|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν, αυτές τις μέρες "παλεύω" με έλλειψη ασβεστίου μάλλον στο ενυδρείο μου, και κατέληξα στο ότι πρέπει να προσθέσω είτε χλωριούχο ασβέστιο (CaCl2) είτε θειικό ασβέστιο (CaSO4) προκειμένου να αυξήσω τη συγκέντρωση ασβεστίου στο νερό.
Το θειικό ασβέστιο είναι γύψος, αν κατάλαβα καλά, και ασφαλές δύσκολο στη διάλυση, ενώ το CaCl2 διαλύεται μεν εύκολα, αλλά είναι πιό επικίνδυνο στο χειρισμό (προκαλεί εξώθερμη αντίδραση με το νερό). Ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει εμπειρία από ένα εκ των δύο, ή αν υπάρχει κάποιος καλύτερος τρόπος για να προσθέσω ασβέστιο. |
|
|||
|
|||
![]()
Το θεωρω πολυ απιθανο να εχεις ελλειψη ασβεστιου σε νερο δικτυου θεσσαλονικης !!
Τι DH εχεις; |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν έχω κάνει τεστ για DH - απλώς παρατήρησα "κλασσικά" συμπτώματα έλλειψης ασβεστίου (στρίψιμο/κατσάρωμα σε νέα φύλλα) το οποίο δεν βλέπω τι αλλο μπορεί να σημαίνει. Η τρέχουσα "θεωρία" μου είναι ότι από τότε που έβαλα CO2 η γρήγορη ανάπτυξη των φυτών εξάντλησε το συγκεκριμένο ιχνοστοιχείο...
|
|
||||
|
||||
![]()
εγώ χρησιμοποιώ CaCl2 hydrate εδώ και καιρό και δνε έχω δει κάποιο πρόβλημα, τι εννοεί εξώθερμη αντίδραση;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Στη Θεσσαλονίκη από που το προμηθεύεσαι (και σε τι τιμή αν επιτρέπεται; ) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλγη, ή κάτι άλλο; | ANXRI | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 03-10-08 19:56 |
Είναι αυγά ή κάτι άλλο; | soupia | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 13-02-08 12:15 |
Αυγά ή κάτι άλλο; | tsikis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 16-12-06 19:05 |
φωτοφοβία ή κάτι άλλο; | manoussos | Malawi | 6 | 23-11-06 18:19 |
μόνο ich ή μήπως και κάτι άλλο? | ALKAR | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 9 | 11-05-06 12:07 |