![]() |
#1 |
ΟΞΥΓΟΝΩΣΗ
![]() Αξιολόγηση:
![]() Απο προχθες εβαλα μια συσκευη της Ferpalst για co2 χωρις μπουκαλα .
Σημερα οι φουσκαλες αυξηθηκαν βγαζει 6 το λεπτο . Το ph επεσε απο 7,2 σε 6,8 Βλεπω ενα απο τα 6 ψαρακια που εχω να ανεβαινει στην επιφανεια για να παρει αερα , υπαρχει η πιθανοτητα να τα επηρεασει το co2 ? Τι πρεπει να προσεξω ? Αναταραξη στο νερο υπαρχει . |
|
Εμφανίσεις: 2343
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν ναι, τότε ίσως είναι πολύ το CO2. Μειώνεις τις φυσαλίδες/δευτερόλεπτο ή αυξάνεις την ανατάραξη του νερού. Υπάρχουν πινακάκια για να βρεις πόσα ppm διοξειδίου αντιστοιχούν στο Ph σου. Αν αρχίζεις και πλησιάζεις τα 30ppm πρέπει να προσέχεις. Τι ΚΗ έχεις; http://www.thekrib.com/Plants/CO2/kh-ph-co2-chart.html http://www.aquatek.gr/vb/showthread....%E1%F2+pH%2FKH |
|
|||
|
|||
![]()
Οχι 6 το λεπτο . Ειναι με ζυμωση το μηχανημα .
Κh εχω 6 . Το διοξειδιο πως μπορω να το μετρησω ?? |
|
||||
|
||||
![]()
Δες τα λινκς που έδωσα.
Με βάση το ΚΗ και το Ph σου, υπολογίζεις το CO2. Με ΚΗ=6, ph=6.8 είσαι γύρω στο 28ppm CO2 θεωρητικά (αν δεν ρίχνεις τίποτα buffers όπως ph-up/down και τέτοια). Δεν είναι υπερβολικό, αλλά οδηγός σου πρέπει να είναι η συμπεριφορά των ψαριών (τα τεστ KH/PH είναι περιορισμένης ακρίβειας). Αύξησε λίγο την ανατάραξη να δεις τι θα γίνει. Πάντως με 6 φυσαλίδες το λεπτό...φαίνεται μηδαμινό - δεν μπορώ να καταλάβω πως σου κατέβασε τόσο το ph. Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο; |
|
|||
|
|||
![]()
Ειναι 33 lt και ηδη εχω ανεβασει την αντλια ποιο ψηλα .
Τωρα βλεπω οτι κινουνται κανονικα . Για τις λιγες φυσαλιδες που βγαζει μπορω να κανω τιποτα? Υπαρχει περιπτωση οσο παιρνανε οι μερες να γινετε καλυτερα η ζυμωση και να αυξηθουνε ? |
|
||||
|
||||
![]()
Το συγκεκριμένο προϊόν δεν το ξέρω αλλά με σπιτικό μίγμα νερό-ζάχαρη-μαγιά μπορείς να έχεις πολλές περισσότερες φυσαλίδες (π.χ. 1/δευτερόλεπτο). Εξαρτάται όμως και απ' τη θερμοκρασία που έχεις το μίγμα.
Κάνε μια αναζήτηση για DIY διοξείδιο |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αγχος με την οξυγονωση νερου | manolis1976 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 24 | 03-02-09 17:37 |
Οξυγονωση νερου | Emp | Γλυκό νερό - Γενικά | 17 | 01-04-08 17:35 |