![]() |
#1 |
Πρόβλημα στο στρώσιμο-μπόλι
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλησπέρα...
Εδώ και δυό εβδομάδες στρώνω το νέο μου ενυδρείο... Ξεκίνησα με Biomature και Sera BioNitrivec αλλά επειδή είδα στο forum οτι δεν κάνουν πολύ δουλεία συνέχισα με τροφή και πρόσθεσα μπόλι (στην έβδομη μέρα) Έπειτα απο δυο ημέρες οι μετρήσεις μου ήταν : NH3/NH4 πάνω απο 8 mg/l και ΝΟ2 =0 Στην 13 μέρα περίπου (χθές) πρόσθεσα μπόλι για δεύτερη φορά και σήμερα οι μετρήσεις μου εξακολουθούν να είναι ίδιες. Τι φταίει ??? Γιατί αργεί τόσο πολύ ??? Είναι φυσιολογικό ή κάνω κάτι λάθος??? Οι μετρήσεις γίνονται με υγρά τέστ ΑΡΙ και το μπόλι ήταν απο έμπειρο μέλος του forum!!! |
|
Εμφανίσεις: 3639
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
μηπως βγηκε οφ το μπολι? αντιχλωριο εριχνες κανονικα? |
|
||||
|
||||
![]()
Που ρίχνεις το μπόλι???
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το μετέφερα σε λιγότερο απο μια ώρα και αφου 'πότισα' το σφουγγάρι και το siporax με τη 'μούργα' , έριξα ολο το υπόλοιπο νερό μέσα στο φίλτρο. Αντιχλώριο έριξα την πρώτη φορά και δεν έχω κάνει αλλάγη νερού.... ΝΟ3 δεν έχω μετρήσει....αλλά μπορώ να δώ τώρα ! ------------------------- Όπως το περίμενα... ΝΟ3= 0mg/l Θα τρελαθω!!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pagos4 : 03-02-10 στις 17:34 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Απο που πηρες μπολι? Ειχε κανει θεραπεια στο ενυδρειο του απο εκει που πηρες? Εχει κανει μετρησεις να δει αν εχει βιολογια??
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν ξέρω αν πρέπει να πώ απο ποιόν.... Δεν νομίζω να είχε πρόβλημα το μπόλι δυο φορές γιατί είναι αρκετά έμπειρος και μου είπε πως έχει δώσει πολλές φορές και δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
πριν ρίξεις το μπόλι, μήπως είχες ρίξει πολύ αμωνία?? αν ναι τότε δικαιολογημένα υπάρχει καθυστέρηση στον μηδενισμό της αμμωνίας όσο μπόλι και να ρίξεις. κάνε μια αλλαγή νερού και μετα απο μερικές ώρες πάρε μετρήσεις θα σου πρότεινα |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ειναι κακο να πεις ποιος σου εδωσε!!
![]() Παραξενο παντως! Αν δεν ερχεται σε επαφη με χλωριο ... τοτε δεν θα επρεπε εχεις προβληματα!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
και έπειτα έριχνα 5-10 φυλλαράκια τροφής... Τόσο πολύ αμμωνία μπορεί να έχει πέσει??? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
πρόταση μου, κάνεις 1 μεγάλη αλλαγή νερού, κάνεις μετρήσεις και βλέπεις μειωμένη την αμμωνία σου λογικα. οπότε αν μετα απο 2-3 μέρες ξανακάνεις μέτρηση και δεις οτι έχει μειωθεί ακόμα περισσότερο ή έχει μηδενιστεί τελείως η αμμωνεία σου τότε σημαίνει οτι το μπόλι έχει κάνει δουλειά |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
πάνω απο 50% ??? |
|
||||
|
||||
![]()
με την λογική οτι αν σου έχουν μείνει βακτήρια απο το μπόλι θα σου κατοικούν πλεον στο βιολογικό σου υλικο στο φιλτρο σου,τα περισσότερα τουλάχιστον,(εντομεταξυ,τι υλικα έχεις στο φιλτρο σου?) κανε μια αλλαγή μεγάλη 70% π.χ
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δώστε μου το ΟΚ και αύριο πρωί ξεκινάω αλλαγή... Έχω το θερμοστάτη στους 26 βαθμούς...Να ανεβάσω θερμοκρασία ή όχι? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τα υλικά που έχεις φαίνονται καλά απλά να ξέρεις οτι ο υαλοβάμβακας είναι για μηχανική φίλτρανση, δεν είναι πηγή για αποικία βακτηρηδίων, τεσπα κάνε την αλλαγή και ενημέρωνε. |
|
|||
|
|||
![]()
Έλα βρε Δημήτρη, τώρα το είδα το θέμα, εγώ του έδωσα το μπόλι, καλά δεν σου είπα να με ξεφωνίσεις αν δεν πιάσει και την 2η φορά?
