|
|||
|
|||
![]()
ανακαλυψα στο ενυδρειο μου πανω στα τζαμια κατι που μοιαζουν με βδελλες. φωτο δεν μπορω να βγαλω γιατι δεν εχω ψηφιακη και απο το κινητο βγαινουν χαλια.αν μπορει να καταλαβει κανεις, ειναι μικρα περιπου 2-3 χιλιοστα ασπρο χρωμα και κινουνται οπως οι γυμνοσαλιαγκες.και στην περιπτωση που ειναι βδελλες τα ψαρια κινδυνευουν?
|
|
||||
|
||||
![]()
Πλανάρια ίσως? Δες τη δεύτερη φώτο.
|
|||
|
|||
![]()
φιλε in the pond ακριβως αυτο ειναι.
------------------------- και τι πρεπει να κανουμε τωρα? ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χρηστος Ζ. : 18-01-12 στις 19:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ριξε μια ματια εδω: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=57656
Προσοχη αν το αποφασισεις, στην δοσολογια και στα σαλιγκαρια αν εχεις. Παντως επικινδυνο δεν ειναι,παρα μονο αν υπαρχουν αυγα στο ενυδρειο.
|
||||
|
||||
![]()
βασικα ειναι τα πιο ευγενικα παρασσιτα αφου για να πληρωσουν τη διαμονη τους προσφερουν τον εαυτο τους ως μεζε
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εχω διαβασει οτι τα τρωνε μονο ορισμενα ψαρια.
Κυριως τα gourami.
|
||||
|
||||
![]()
επειδημια επεσε ρε παιδια? και εγω και στην κουνιαδα μου εχουμε ακριβως το ιδιο. και τις τελευταιες μερες ολο τετοια θεματα βλεπω..
|
|
|||
|
|||
![]()
αν τα τρωνε τα γκουραμι τοτε μια χαρα,γιατι ειχα αποφασισει να παρω αυριο panacur.βασικα μεσα στο ενυδρειο βλεπω και κατι αλλα ζωυφια και αυτα ασπρα ειναι με μικρα ασπρα κελυφη και κολυμπανε περα δωθε συνεχεια,μου φαινονται ακυνδινα παντως(μπορει να κανω και λαθος δεν ξερω).ξεχασα να σας πω οτι το ενυδρειο δεν εχει ψαρια μεσα,οι κατοικοι θα μπουνε το σαββατο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Δειτε και εδω: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=51303
δεν κανουν κατι κακο στο ενυδρειο η στα ψαρια ... απλα ειναι "αντιαισθητικο" να ειναι πολλα ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ελλειψει των φυσικων τους θηρευτων (ψαρια) συνηθως εμφανιζονται κυριως στα γαριδαδικα αφ'ενος, και αφ'εταιρου απο υπερβολικη ποσοτητα τροφης που παραμενει αφαγωτη. Kαι ενα video που τραβηξα με ενα usb μικροσκοπιο σαν και αυτο που ειχε ποσταρει ο Γιωργος Κ. ------------------------- Μηπως εχετε παραλληλα καποιο αλλο ζωο συντροφιας; (γατα-σκυλο)
Οσα ξερει ο νοικοκυρης δεν τα ξερει ο κοσμος ολος... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη klipitiklopos : 18-01-12 στις 23:35 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
εχουμε σκυλο και οι δυο
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 25-01-12 στις 00:18 |
|
|||
|
|||
![]()
αυτα που κολυμπανε ειναι τα ιδια που δειχνεις στο βιντεακι.εχω και αλλα κατοικιδια στο σπιτι 1 σκυλο και 2 γατες (εξω εννοειται) αλλα δεν μπορω να καταλαβω πως μπορουν να μεταφερθουν στο ενυδρειο.πριν βαλω χερια μεσα τα πλενω πολυ καλα.
δηλαδη αυτα τα ζωυφια εχουν καμμια σχεση με τα αλλα κατοικιδια? τωρα που το λες για την αφαγωτη τροφη,ριχνω μια ελαχιστη ποσοτητα καθε εβδομαδα για συντηρηση των βακτηριδιων. |
|
||||
|
||||
![]()
Ηταν μια σκεψη που εκανε καποιος, σχετικα με την απορια πως μπορει να μπηκε αυτο το παρασιτο στο ενυδρειο.
