![]() |
#1 |
Στρώσιμο φίλτρου - μπέρδεμα...;
![]() Αξιολόγηση:
![]() Λοιπόν, ξεκίνησα το στρώσιμο με αμμωνία εδώ και το φίλτρο μου στρώνει εδώ και 18 μέρες, ρίχνοντας μέσα και Nitrivec σύμφωνα με τις οδηγίες, για "επιτάχυνση" της διαδικασίας.
Η αμμωνία άρχισε να πέφτει την 8η ημέρα, και να εμφανίζονται νιτρώδη αλλά ΚΑΙ νιτρικά. Αυτή τη στιγμή, η αμμωνία "τρώγεται" κάθε 18-20 ώρες, περίπου (από τα 3mg/L πάει στο 0), αλλά ανεβαίνουν ΚΑΙ τα νιτρώδη, ΚΑΙ τα νιτρικά. Μου φάνηκε κάπως περίεργο, να συμβαίνουν και τα 2 ταυτόχρονα. Για να ανεβάζει ΝΟ3 (χωρίς να ρίχνω τίποτε άλλο μέσα εκτός από λίγο γενικό λίπασμα για τα φυτά) σημαίνει ότι "κάποιος" φτιάχνει νιτρικά. Αλλά δεν μπορεί να είναι τα βακτήρια, γιατί τα Νο2 είναι στα ύψη (χτες ήταν γύρω στα 20 ΝΟ2, και πάνω από 100 ΝΟ3). Ίσως είναι φυσιολογικό, αλλά σκέφτηκα να ρωτήσω το forum, σε περίπτωση που έγινε κάτι κακό και δεν το έχω καταλάβει... |
|
Εμφανίσεις: 3217
|
|
||||
|
||||
![]()
Μην ανησυχείς είναι φυσιολογικό. Θέλει λίγο χρόνο για να αρχίσουν να πέφτουν τα νιτρώδη.
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό που συμβαίνει είναι ότι από 3mg/L, η αμμωνία μηδενίζεται σε 12 ώρες περίπου (σαν πολύ γρήγορα δεν είναι
![]() Σήμερα μέτρησα νιτρικά πάνω από 100mg/L ενώ τα νιτρώδη γύρω στα 25. Προφανώς συνεχίζω το στρώσιμο, αλλά μήπως υπάρχει κίνδυνος για τα φυτά με τόσο ψηλά ΝΟ3; |
|
|||
|
|||
![]()
Κινδυνος για τα φυτα δεν υπαρχει. Ισα-ισα που τρεφονται απο τα νιτρικα οπως και οι αλγες που επισκεπτονται τα νεα ενυδρεια
![]() Εισαι στην τελικη ευθεια για το στρωσιμο. Μολις παρεις μηδενικες μετρησεις σε αμμωνια και νιτρωδη και τα νιτρικα "χτυπησουν" κοκκινο, κανεις μια αλλαγη νερου 80-90 % και βαζεις ψαρια. |
|
||||
|
||||
![]()
Ελλατωσε την αμμωνια στο 1mg. Στη φαση που εισαι ειναι αρκετή καιειναι λογικο να εξαφανιζεται ακομα και σε 1 ωρα. Εχεις ηδη αρκετα νιτρικα.
Μεσα στις επομενες μερες λογικα θα εισαι ετοιμος για ψαρια. Αν για οποιοδηποτε λογο τα ψαρια θα καθυστερησουν, απλα ταιζε το ενυδρειο με 2-3 σταγονες αμμωνιας καθημερινα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
¶ρα συμπαιρένω ότι τα βακτηρίδια του φίλτρου μπορούν να επιβιώσουν χωρίς συνεχή παροχή αμμωνίας για 1-2 μέρες; |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω ή εσυ?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
το σωστο ειναι να βαζεις αμμωνια καθε μερα!!!! για να συνεχιστει το στρωσιμο χρειαζεται φαγητο...
|
||||
|
||||
![]()
Κατάλαβα. Συνεχίζω και περιμένω. Και πάλι σας ευχαριστώ όλους.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στρώσιμο νέου εξωτερικού φίλτρου | mafia | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 17 | 09-10-08 09:49 |
Μπέρδεμα πριν ακόμα ξεκινήσω!! | tassssos | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 13 | 27-05-08 11:14 |
Στρώσιμο Εξωτ. φίλτρου σε υπάρχον ενυδρείο | Moutralewn | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 23-11-07 14:45 |
Στρώσιμο | erling | Αρχάριοι γλυκού νερού | 35 | 08-11-07 17:59 |
Στρώσιμο μετά το στρώσιμο | dimitris21 | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 15-06-06 00:15 |