![]() |
#1 |
Λευκη αμμος και ???καθαριοτητα???και αλλαγες.
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλημερα στην πρωινη φρουρα...Τελικα το 180λιτρο ενυδρειο εστρωσε,αλλα αυτο που με απασχολει ειναι η λευκη αμμο..και τι θελω να πω!?!?
Λογω οτι εχω κυχλιδες αφρικανικες αποφασισα να βαλω λευκη αμμο..Αυτο που με απασχολει ειναι οτι ολες οι ακαθαρσιες θα πεφτουν κατω στην αμμο...Εγω μελλοντικα βλεποντας τις ακαθαρσιες πανω στην λευκη αμμο πως θα τις απομακρινω υπαρχει καποιος τροπος η θα γινει διασπαση με το καιρο λογω φιλτρου και θα εξαφανιστουν??...Και απ'οτι φανταζομαι η σκουπα μαλλον ειναι περιττη μιας και θα ρουφιξει ολη την αμμο...Και κατι αλλο..Στο 60λιτρο που ειχα πριν καποιες μερες εκανα αλλαγη νερου καθε βδομαδα..στο 180λιτρο εφοσον οι συνθηκες των μετρησεων βαινουν καλως καθε ποτε πρεπει να κανω την καθιερωμενη αλλαγη του νερου στο 1/3...φανταζομαι τουλαχιστον καθε 3 βδομαδες λογω του ογκου νερου η κανω λαθος??? Ευχαριστω εκ των προτερων.. ![]() |
|
Εμφανίσεις: 2729
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα
![]() πρώτο και σημαντικότερο η αλλαγή νερού (30-40%) κάθε βδομάδα. Σκούπα βυθού μπορείς να κάνεις άνετα,απλά θέλεις μακρύτερο "λαιμό" στη σκούπα για να μην ρουφάει και την άμμο(αν κάνεις μια αναζήτηση στο φόρουμ θα δεις διάφορες πατέντες). Τέλος αν έχεις καλή κυκλοφορία νερού δεν θα βλέπεις ακαθαρσίες στο βυθό(στην δική μου άσπρη άμμο δεν κάνω σχεδόν ποτέ σκούπα ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
μπορεις στο λαστιχο που θα κανεις την αλλαγη νερου να δεσεις ενα ξυλακι η και ενα καλαμακι και την ωρα που θα τραβαει νερο να το ξυνεις λιγο.οχι πολυ για να μην σηκωνεται η αμμος.
|
|
|||
|
|||
![]()
Η λευκη αμμος εχει γεμισει ακαθαρσιες ...Τι μου προτεινετε να κανω?να τις απομακρινω η οχι?Μηπως χρειαζεται οσο αναφορα το πιο γρηγορο στρωσιμο του φιλτρου?
Ευχαριστω!!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
βαλε εάν δεν έχεις apple snail ή κάτι παρόμοιο δεν θα σου καθαρίζουν τον βυθό απλά θα πέρανε πάνω από τις ακαθαρσίες και αυτές θα σπάνε σε μικρά κομμάτια και έτσι θα διασπόνται πολύ ποιο γρήγορα
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
λευκη θολουρα | soulis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 20-03-09 00:57 |
πρβλημα με την καθαριοτητα | chris.mos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 07-02-08 23:23 |
καθαριοτητα γεννηστρας | X_nikolas | Ζωοτόκα | 12 | 02-05-04 01:23 |
Καθαριοτητα | afrodite | Γλυκό νερό - Γενικά | 24 | 21-01-04 21:35 |