Οσο καλα και αν πλενουμε εμεις τα χερια μας, μια τριχα ζωου, μπορει να μεταφερθει με τον αερα και απο τα ρουχα. Ολα αυτα βεβαια ειναι σκεψεις, δεν εχει αποδειχτει τιποτε. Προσπαθω να δω ομως αν εχει μια λογικη βαση κατι τετοιο. Και οι περισσοτεροι απο εμας που εχει εμφανιστει το παρασιτο, εχουμε κατοικιδια.
|
|||
|
|||
![]()
τοτε θα ριξω στο νερο σπρευ για τσιμπουρια
![]() ![]() θα ακολουθησω τη βιολογικη καταπολεμηση αυτων των παρασιτων,ετοιμος ημουν να παρω αυριο panacur, και επειδη το ενυδρειο προκειται να γινει βιοτοπικο με κριμπενσις (με επιφυλαξη το βιοτοπικο γιατι τα μισα φυτα ειναι ασιατικα),εκτος απο τα γκουραμι τα τετρα (σκεφτομαι για ινδιανακια) κανουν <<δουλεια>>? η τα cherry barb? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Αυτα ειναι, απο τις χαλια συνθηκες του πετ σοπ κατ ευθειαν σε ζωντανη τροφη ολο πρωτεινη. Αυτο για τα γατακια-σκυλακια δεν πρεπει να πολυ-ισχυει γιατι κατα καιρους εχω πλαναρια χωρις να εχω γατα εδω και χρονια. Μια φορα που ειχα ξεκινησει να στρωνω με τροφες για πλεκο (μετα το γυρισα στην αμμωνια γιατι δεν μπορουσα να το ελεγξω αλλα τα πλαναρια παρεμειναν) ειχε γεμισει ο τοπος πλαναρια (ο μονομαχουλης που μπηκε εκει μεσα εκανε παρτυ, αφου ηταν τρεις μερες σα μπαλονι) |
|
|||
|
|||
![]()
τωρα που λες γκουραμι, υπαρχει περιπτωση να βρω πουθενα ενα ειδος γκουραμι (δεν θυμαμαι ονομασια), το οποιο κανει ενα θορυβο που ακουγεται και εξω απο το ενυδρειο?καπου το εχω δει σε ενα βιντεακι αλλα δεν θυμαμαι τωρα.
μου αρεσουν οι μονομαχοι, αλλα δεν μπορω να βαλω γιατι τα κριμπενσις θα τον κανουν φτερα και πουπουλα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
τελικα εχθες μπηκαν τα ψαρια στο ενυδρειο, 6 μικρα κριμπενσις και 2 γκουραμι. πραγματικα σημερα δεν υπαρχει τιποτα εχουν εξαφανιστει εντελως πλαναρια και seed shrimp.τα γκουραμι εχουν γινει σαν μικρες φουσκες
![]() ευχαριστω για τις απαντησεις και τις συμβουλες σας. |
|
||||
|
||||
![]()
Το σωμα του σκουληκιου ειναι πλακε (flatworm) ή στρογγυλεμενο (roundworm)? Γιαι πολλοι μπερδευουν τα detritus worms με τα planaria
http://www.fish-as-pets.com/2007/11/...t-answers.html
|
||||
|
||||
![]()
τωρα ριξτους minerva benecol
![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
delta τα σκουλικια ειχαν πλακε σωμα και τα εβρισκα να κοβουν βολτες στα τζαμια του ενυδρειου, φαινονταν χαρακτηριστικα και αυτα τα 2 μαυρα σημαδακια που εχουν μπροστα στο κεφαλι που μοιαζουν με ματια.
πραγματικα στο ενυδρειο δεν υπαρχει τιποτα εχουν εξαφανιστει ολα απο οσο μπορω να δω. klipi κανει να τους δωσω σοδα ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μηπως ειναι αρσενικος; | takis21 | Bettas | 6 | 11-02-11 16:05 |
μηπως ειναι πολλα για τα λιτρα μου? | dimitris vas | Αρχάριοι γλυκού νερού | 27 | 21-12-09 20:15 |
Μηπως ειναι πολλα...? - Ταιριαζουν μαζι... ? | harmiller | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 29-11-09 01:13 |
μηπως ειναι αρρωστο?? | dr.geo | Αρχάριοι γλυκού νερού | 34 | 23-05-08 17:06 |
μηπως ειναι fin rot? | Πάνος | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 7 | 02-04-06 13:33 |