Το μπόλι είναι σίγουρα καλό, είναι σιποράξ και μούργα μπόλικη, είναι βγαλμένο από 2 φίλτρα από ενυδρείο στο οποίο δεν έχει μπει ποτέ φάρμακο, είναι τίγκα στην βιολογία, με εβδομαδιαίες μετρήσεις και φιλοξενεί νεαρούς ξιφοφόρους, έντλερς και γαρίδες. Είναι πραγματικά παράξενο αυτό που συμβαίνει, έχω μπολιάσει πάνω από 15 ενυδρεία, δικά μου και φίλων και ποτέ δεν χρειάστηκε 2ο μπόλιασμα. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι πρέπει να είχες απίστευτα πολλή αμμωνία και το μπόλι δεν τα καταφέρνει να την κάνει ΝΟ2, τι να πω? Κάνε μια μεγάλη αλλαγή νερού 70-80% με αντιχλώριο, τάϊζε κανονικά κι αν σε 2-3 μέρες δεν πάρεις καλές μετρήσεις, να με φτύσεις. Έχει κανείς άλλος καμιά ιδέα να βοηθήσει βρε παιδιά? |
|
||||
|
||||
![]()
Αυριο πρωί πρωί θα κάνω αλλαγή νερού...και ο Θεός μαζί μας!!!
Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβολές σας και περισσότερο απ'όλους τον Κώστα για τον κόπο του και την υπομονή του!!! ------------------------- Έκανα το πρωϊ αλλαγή περίπου 70% του νερού και μετά απο μια ώρα μέτρησα NH3/NH4 = 4mg/l ¶ρα μάλλον ήταν υπερβολική η ποσότητα αμμωνίας που υπήρχε πρίν... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pagos4 : 04-02-10 στις 11:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
μπραβο, πρεπει να μετρας και ΝΟ2 και ΝΟ3 (εστω και λιγο) ωστε να βεβαιωθουμε οτι εχει ξεκινησει η διαδικασια του στρωσιματος και δεν εχεις απλα αμμωνια στο ενυδρειο σου... |
|
||||
|
||||
![]()
αντε να τελειωνεις να βαλεις και ψαρακια η αρχη εγινε
|
|
||||
|
||||
![]()
Μετρήσεις μια ημέρα μετά την αλλαγή νερού :
NH3/NH4 = 4 mg/l NO2 και ΝΟ3 = 0 mg/l |
![]() |
Tags |
μπόλι στρώσιμο |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μπόλι | GIAN_NIKOLA | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 24-01-10 18:42 |
Μπόλι - Απορία | aggelospgr2010 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 13-01-10 08:21 |
μπόλι | yannakis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 02-11-09 10:17 |
Πρόβλημα με φυτά κατά το στρώσιμο . | MINA | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 22 | 02-07-08 20:26 |
Στρώσιμο μετά το στρώσιμο | dimitris21 | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 15-06-06 00:15 |