![]() |
#1 |
Απορία σχετικά με τιμές τεστ.
![]() Αξιολόγηση:
![]() καλημέρα και καλό σαβ/κο. Λοιπόν εχω μερικές απορίες σχετικά με τις τιμες των τεστ μου. εχουμε και λεμε. το ενυδρειο μου ειναι 200 λιτρα τρεχει περιπου 20 μερες με μπολι απο το παλιο μου. απο ψαρια εχω 2 χρυσοψαρα τα οποια θα μπουν στο μικρο ενυδρειο μετα (κοινωνικο που εχω) απλα χρησιμοποιησα αυτην την ψαροσυνθεση γιατι δεν ειχα την καταλληλη σκληροτητα νερου για τις αφρικανες που θα μπουν επειτα. τωρα πλεον εχω ανεβασει σκληροτητα.
αμμωνια 0 kh,kg 18 περιπου no2 και no3 έχω (λίγο υψηλά) 10 και 20 αντιστοιχα. ph 7.8 cl2 0 Οι απορίες μου τωρα ειναι οι εξής. Να ξεκινήσω αλλαγές νερού για να ρίξω τα νιτρικα? Δεν εχω κανει ακόμα καμία αλλαγη νερου απο τοτε που πηρε μπρος το φιλτρο. ηθελα να περασουν μερικες μερες ωστε να παρω τις πρωτες μετρήσεις.!! Οι μετρήσεις αυτες ειναι 10 ημερών καθημέρινων τεστ. Το μονο που μεταβληθηκε ολες αυτες τις μερες ηταν οι σκληροτητες. |
|
Εμφανίσεις: 2122
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν έχεις ΝΟ2 στο 10, τότε το φίλτρο δεν είναι στρωμένο, και το πρώτο σου μέλημα θα πρέπει να πέσει το ΝΟ2. Εφ'όσον έχεις ζωντανά μέσα, στη θέση σου θα έκανα συχνές διαδοχικές αλλαγές νερού για να το ρίξεις, και μετά παρακολούθηση + άλλες αλλαγές αν χρειαστεί.
|
|
|||
|
|||
![]()
Οταν λες συχνες αλλαγες νερου ας πουμε 2 φορες την εβδομαδα η και παραπάνω?
|
|
||||
|
||||
![]()
Σε ενα αστρωτο ενυδρειο (η καλυτερα αστρωτο φιλτρο) πρεπει να ειναι καθημερινες οι αλλαγες νερου - και παλι δυσκολα μπορεις να κρατας ισορροπιες!
Πρεπει οπωσδηποτε να βαλεις και αλλο μπολι να ενυσχισεις τη βιολογια! ![]() Τι υλικα εχει το φιλτρο σου?
|
|||
|
|||
![]()
Ελεγχω καθημερινα τις τιμες μου. εκανα μια μεγαλη αλλαγη νερου περιπου 70% + αντιχλώριο εννοήτε και πηρα μετρησεις την επομενη μερα και το ΝΟ 2 ειχε μηδενιστει. Θα κανω και αλλες αλλαγες νερου μεσα στην εβδομαδα. Στο φιλτρο μεσα εχω μακαρονι και σφουγγαρι. (2 καδοι).
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Aπορία σχετικά με ΚΝ03 | genediver | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 17-03-11 20:11 |
Απορία σχετικά με bolbitis heudelotii... | QS-Plan | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 01-03-11 00:29 |
Απορία σχετικά με το τάισμα | PANAGIOTIS M. | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 21-11-10 16:03 |
Απορία σχετικά με υγρασία απο ενυδρείο | stdev | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 37 | 29-04-10 09:43 |
Απορία σχετικά με την τροφή... | theok1200s | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 7 | 24-03-10 01:07 |