![]() |
#1 |
Μπέρδεμα με το στρώσιμο...
![]() Αξιολόγηση:
![]() καλημέρα παιδιά, έχω ξεκινήσει εδώ και μια βδομάδα το στρώσιμο του ενυδρείου (το οποίο ενώ μου είχαν πει ότι ήταν 125 λίτρα, τελικά η ογκομέτρηση που έκανα αφαιρώντας τζάμια και φίλτρο και χαλίκι το βγάζει 92 λίτρα). Σε αυτό θα βάλω αρχικά ένα χρυσόψαρο κοινό. Το φίλτρο μου έχει μέσα σφουγγάρι,βαμβάκι,siporax. η αντλία είναι eheim με μέγιστη κυκλοφορία 600 lt/h και θερμοστάτη 100W. Κάτω έχω μόνο χαλίκι χαλαζιακό.
Ενώ ξεκίνησα με τον 1ο τρόπο στρωσίματος και το κρατούσα στα 3mg αμμωνίας, ένα λάθος της κόρης μου (έριξε μέσα μεγαλύετρη ποσότητα αμμωνίας) ανέβασε την αμμωνία στο 8. Τώρα πρέπει απλά να ελέγχω πότε θα πέσει ή πρέπει να κάνω κάτι άλλο? |
|
Εμφανίσεις: 4449
|
|
||||
|
||||
![]()
αδειασε το ενα τεταρτο του νερου και βαλε φρεσκο και μετα περιμενεκαι παλι
|
|||
|
|||
![]()
Μπορεις και να το αφησεις ως εχει.Αλλωστε πολλοι εφαρμοσαν του "μπαμ και κατω" ,ριχνοντας μεγαλη ποσοτητα αμμωνιας(3ος τροπος) στην αρχη μια φορα ...
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
¶φησέ το όπως έχει, αφού δεν έχεις φυτά και τίποτα ζωντανό δεν υπάρχει πρόβλημα, αρκεί να το ελέγχεις ώστε να μην πέσει στο 0 και μείνουν τα βακτηρίδια χωρίς τροφή
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ασχετο αλλα μιας και το ανεφερες, θα προτεινα να ξαναμελετησεις την επιλογη common χρυσοψαρου.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Η διαφωνια σου ειναι στο "χρυσοψαρο" ή στο "common"?
Τι ενυδρειο θα προτεινες για χρυσοψαρο?
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Μια και έχεις θερμοστάτη γιατί δεν βάζεις ενα τροπικό ειδός ![]() Εγώ π.χ εχω ξιφοφόρους και μολυ που ειναι αρκετά εύκολα στην φροντίδα,ασε που γενάνε ολη την ωρα |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() (τα fancy 15-25εκ)
|
|||
|
|||
![]()
50 εκατοστά!!! :0 ακουσα χρύσοψαρο και νόμιζα μικρό (15εκα) αυτο ειναι ολοκληρο θυριο βαλε καμια φώτο
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλά 15 πόντους ψάρι επίσης δεν το λες μικρό, αλλά όσο και να είναι τώρα δε θα μείνει τόσο.
|
|||
|
|||
![]()
Οταν λες common ενοείς το <<κοινο χρυσοψαρο>>αυτα που πουλανε με το κιλο στα πανηγύρια???
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, δυστυχώς το κοινό χρυσόψαρο έχει αυτή την ατυχία να μην το σέβονται.
|
|||
|
|||
![]()
Δεν ήξερα οτι γίνονται τοσο μεγάλα ειχα ενα για 1,5 χρόνο και μετα βίας ήταν 7 εκατοστά το ταίζα πολύ καλά
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αν δεν εχεις αδειασει ηδη, απο προσωπικη πειρα με 100000% επιτυχια σου λεω να το αφησεις οπως ειναι, κανενα προβλημα ακομα κι αν αδειασεις και το μισο μπουκαλι μεσα. Απλως θα χρειαστει να μετρας λιγοτερο! και θα ποιασεις και μεγαλυτερο ποσοστο βιολογιας (βεβαια στην πορεια το ενυδρειο θα κρατησει τη βιολογια που χρειαζεται, αλλα οσο μεγαλυτερο ποσοστο αρχικα τοσο ασφαλεστερο)
Εξ αλλου ενας εναλλακτικος τροπος -ισως οχι τοσο διαδεδομενος - ειναι ακριβως αυτος, με μεγαλη προσθηκη αμμωνιας και μετρησεις και συνεχεια του στρωσιματος μετα απο 20 μερες. Τα χρυσοψαρα ειναι για λιμνες η για οντως πολυ μεγαλα ενυδρεια |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μεχρι να φτασουν τα 44 (και να σπασω το ρεκορ του Tish που εζησε 43 ![]() (που να ηταν και common) Και δεν αναφερουμε καν το παχος/βαρος του ψαριου που σημαινει περισσότερο ρυπαντικο φορτιο στο νερο. Αλλο φορτιο ειναι 15 εκ ζαργανα και αλλο 15 εκ χρυσοψαρο στρουμπουλο, που τρωει οσο 20 ζαργανες. Το μονο καλο ειναι οτι η τροφη του ενηλικου χρυσοψαρου ειναι περισσοτερο φυτικη και δεν ειναι το ιδιο επιβαρυντικη με την πρωτεινικη. Ενα ψαρι που δεν μεγαλωνει οσο πρεπει και μενει νανος, και δεν ζει τα χρονια που μπορει να ζησει, μας λεει οτι πιθανως καναμε κατι λαθος.
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Δεν το πείραξα καθόλου γιατί όντως σκεφτόμουν τον 3ο τρόπο που περιγράφεται στο υπόμνημα.
όσο για το θέμα του χρυσόψαρου, η επιλογή δεν ήταν δική μου, αλλά του κουνιάδου μου που το έκανε δώρο στην κόρη μου. ΜΑκάρι να τα καταφέρω να το κρατήσω ζωντανό και υγιές αυτό το ψαρι. |
|
||||
|
||||
![]()
Το χρυσόψαρο είναι μέσα στο ενυδρείο τώρα και ρίχνεις αμμωνία;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν το ξέχασα, απλά επειδή λάθη γίνονται είπα να το σιγουρέψω!
|
|||
|
|||
![]()
Σωστόοοοοος!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πλατυ - ξιφοφοροι - μπέρδεμα | mpoumpoula | Ζωοτόκα | 18 | 06-03-11 01:41 |
CO2 μπέρδεμα... | ispyii | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 6 | 31-10-09 21:08 |
Μπέρδεμα??? | kokbeast | Malawi | 14 | 09-07-09 12:09 |
Στρώσιμο φίλτρου - μπέρδεμα...; | aquaman | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 28-10-08 09:18 |
Μπέρδεμα πριν ακόμα ξεκινήσω!! | tassssos | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 13 | 27-05-08 11:14 |