το ενυδρειο ειναι αδειο. Αν ειναι στρωμενο, σε 4 μερες θα χαθει η βιολογια, αν υποθεσουμε οτι ειναι αδυναμη με την παρουσια ενος μονο ψαριου. Αν δεν ειναι στρωμενο, ειναι ολα λαθος.
Θα μπορουσες να μεινεις χωρις φιλτρο, αλλα χωρις ταϊσμα, καθημερινες μικρες αλλαγες με νερο ιδιων συνθηκων και θερμοκρασιας και αναταραξη της επιφανειας με αεραντλια ή κυκλοφορητη. Σε τετοιες περιπτωσεις εχουμε ενα εφεδρικο φιλτρο, δεν το βγαζουμε απο το ρευμα για μερες. Τα φυτα του igna.gr ειναι μια χαρα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
δεν χανεται η βιολογια σε 4 ημερες.
ΚΑι δεν εχει να κανει με την ποσσοτητα. ΤΟ ποσσοτο μειωσης ειναι το ιδιο ανεξαρτητου αρχικης ποσοτητας. Το θεμα ειναι τι θα κανει τα υλικα του φιλτρου ωστε να μπορεσει να διατηρηθει εστω και φθινουσα η βιολογια. |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε μου αυτό που θες να κάνεις έχει κάποιο ρίσκο. Αν το φίλτρο σου δεν είναι καλά στρωμένο (είναι νέο δηλαδή) το ρίσκο είναι μεγαλύτερο.
Τι θα έκανα εγώ στη θέση σου. Θα έβγαζα όλα τα υλικά από το φίλτρο και θα τα έβαζα σε ένα τούλι , σαν πουγκί ή σαν σακούλα, θα το έβαζα μέσα στο ενυδρείο κρεμαστό σε ένα πλαϊνό τζάμι, χωρίς να ακουμπάνε στο βυθό αν είναι δυνατόν, και από κάτω θα έβαζα την αερόπετρα από την αεραντλία ώστε οι φυσαλίδες ανεβαίνοντας να περνάνε μέσα από το τούλι όσο το δυνατόν περισσότερο. Πιστεύω πως με τον τρόπο αυτό δημιουργείτε μια ροή οξυγονωμένου νερού που αρκετή ποσότητα περνάει μέσα από το βιολογικό υλικό. Για αυτές τις 4 ημέρες δεν θα τάιζα τα ψάρια καθόλου και θα έκανα καθημερινές μετρήσεις. Ας μας πουν και πιο έμπειροι τι πιστεύουν για αυτή τη μέθοδο αντιμετώπισης του προβλήματος.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
στον πατο του δοχειου θα βαλει το σωληνακι με την αεροπετρα απτην αεραντλια και απο πανω της τα υλικα. ετσι θαχει ενα diy φιλτρακι ![]() αν δεν χωρανε ολα τα υλικα,μπορει να βαλει ενα μερος τους,ωστε να κρατησει αρκετη βιολογια και να ξαναμπολιασει ευκολα. εγω χρησιμοποιω κανα δυο πλαστικα απο παλιες μεγαλες συσκευασιες τροφης της τετρα,αλλα μπορει να γινει και με ενα ποτηρι στην αναγκη ![]() το εχω κανει σε γεννηστρα και δουλευει μια χαρα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
κάτι σαν και αυτό ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ναι,αν υπαρχει τρυπα απο κατω θαχει ακομα καλυτερη κυκλοφορια
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα! συγνομι που αργισα να απαντισω κιολας.
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Για να ξεδιαλυνουμε 1. Το φίλτρο είναι άστρωτο? 2. Έχεις γατοψαρο και γκαπις? 3. Ποιο θα παρεις, που θα το κοιτάξουν, τι μπορει να χρειάζεται? Αν μπορείς απαντάς στις ερωτήσεις μία - μια
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα
1.Το φιλτρο το μπολιασα αλλα μετα απο διομισι ωρες εβαλα το μπολι οποτε μαλλον δεν εχει πιασι. Ερωτηση:Μενω μακρια απο Αθηνα στα 60 χιλιομετρα εδω γνοστο που να εχει ενυδρια δεν εχω και δυο Πετ σοπ που εχει εδω ουται τα εμπιστεβομαι ουται ασχολουνται κιολας τι να κανω? υπαρχει και μια περιπτοση να ρωτησο εναν φιλο το Πετρο Σταθοπουλο αυτον που μου προτιναι και το φορουμ ειμαστε φιλι. 2. εχω ενα γατοψαρο (Pterygoplichthys (Glyptoperichthys) gibbiceps) απο παλια γκαππυ θα βαλω πιστευω στης επομενες 10 μερες μαζι με ξιφοφορους 3.Ηθελα να παρω το φιλτρο να το παω στο πετ σιτι στην αθηνα στα Ανω Πατισια αλλα τελικα το ελυσα το προβλημα. ευχαριστο για την βοηθεια. ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ερωτηση | αρθουρος | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 14-05-13 10:53 |
Ερωτηση | kanakss | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 17 | 24-02-13 17:17 |
Ερωτηση | Billy T | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 04-01-11 18:56 |
ερωτηση... | Liz@ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 04-05-10 19:45 |
ΕΡΩΤΗΣΗ | KARAGIANNISV | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 08-03-08 22:26 |