|
||||
|
||||
![]()
Θα μπορούσε κάποιος να με ενημερώσει από πού ξεχωρίζουμε το αρσενικό απ το θηλυκό Oscar!
Κάπου διάβασα ότι δεν υπάρχουν χαρακτηριστικά διαχωρισμού ισχύει; |
|
||||
|
||||
![]()
Απ'οτι ξερω ειναι δυσκολο ιδιως σε νεαρη ηλικια αδυνατο.
Το μονο που εχω διαβασει (με μεγαλη επιφυλαξη αν ειναι σωστο) ειναι οτι στα αρσενικα υπαρχουν τρια εντονα σημαδια στη βαση του πτεριγιου.
|
||||
|
||||
![]()
τα οσκαρ μονο με venting μπορεις να ξεχωρισεις το φυλο τους.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Male or Female? How to sex cichlids. __
|
|||
|
|||
![]()
Υπάρχουν δύο τρόποι να διαχωρίσεις το φύλο των οσκαρ.
1. Το venting (όπου πρέπει να βγάλουμε το ψάρι έξω από το νερό και να το παρατηρήσουμε στα γεννετικά όργανα - μέθοδος που προϋποθέτει εμπειρία) όπως είπε ο chriskousis και 2. Να παρατηρούμε τα ψάρια κατά τη γέννα. |
|
||||
|
||||
![]()
Δηλαδή λες το PetShop να ξέρει ποιο είναι τι;
Εγώ πολή αμφιβάλω αν αυτός που προμηθεύομαι τα ψάρια να ξέρει και τι είναι εφόσον είναι τόσο δύσκολη η τεχνική αναγνώρισης στο είδος. Το μόνο που θα μπορούσα να κάνω ίσως είναι να εύρισκα κάποιον όπου να έχει μεγάλη εμπειρία στο είδος, αλλά άντε ψάχνε. Θα βάλω αγγελία μου φαίνεται χαχα. Θέμα ανάπτυξης δεν τίθεται; Δεν έχουν διαφορές ; |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν υπάρχουν διαφορές όσον αφορά την εξωτερική τους εμφάνιση, ούτε καν όσο ενηλικιώνονται.
Μπορείς να πάρεις το τεύχος 7 του περιοδικού "ΕΝΥΔΡΕΙΟ" και να διαβάσεις το άρθρο μου για τα οσκαρ (http://www.aquarist.gr/index.php?opt...d=26&Itemid=34). Πιστεύω να σε βοηθήσει αρκετά. |
|
||||
|
||||
![]()
το venting ειναι η καλυτερη μεθοδος και δεν ειναι τοσο δυσκολη.
οταν τα ψαρια εχουν "πυρωσει" βγαζουν το "πραμα" τους. των αρσενικων ειναι μακρουλο και μυτερο ενω τον θηλυκων ειναι ποιο στρογγυλεμενο. ελπιζω να βοηθησα.. το ειπα οσο ποιο απλα μπορουσα :Ρ |
|
||||
|
||||
![]()
Υσχυει αυτό; μου φένεται πολύ εύκολο να αναγνωρίζωνται έτσι.
Ενα PetShop μου είπε ότι τα αρσενικά έχουν ποιο έντονα χρώματα, αν και δεν τη σημεριζομαι την άποψη αυτη, εχω ψάξει το μισό νετ (το άλλο μισο αλλη μερα ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Πίστεψέ με, έχω ασχοληθεί πάρα πολλά χρόνια με τα συγκεκριμένα ψάρια.
Επαναλαμβάνω, δεν υπάρχουν διαφορές όσον αφορά την εξωτερική τους εμφάνιση, ούτε καν όσο ενηλικιώνονται. Επίσης, δεν είναι σωστό να λέμε ότι είναι εύκολο το venting, ειδικά εάν το λέμε σε έναν αρχάριο χομπίστα με κίνδυνο να τραυματίσει πολύ σοβαρά το ψάρι του. Τέλος, ακόμα και με το venting, για να μπορείς να ξεχωρίσεις το φύλο των ψαριών (μιλάμε για αρχάριο πάντα), θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον ένα ψάρι κάθε φύλου ώστε να υπάρχει η δυνατότητα σύγκρισεις των σεξουαλικών τους οργάνων. Τέλος, ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσεις ένα ζευγάρι οσκαρ είναι να πάρεις 6-7 ανήλικα από διαφορετικά μαγαζιά (που να αγοράζουν από διαφορετικούς χονδρεμπόρους αν είναι δυνατόν), να τα αφήσεις να μεγαλώσουν μαζί σε ένα μεγάλο ενυδρείο (500 λίτρων τουλάχιστον), και όταν φτάσουν τα 15 περίπου εκατοστά (σχεδόν 1 χρόνο αργότερα), οι πιθανότητες είναι ότι θα καταλάβεις ποια έχουν σχηματίσει ζευγάρι. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
θηλυκά ή αρσενικά... | jim244 | Bettas | 6 | 08-03-07 13:25 |
αρσενικό-θηλυκό? | fanouris | Δίσκοι | 10 | 01-02-05 04:35 |
Κυρίαρχο Αρσενικό | Filippos | Malawi | 2 | 23-11-04 08:28 |