|
|||
|
|||
![]()
εχει κανει κανενας σας θεραπεια με φορμολη?το δοκιμασε ποτε?η καλυτερα να ρωτησω .εκανε κανενας σας ποτε θεραπεια συμφωνα με αυτα που λεει περι ασθενειων το malawi cichlid ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Πριν από περίπου 8 χρόνια όταν είχα ένα ενυδρείο 200L , είχαν εμφανιστεί κάτι μικρά άσπρα μακρόστενα σκουλίκια τα αποία περπατούσαν παντού , στα τζάμια στα φυτά στις πέτρες και σαφώς πάνω στα δύο oscar που διατηρούσα. Είχα δοκιμάσει σχεδόν ότι φάρμακο κυκλοφορούσε τότε, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μετά από μια συζήτηση με κάποιους καταστηματάρχες , μερικοί μου πρότηναν να δοκιμάσω φορμόλη.
Δεν θυμάμε καθόλου δοσολογία, αλλά θυμάμαι πως το πρόβλημα περιορίστηκε αρκετά. Τα oscar δεν έδειχναν να έχουν κάποιο πρόβλημα με την προσθήκη φορμόλης. Τα σκουλίκια ήταν μακρόστενα μήκους 1 - 1,5 mm τα οποία περπατούσαν αρκετά γρήγορα και ήταν ορατά με γυμνό μάτι. Εξακολουθεί για εμένα να είναι αίνηγμα το τι μπορεί να ήταν. |
|
|||
|
|||
![]()
Μήπως τα σκουληκάκια ήταν πλανάρια oscar; Είναι μικρά άσπρα σκουληκάκια 1-2mm μήκος και οφείλονται σε αυξημένα οργανικά από ελλειπή καθαρισμό ή αυξημένο τάισμα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ενδεχωμένος να ήταν αυτά. Το σχήμα τους ήταν σαν το κριθαράκι που χρησιμοποιούμε για γιουβέτσι. Είχα δοκιμάσει τα πάντα ... εκτός από ULTREX φυσικά ...
![]() Τι μπορώ να προσέχω στο μέλλον για να μην έχω τα ίδια ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Κυρίως να μην το παρακάνεις στο τάϊσμα, συχνές αλλαγές νερού, σιφωνάρισμα του βυθού μια στο τόσο.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|