![]() |
#1 |
Θολωμένο νερό-SOS
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλησπερα!!Ο φιλος μου ειναι φανταρος και προοσφατα εχασε τον πατερα του..Ετσι βρεθηκα με ενα ψαρακι που λυπομουν να αφησω να ψωφισει και αποφασισα να παρω το ενυδρειο του..
Στο θεμα μας λοιπον..Στο συγκεκριμενο ενυδρειο υπηρχαν 8-9 ψαρια,ημιαγρια(υποψιν ειναι γλυκου νερου) απο τα οποια καταφερε και επεζησε μονο το 1..Το νερο ηταν σε αθλια κατασταση και ειπαμε να το στησω απο την αρχη.Πηγα λοιπον σε ενα πετ σοπ και μου εδωσαν καποιες οδηγιες. Το ψαρι εφυγε απο κει..Μου ειπαν να ριξω 2 κιλα αλατι για να σκοτωσει δε ξερω κ γω τι..Το αδειασαμε την επομενη,καθαρισμα μεσα εξω,φιλτρα κλπ κλπ.. Μου ειπε επισης οταν βαλω νερο θα βαλω 2 φαρμακα για 24 ωρες.. Ωστοσο το νερο ειναι ακομα λιγο θολο απο τα φαρμακα και σε περιπου 4 ωρες συμπληρωνεται το 24ωρο.. Οποιος γνωριζει ας με βοηθησει γιατι ειναι και κλειστα τα πετ σοπ και ειναι κριμα να το χασουμε το καημενο.. ![]() |
|
Εμφανίσεις: 15224
|
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα.
πες μας τι ψαρι ειναι αυτο. τι φαρμακα εριξες; για ποσα λιτρα μιλαμε; τι φιλτρο εχεις; βγαλε φωτογραφιες.
|
||||
|
||||
![]()
Ναι σωστα...
![]() Λοιπον! Το ψαρι αποτι μου ειπε λεγεται rainbow κατι.Ειναι ασημι και πανω ειναι ροζ.Σορυ δε με βοηθαει κ το google. Το ενυδρειο ειναι 60L . Τα φαρμακα που εριξα ειναι : -Tetra aquasafe(μετατρεπει το νερο βρυσης σε καταλληλο για ψαρια) και -Sera bio nitrivec Το φιλτρο αποτι ξερω ειναι παλιο.Eheim |
|
||||
|
||||
![]()
2 κιλα αλατι σου ειπαν να ριξεις ????
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι!Οπως ηταν βρωμικο το νερο να ριξω 2 κιλα αλατι.Αν την επομενη μερα εχει ξεθολωσει μπορω να του βαλω καινουριο νερο με τα φαρμακα! :/
|
|
||||
|
||||
![]()
και εσυ τι εκανες??
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν νιωθω καλα......λιποθυμαω. Σε ποιο πετ σοπ πηγες μονο αυτην την απορια λυσε μας να μπει και αυτο στη μαυρη λιστα. Οσον αφορα το τι πρεπει να γινει θα σου απαντησουν οι εμπειροτεροι.
|
|
||||
|
||||
![]()
Φφφφ.....Υποθετω δεν μου ειπαν καλα...Ειναι ενα γωνιακο στον Κορυδαλλο στην αθηνας...
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτη την (μεθοδο) δεν την εχω ξανακουσει.
|
|
||||
|
||||
![]()
Καποια ιδεα για το το μπορω να κανω???
Δε νομιζω να μπορει να μεινει για πολυ ακομα το ψαρι ετσι.. |
|
||||
|
||||
![]()
στο ροδολφο εκει σου ειπαν κατι τετοιο μηπως δεν καταλαβες καλα?
πες μας ακριβως τι διαδικασια εχεις κανει τι εχεις πλυνει με τι νερο και ολα |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν έχω εμπειρία.Σίγουρα η γνώμη κάποιων άλλων θα μετράει περισσότερο,αλλα σαν πρώτο μέτρο έκτακτης ανάγκης νομίζω πρέπει να βάζεις το nitrivec για να κρατάει χαμηλά αμμωνία.Απο εκέι και πέρα όλο και κάποιος θα σε βοηθήσει με μπόλι να μπει σε μια σειρά το φίλτρο σου!Το φίλτρο πώς το έπλυνες?Με νερό βρύσης?
|
|
||||
|
||||
![]()
Μια γυναικα ηταν παντως.Αποκλειεται να μη καταλαβα καλα γιατι ημασταν 3 ατομα μεσα κ ακουγαμε τι ελεγε..
|
|
||||
|
||||
![]()
βαλε μια αγγελια εδω στο φορουμ για να δωσεις το ψαρι!
