![]() |
#1 |
αντιχλωριο
![]() Αξιολόγηση:
![]() παιδια θελω να αλλαξω λιγω νερο 1/3 απο 80 λιτρο ,αγορασα το αντιχλωριο της tetra -Aqua sefe ,θα χρισημοποιησω αυτο μονο στο νερο που θα αλλαξω?η΄και στα 80 λιτρα?
|
|
Εμφανίσεις: 5278
|
|
||||
|
||||
![]()
μονο στο νερο που θα αλαξεις...
|
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστω mano
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλή αρχή Σταύρο
|
||||
|
||||
![]()
πρόσεξε την θερμοκρασία αλλαγής νερού!
|
||||
|
||||
![]()
θα ριξεις αντιχλωριο μεσα στο νερο της προετοιμασιας την ποσοτητα ομως που αναλογει στα ΣΥΝΟΛΙΚΑ λιτρα του ενυδρειου σου. ποσοτητα αντιχλωριου για 80 λιτρα δηλαδη οχι για 30 λιτρα της αλλαγης.
|
||||
|
||||
![]()
το αντιχλωριο που βαζουμε μεσα στο νερο της αλλαγης ειναι για τα συνολικα λιτρα σιγουρα????
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν νομίζω οτι υπάρχει κάποιος λόγος για να κάνεις τέτοια σπατάλη!!
Αν έχεις και κάποιο βαρελάκι για να προετοιμάζεις το νερό της αλλαγής τότε μπορείς ακόμα και να αποφύγεις την χρήση του αντιχλωρίου... ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() τωρα στο βαρελακι πως το προετοιμαζεις??? |
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνούμε...αντιχλώριο μόνο για το νερό της αλλαγής!!
Τώρα αν υπάρχει βαρέλι μπορεί να βοηθήσει λίγο τα πράγματα.. Αν το δεις σαν ενα δεύτερο ενυδρείο(με το φίλτρο του και τον θερμαντήρα του) τότε αντιχλώριο θα ρίχνεις μια στο τόσο και αυτο μονο για το καλό που κάνει στη μεμβράνη τους.. συν οτι η 'αλλαγή' σαν διαδικασία θα είναι πιο ολοκληρωμένη και θα έχεις καλήτερης ποιότητας νερό!! |
|
||||
|
||||
![]()
Αντιχλώριο βάζεις ανάλογο με την ποσότητα του νερού της αλλαγής,στο νερό της αλλαγής που προετοιμάζεις να έχει την ίδια θερμοκρασία και ιδιότητες με το νερό του ενυδρείου.
Βάζουμε αντιχλώριο γιατί πέρα απο την εξουδετέρωση του χλώριου κάνει κι άλλες δουλειές -δες το πινακάκι εδώ: http://www.aquavitro.com/Products/alpha.html Όταν προετοιμάζουμε το νερό σε βαρέλι και το αφήνουμε κάνα 24ωρο πριν το βάλουμε στο ενυδρείο,το χλώριο φεύγει λόγω υψηλής πτητικότητας.Θα έλεγα όμως να βάζουμε και σ' αυτό το νερό ένα καλό αντιχλώριο και δεν είναι σπατάλη αλλά καλό για την υγεία των ψαριών μας ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Για αυτές τις ιδιότητες πρότινα και εγω την χρήση του μια στο τόσο!!
![]() Τώρα για το αν επιβάλετε η χρήση του σε κάθε αλλαγή επέτρεψε μου να διαφωνήσω!!Εχω να ρίξω αντιχλώριο στο ενυδρείο μου από το καλοκαίρι και εχω στήσει ενα δεύτερο χωρίς να ρίξω σταγόνα απο αυτό!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Ελπίζω να συμφωνούν τα ψάρια σου
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Θα με τρελάνεις ωρε...
![]() Αν εχεις.. 1. βαρελι με φιλτρο και μεσα στο φιλτρο ανθρακα.. 2. φιλτρο βρυσης.. 3. δουλευεις το βαρελι για 5-6 μερες.. 4. Α/Ο... Σε ποια απο τις παραπανω περιπτωσεις χρειαζετε αντιχλωριο σε καθε αλλαγη?? ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ετσι μου ειχαν πει για το συνολικο ογκο νερου... μαλλον ηταν λαθος.
|
||||
|
||||
![]()
εμ λεω κι εγω....
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
να ρωτησω κατι γιατι εχω αρχισει και μπερδευομαι...εγω οταν αλλαζω το νερο το νερο απο την βρυση που ειναι για να μπει στο ενυδρειο το εχω σε μια λεκανη στην ιδια θερμοκρασια με του ενυδρειου βαζω το αντιχλωριο για την ποσοτητα της αλλαγης και μπλουμ μεσα...ειναι λαθος?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν πρεπει να προσεχεις μονο τη θερμοκρασια στις αποτομες αλλαγες παραμετρων στο νερο των ψαριων, αλλα και σκληροτητα και πεχα. Οσο πιο διαφορετικο ειναι το νερο της αλλαγης τοσο πιο αργα πρεπει να γινεται η αλλαγη. Απο ενα σημειο και επειτα, οι πολυ διαφορετικες παραμετροι των νερων (ενυδρειου-αλλαγης) ειναι και αμεσα επικινδυνες.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
κακο σιγουρα δεν κανει να βαζεις αντιχλωριο για την συνολικη ποσοτητα νερου ειναι ομως ασκοπο....
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
και εγω που το μετραω ακριβως τι καταλαβα... ![]() ![]() ναι αλλα το υπερβολικο δεν ειναι προβλημα?
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αντιχλωριο | ducatisti | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 11-01-10 21:47 |
Δεν εβαλα αντιχλωριο | petros | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 19-06-08 14:11 |
Αντιχλωριο και αλλαγη | casperon | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 06-12-07 22:53 |
αντιχλωριο | flipper | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 27-08-07 20:29 |
αντιχλωριο | stefapat | Αρχάριοι γλυκού νερού | 22 | 21-12-06 02:17 |