|
![]() |
#1 |
μυστηριωδεις θανατοι
![]() Αξιολόγηση:
![]() παιδια αν θυμαστε μολις μπηκα στο φορουμ μου προτηνατε για τα λιτρα μου να παρω μονομ,αχο...εεεεε απο την δευτερα εχω χασει 3 μονομαχους....τι μπορει να φτεει?
------------------------- και κατι ακομα συμαντικο...ο καθενας εζησε απο 1- 3 μερες Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nickos13 : 03-07-11 στις 09:18. Αιτία: Automerged Doublepost |
|
Εμφανίσεις: 9150
|
|
||||
|
||||
![]()
Το ενυδρειο σου ποσο καιρο τρεχει?Το φιλτρο τι υλικα εχει μεσα?Μετρησεις κανεις?
|
|||
|
|||
![]()
το φιλτρο εχει μονο 1 μεγαλο σφουγκαρι(ο τυπος απο το ενυδρειο μου ειπε πως επειδη το σφουγκαρι ειναι μεγαλο δεν χρειαζομαι τπτ αλλο).το ενυδρειο τρεχει απο αρχες μαρτιου αλλα μεχρι τωρα εχει φιλοξενησει πολλα ψαρια χωρις προβλημα..
------------------------- και επισης ο τυπος ξαναειπε πως εχω μικρο ενυδρτειο κ,αι δεν χρειαζοντε οι μετρησεις... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nickos13 : 03-07-11 στις 10:33 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον φιλαρακι μου ο τυπος ειναι ασχετος απο οτι καταλαβες...
φιλτρο χρειαζεσαι οπωσδηποτε και μετρησεις χρειαζεσαι παλι το ιδιο για να δεις αν ειναι στρωμενο το ενυδρειο σου... εσυ αυτο που πρεπει να κανεις σημερα ειναι να διαβασεις τα υπομνηματα για τον κυκλο του αζωτου και το στρωσιμο του φιλτρο και απο αυριο να παρεις φιλτρο και μετρησεις και να προχωρησεις στο στρωσιμο σορρυ ειδα πως εχεις φιλτρο θα βαλεις μεσα και μακαρονι(σιποραξ) και θα ξεκινησεις μετρησεις να δεις τι δεν παει καλα |
|
|||
|
|||
![]()
εχω φιλτρο αλλα εχει μονο σφουγκαρι...
|
|
|||
|
|||
![]()
οταν λες μετρησεις να παρω ολα τα τεστ με την μια?
------------------------- τους κανω προσαρμογη ενοιτε...σε ποτηρακια και κανατες τα εχει... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nickos13 : 03-07-11 στις 11:01 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
εκτος εαν αυτός που σου τα πουλαει τα έχει σε τετοια κατασταση που ειναι ετοιμοροπα να ζησουν ή να πεθάνουν
Ακόμα πολύ σημαντικό είναι να ρωτήσεις τον πετσοπα που τα παιρνεις σε τι συνθηκες τα εχει αυτός αν τα εχει σε πολύ διαφορετικες συνθηκες απο τοο ενυδρείο σου είναι φυσικόπ να παθαίνουν σοκ και να ψοφανε στο τελος! Συνηθως οι πετσοπαδες τα εχουν σε λιγο πιο πολυ αλάτι στο ενυδρείο για να αποφευγουν τις ασθενιες και επισεις τα εχουν και τιγκα στα αντιβιοτικα!!!
Τα σκαλάρια μου https://www.youtube.com/watch?v=Yz56IDxU1mc Τάισμα μικρού αγγελοψαρου με white worm https://www.youtube.com/watch?v=dBhu8U6S2hE Aναπαραγωγή Ancistrus https://www.youtube.com/watch?v=lIHevAmCZY0 Το καναλι μου Youtube https://www.youtube.com/channel/UCk9...Tip5BT6mxmH4Cg |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το αντιθετο γινεται ουσιαστικα αφου το μικρο ενυδρειο ειναι το ευαλωτο σε αποτομες μεταβολες παραμετρων νερου και ρυπανση του (και τα δυο πιθανες αιτιες αμεσων ή μεσοπροσθεμων προβληματων υγειας εως και θανατων). Μηπως σου ειπε οτι δεν χρειαζεται μετρησεις λογω του ενος μονο και μικρου ψαριου στο ενυδρειο? Τοτε ΟΚ, αλλά με τη διαφορα οτι πρεπει να εχεις μια εμπειρια για κατι τετοιο και να μην κανεις βασικα λαθη. Οι πιο πιθανες αιτιες για τοσο γρηγορους και απανωτους θανατους ειναι: τοξικο νερο (ΝΗ3, ΝΟ2, ΝΟ3, PO4, πολλα οργανικα και απελευθερωση δηλητηριωδών αεριων οπως υδροθειο), ή πολυ λαθος παραμετροι (pH gH kH) ή ηδη ετοιμοθανατα ψαρια πριν τα βαλεις στο ενυδρειο σου. Την τοξικοτητα και τις παραμετρους του νερου μπορεις να την ελεγξεις μονο με αξιοπιστα τεστ, το υδροθειο με την οσμη και την οραση (πχ βλεπεις να απελευθερωνονται μαζικα φυσαλιδες απο το βυθο, μυριζει πολυ το νερο ή ο χωρος κλουβιο αυγο)
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
γεννα και θανατοι!!! | manos_samos | Ζωοτόκα | 6 | 12-04-11 22:12 |
θανατοι guppies.. | ΣΠΥΡΟΣ ΤΖ | Ζωοτόκα | 2 | 11-04-11 16:18 |
Αιφνιδιοι θανατοι!! | vaspiou | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 66 | 21-01-11 01:26 |
ξαφνικοι θανατοι.. | yannakis | Ζωοτόκα | 1 | 24-06-10 21:09 |
θανατοι Iriatherina | Raven | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 27 | 23-01-09 18:15 |