ειναι το καλυτερο που μπορει να γινει. το ψαρι που το εχεις τωρα;
|
||||
|
||||
![]()
Τελωσπαντων στο δια ταυτα υποθετω οταν λες πλυναμε φιλτρα ενυδρειο μεσα εξω, το κανατε με νερο κατευθειαν απτη βρυση. Οποτε οτι βιολογια υπηρχε, πεθανε. Βαλε αγγελια για μπολι, χτες, μηπως υπαρχει καποιος να σου δωσει (μπολι ειναι υλικα απο στρωμενο φιλτρο και βρωμια που ειναι βιολογια για να ζησει σωστα το ψαρι) χωρις μπολι θα αργησει πολυ να στρωσει. Μεχρι να βρεις μπολι ταιζε λιγο, βαλε το ψαρι μεσα αφου δεν μπορεις να κανεις αλλιως, και κανε καθημερινες αλλαγες σε θερμοκρασια ιδια με αυτη του ενυδρειου. Αρα πρεπει να μαθεις και το ψαρι ειναι για να σου πουμε ποια θερμοκρασια πρεπει να ρυθμισεις τον θερμοστατη στο ενυδρειο. (εχει ετσι)
Κατι τελευταιο. Το αλατι τοχεις ειξει μεσα τωρα; Δηλαδη ειναι στο ενυδρειο που εχεις ριξει και τα "φαρμακα"; Εριξεσ και μαγειρικο αλατι κιολασ η ενυδρειακο; Αν ναι τοτε το ξανααδειαζεις ολο και το ξαναγεμιζεις προσθετωντας αντιχλωριο, και μετα το ψαρι μεσα. Στην τελικη δεν ξερουμε και τι ψαρι ειναι, αν κανει για απλο νερο βρυσης, αν κανει για κρυο (στην περιπτωση που δεν εχεις θερμοστατη) αν αν αν. Αλλα ας προσπαθησουμε για το καλυτερο. Βρες τι ειναι. |
|
||||
|
||||
![]()
Το φιλτρο ναι με νερο βρυσης το πλυνα..Βασικα ολα με νερο βρυσης τα εχω πλυνει
|
|
||||
|
||||
![]()
μου κανει εντυπωσει γιατι ο συγκεκριμενος ειναι απο τα πρωτα ενυδρειακα μαγαζια που υπηρχαν και πολυ γνωστης στο αντικειμενο αν και δεν παω τελευταια γιατι η κορη οντως λεει καποιες μα@@@@ες
![]() ------------------------- μπολι επειγωντος περιοχη?? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stelios816 : 13-01-13 στις 19:34 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Μια παρενθεση.Στο πετ σοπ μου ειπαν να βγαλω το ψαρι απο το ενυδρειο,πηρα μια γυαλα κ εβαλα μεσα το οξυγονο του και το θερμοστατη.
Το ενυδρειο ειχε μεσα βρωμικο νερο,βοτσαλα,φυτα.Ετσι οπως ηταν μου ειπαν να βαλω 2 κιλα μαγειρικο αλατι.Την επομενη αν δεν ηταν θωλο,το αδειαζα το καθαρισα καλα μεσα και αφου το ξαναγεμιζα να εριχνα τα 2 φαρμακα που εγραψα.Και σε 24 ωρες να βαλω παλι το ψαρι.Αλλα να προσεξω να μην ερθει καθολου σε επαφη το παλιο νερο με το καινουριο.. ------------------------- Κερατσινι μενω! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Αιμιλία : 13-01-13 στις 19:38 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
αρα για απολυμανση το ειπε και μετα να αλλαξεις νερο μονο που επλυνες τα φιλτρα με νερο βρυσης οκ δεν ηξερες και καταστρεψες τη βιολογια λοιπον σου στελνω για μπολι.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ααα ρε στελιο μπραβο.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μπραβο!
|
||||
|
||||
![]()
τεσπα... απ ολο αυτο τον παραλογισμο η πιο ηλιθια απορια που μου καρφωθηκε ειναι...ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΗΜΙΑΓΡΙΑ?
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
παλιες συνομοταξιες νικο ημερα -ημιαγρια -αγρια ετσι τα χωριζαν παλια μην τρελενεσαι δεν ξερεις το ροδολφο εχει μεινει ακομα εκει οποτε ετσι ειπαν στην κοπελα ετσι ειπε.
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν του ειπε για απολυμανση, μονο αλατι, εκανε λαθος.
Θελει και δυο κιλα πιπερι κοκκινο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Βρε κουραμπιε, αν εχει μεσα 2 κιλα αλατι και βαλει το ψαρι αποτομα σε γλυκο νερο θα σκασει σαν καρπουζι απο το οσμωτικο σοκ... Θελει τρελη προσαρμογη κατι τετοιο (αν και θα ειχε γυρισει στο πλει με τοσο αλατι αλλα τεσπα) ------------------------- Παράθεση:
ναι το εχω ξανακουσει πολυ παλια. ταξινομηση με βαση την επιθετικοτητα μαλλον αν δεν κανω λαθος... Αλλα ΗΜΙ-αγρια... Δηλαδη οκ, αλλα το μονο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι καποιος που τρωει τα μαλια του, τα νυχια του, κανει στοματικο θεωρειται ημικανιβαλος? ![]() Παράθεση:
![]()
![]() Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε. Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nick74 : 13-01-13 στις 20:24 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
xaxax παλαβωσες ρεεε ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Προαιρετικα
![]() Λοιπον για πιο σοβαρα. Ας μας γραψει η φιλη λιγο πιο ευκρινως τι νερο εχει μεσα αυτη τη στιγμη το ενυδρειο. Με μπερδεψατε και δεν εχω καταλαβει αν εχει ψαρι μεσα τελικα.
|
||||
|
||||
![]()
Χαχαα. Χωρις το ψαρι τοβαλε το αλατι βρε νικο. Ετσι καταλαβα. Αν τοβαλε με το ψαρι τωρα θα μιλουσαμε για το πως να το μαγειρεψει κιολας.
|
|
||||
|
||||
![]()
τα ειχε βγαλει παιδια απλα επλυνε μετα τα βιολογικα και ολα τα πραγματα με βρυσης οποτε βιολογια
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ξεπλυθηκε καλα ολο το ενυδρειο και ο εξοπλισμος?
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θολωμένο νερό | zazel | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 11 | 28-06-11 14:04 |
Α/Ο νερό | kospets | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 05-09-09 21:30 |
Νερό Θεσσαλονίκης | aquaman | Γλυκό νερό - Γενικά | 22 | 03-08-09 18:36 |
Απιονισμένο νερό η νερό βρύσης? | stamp | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 04-11-08 00:30 |
Νερό από A/C | torto | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 07-08-04 21:33 |