|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα και καλή χρονιά μιά και στην καινούργια χρονιά πρώτη φορά γράφω.
Λοιπόν το πρόβλημα μου εδώ και αρκετό καιρό είναι η πράσινη spot άλγη που πιάνει το 60λτρ ενυδρείο μου με χρυσόψαρα. Πάνω στα τζάμια, στην πλάτη, στις ανούμπιες, στην πέτρα .... παντού και βεβαίως δεν βγαίνει με τίποτα !!!!! Οι μετρήσεις μου είναι μιά χαρά , το νερό πεντακάθαρο, οι αλλαγές μου εβδομαδιαίες στο 1/3..... Τι μπορεί να την δημιουργεί. Υπάρχει περίπτωση να φταίνε οι λάμπες ? Το ενυδρείο από κατασκευής (κινέζικο) "φόραγε" μιά λευκή και μία σαν μπλεδί, λέτε να φταίει αυτό ? Οι ώρες που ανάβει το φως είναι 10:00 με 21:00 ![]()
|
||||
|
||||
![]()
μέτρα τα φωσφωρικά σου σε συνάρτηση με τα νιτρικά σου. η έλλειψη νιτρικών συνήθως ευθύνεται για την πράσινη σποτ. μην στεναχωριέσαι δεν είναι κάτι να σε ανησυχεί, μονο αισθητικό είναι το ζήτημα.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.
Δεν ανυσηχώ ιδιαίτερα αλλά βρέ παιδί μου είναι κακάσχημο με αυτό το πράσιμο πράγμα παντού. Any way. Φωσφορικά πως μετράω ? Να αγοράσω ειδικό τεστάκι λές? Και ποιό είναι καλό? Τα λάμπες λές ότι δεν παίζουν κάποιο ρόλο?
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ χρησιμοποιώ salifert αλλά και τα API είναι εξίσου καλά. Οι λάμπες σίγουρα παίζουν ρόλο για την οποιαδήποτε άλγη αλλά τη συγκεκριμένη την έχω αποκτήσει σε ενυδρείο με χαμηλής έντασης φωτισμό και 8ωρη φωτοπερίοδο καθώς επίσης και σε ενυδρείο με φυσικό φωτισμό. πάντα έφταιγε ότι τα φωσφωρικά μου ήταν μηδενισμένα και τα νιτρικά μου υψηλά. μόλις αυτά τα δυο έρχοταν σε ισορροπία εξαφανίζοταν η άλγη.
|
|
||||
|
||||
![]()
OK κατάλαβα !! Και σε περίπτωση που βρώ τα φωσφορίκά μου μηδενισμένα ή λίγα τί κάνω για γιατριά ?
|
||||
|
||||
![]()
Κλύσμα
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μετράς και βλέπεις λοιπόν.. Αν έχεις έλλειψη PO4, ότι πει ο Μάκης (ο Μάκης ξέρει ![]() Έχε υπόψιν ότι η αναλογία ΝΟ3:ΡΟ4 πρέπει να είναι από 10:1 έως 20:1, με ιδανική τιμή 15:1.. Αλλιώς, να έχεις ΝΟ3 από 10 έως 15ppm, και PO4 από 0.5 έως 1ppm..
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα Δημήτρη,
Σήμερα είδα το ποστ σου ....?(έχω κάτι τρεχάματα με τον σύλλογο γονέων του σχολείου των παιδιών) Λοιπόν τα PO4 ήταν στα ύψη ....... Για την ακρίβεια μετρήσεις που έκανα στο 125 Λτρ- πρίν 1 εβδομάδα & πρίν βάλω Siliphos της Dupla : NO2 = <0,3 mg/l NO3 = 1 mg/l PO4 = >2,0 mg/l αντίστοιχα στο μικρό το60άρι μετά από 5 μέρες με Siliphos < 1,0 mg/l. Σήμερα λέω να ξανακάνω μιά μετρισούλα να δούμε πως τα πάμε...... Βέβαια αυτό δεν ξέρω πόσο καιρό να το αφήσω μέσα στο φίλτρο...και δεν λέει και πουθενά By the way .... οι κρδινάλιοι .... μιά χαρά !!!!!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
φωτιστικο με spot-leds | thanasis76 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 184 | 28-01-11 20:32 |
Damsel white spot | AlexandraT | Mη Reefsafe | 8 | 06-11-08 19:29 |
green spot & πρασινη τριχοειδης... | aaaooll | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 54 | 24-10-08 15:38 |
Μαύρη spot άλγη; | leonm | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 13-06-06 22:26 |
Τι είναι το egg spot; | notios_n | Malawi | 1 | 16-03-04 03:35 |