|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σας παιδες!!!
Εχω σκοπο να βαλω το ζευγαρι μου σε γεννηστρα και θα ηθελα να σας ρωτησω αν υπαρχει καποιος τροπος ωστε το φιλτρο που θα βαλουμε στην γεννηστρα να αναπτηξει γρηγορα βιολογια. Χρειαζεται να εχει βιολογια αν κανουμε καθε μερα αλλαγες νερου? Το φιλτρο μου ειναι τιπου αμβουργου,χρειαζομαι και βιολογικο υλικο? Δεν θελω να παρω βιολογικο υλικο απο το κανονικο ενυδρειογια να μην διαταραχθουν οι ισορροπίες, ισχύει κατι τετοιο?
|
||||
|
||||
![]()
Νομιζω αν του κανεις ενα καλο μπολιασμα απο το αλλο σου ενυδρειο μια χαρα θα ειναι.
|
|||
|
|||
![]()
+1. Πάρε μια χούφτα βιολογικό υλικό από το φίλτρο του μεγάλου και ρίξτο πίσω από το σφουγγάρι του φίλτρου Αμβούργου.
Εκεί στίψε και την μούργα από ένα από τα σφουγγάρια του φίλτρου του μεγάλου ενυδρείου και έτοιμο το μπολιασμένο φίλτρο. Το βιολογικό υλικό που μετέφερες, το αντικαθιστάς με καινούριο και μη φοβάσαι, δεν θα διαταραχθεί τίποτε με μια χούφτα. |
|
||||
|
||||
![]()
Το φιλτρο μου ειναι το fluval 305.
Eχεις 3 θηκες για βιολογικο υλικο που περνει 1 λιτρο η καθε μια,το ενα μονο αν γεμησω θα ειμαι ενταξει? H γενηστρα εχει διαστασεις 99x41x41. Γενικα αν καποιος εχει κανει αναπαραγωγη σε δισκους θα ηθελα να μου πει καθε ποτε εκανε αλλαγη νερου και ποσο %.
|
|||
|
|||
![]()
Το αν θα φτασει το 1 λιτρο μπολι εξαρταται καθαρα απο το ποσα ψαρια εχεις στο κυριως ενυδρειο απ' οπου παιρνεις το μπολι. Παντως, οπως και να εχει, οσο περισσοτερο βαλεις, τοσο το καλυτερο για να "πιασει" το μπολι.
Οσο ειναι μονο του το ζευγαρι (στη γεννηστρα) καλο ειναι να μην τα πολυενοχλεις. Το μονο που χρειαζεται να τους προσφερεις ειναι καλο ταισμα και πολυ καθαρο νερο = αλλαγες νερου. Προσωπικα αλλαζω 15-30% καθε μερα ή μερα παρα μερα. Οταν δεις μωρα, τοτε καλο ειναι να κανεις ακομα πιο συχνες αλλαγες νερου. Διαβασε καλα αυτο το αρθρο. Θα σου λυσει τις περισσοτερες αποριες. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=15985 |
|
||||
|
||||
![]()
Γιωργο σ ευχαρηστω,οντος πολυ κατατοπιστικό το αρθρο και μου λύθηκαν πολλες απορίες!!!
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αδειασμα ενυδρειου χωρις να χασω βιολογια | aNe | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 08-09-10 17:48 |
βιολογια οκ? | karxarini | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 03-07-10 08:18 |
ερωτηση για 2 φιλτρα εξωτερικα για περισοτερη βιολογια!! | gemen | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 13 | 25-05-10 21:59 |
Ερωτηση για γεννηστρα | thomas | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 5 | 15-03-10 23:08 |
Γεννηστρα | Trelamenos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 15-10-06 01:39 |