![]() |
#1 |
Τεστ αμμωνίας
![]() Αξιολόγηση:
![]() Γεια σας. Μήπως ξέρει κανείς πως λειτουργεί αυτό το προιόν??? Το βάζεις μέσα στο ενυδρείο και σε προειδοποιεί αν υπάρχουν μεγάλες ποσότητες αμμωνίας???
http://www.amazonios.gr/product_info...oducts_id=1252 |
|
Εμφανίσεις: 5029
|
|
||||
|
||||
![]()
με λιγα λογια... ΜΑΠΑ ειναι...
![]() ![]() ![]() ![]() υγρά τεστ ΑΡΙ τα πιο αξιόπιστα
|
||||
|
||||
![]()
το εχεις δοκιμασει ?
|
||||
|
||||
![]()
ω ναι
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ακριβως ετσι.Εχει βεντουζα,το βαζεις μεσα και παρακολουθεις που ειναι η γραμμη. |
|
|||
|
|||
![]()
Αμα είναι έτσι παίρνεις αυτό μια φορά για να παρακολουθεις περίπου τα επίπεδα αμμωνίας και δεν χρειάζεται να παίρνεις και να ξαναπαίρνεις υγρά τεστ και στικάκια.
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν ξέρεις πόσο ακριβές είναι
εγώ δεν θα το ξαναρίσκαρα
|
||||
|
||||
![]()
Απο οσο θυμαμαι ομως εχει οριο ζωης(ενα 6μηνο νομιζω).Βεβαια μεχρι να ληξει το ενυδρειο θα εχει στρωσει.....Τεστ παντως να παρεις(για τα υπολοιπα)
|
|
||||
|
||||
![]()
ποτε το ρισκαρες?
η σατσεμ δεν ειναι καμια τυχαια εταιρια μπορει να μην ειναι ακριβες ναι συμφωνο αμμονια αλλερτ ειναι δε μετραει σε προιδοπιοι μονο
|
||||
|
||||
![]()
προτιμώ να έχω ακριβή τιμή της αμμωνίας και όχι να ξέρω αν είναι σε φυσιολογικά επίπεδα...
![]()
|
||||
|
||||
![]()
αν το ενυδρειο ειναι στρωμενο δεν αναιβαζει αμμωνια στα καλα καθουμενα να το ξρεις αυτο
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Σε εμενα παντως δεν δουλεψε , σε καποια φαση ανεβασε αμμωνια 2! και αυτο δεν εδειξε τιποτα.
|
|
||||
|
||||
![]()
ποσο καιρο το ειχες
|
||||
|
||||
![]()
Το συγκεκριμενο δε "λειτουργει" σε ph μικροτερο του 7!!!
Εκτος της αβεβαιοτητας αν "λειτουργει" καν ... μακροπροθεσμα ενα υγρο τεστ συμφερει πολυ περισσοτερο.
|
||||
|
||||
![]()
Γιωργο ομολογω οτι δεν γνωριζα οτι δεν δουλευει σε ph χαμηλοτερο του 7(αν και ο φιλος δεν νομιζω να εχει με νερο βρυσης χαμηλοτερο του 7).Σιγουρα τα υγρα τεστ ειναι καλυτερα απο ολα....
|
|
|||
|
|||
![]()
Γιατί να πάρεις κάτι με αμφίβολη αποτελεσματικότητα το οποίο πρέπει να το έχεις συνέχεια μέσα στο ενυδρείο? Με τα ίδια χρήματα παίρνεις το υγρό τεστ της API το οποίο έχει 130 τεστ, θα κρατήσει τουλάχιστον 1 χρόνο και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν δεν κάνω λάθος, σε ph<7 (όξινο περιβάλλον) δεν μπορεί να υπάρξει ελεύθερη αμμωνία, οπότε δεν είναι τοξική. Γι αυτό δε "δουλεύει" και το ammonia alert - δεν υπάρχει ελευθερη αμμωνία να την ανιχνεύσει.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ισως επειδη ημουν κοντα στο 7 δεν μου εδειξε ...
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν ήσουν στο 7 (ή κάτω) τότε η αμμωνία δεν είναι επικίνδυνη μεν (ως "ελεύθερη αμμωνία") αλλά σίγουρα κάτι γίνεται στο νερό το οποίο χρήζει προσοχής, και αν για κάποιο λόγο το Ph ανεβεί (με τυχόν αλλαγή νερού, μείωση διοξειδίου ή ότι άλλο) η αμμωνία θα γίνει αμέσως τοξική.
Για μένα αυτό είναι το βασικότερο πρόβλημα του ammonia alert. Μετράει μεν την τοξική αμμωνία, αλλά εγώ θέλω να ξέρω τη συνολική αμμωνία για να προλάβω τυχόν προβλήματα - αυτό γίνεται μόνο με τεστάκι νερού το οποίο κάνουμε οι περισσότεροι τακτικά έτσι κι αλλιώς. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
έλλειψη αμμωνίας | maria1983 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 02-02-10 20:51 |
Σύγκριση μετρήσεων pH υγρού τεστ και τεστ με στικ | velocity | Αρχάριοι γλυκού νερού | 23 | 07-11-09 17:01 |
Τεστ αμμωνίας | tonisgr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 23-02-09 19:48 |
Τεστ αμμωνίας SERA | Iznogoud | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 11-11-07 22:53 |
Μέτρηση αμμωνίας | infodigger | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 16-04-07 14:20 |