|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπερα σας, εχω προβλημα με αλγες πανω στα τζαμια αλλα και στα ξυλα του ενυδρειου μου.
Εχω φυτα μεσα και ph 6,8 φωτισμο χαμηλο για 8 ωρες την ημερα δυο λαμπες 90 cm και 30 w, τι πρεπει να κανω για να την καταπολεμησω |
|
||||
|
||||
![]()
Υπομονή και...σταμάτα γι αυτό διάστημα που έχεις έξαρση να λιπαίνεις. Φωτοπερίοδο 8 ωρών είχες πάντα ή την κατέβασες στις 8, τελευταία?
|
|
|||
|
|||
![]()
εδω και 15 ημερες εχω 8 ωρες χαμηλου φωτισμου, λιπανση εχω ριξει εδω και δυο μηνες 3 φορες, τι αλλο μπορει να φταιει
|
|
||||
|
||||
![]()
Καταρχας για να σε βοηθησουμε πες μας τι αλγη ειναι.Φωτο θα βοηθουσε πολυ.
|
|
||||
|
||||
![]()
Τι φυτα εχεις ?και τι παραμετρους(gh,kh,no3,φοσφορικα), αλλαγες νερου καθε ποτε??
|
|
|||
|
|||
![]()
Αλλαγες νερου καθε 10 ημερες περιπου 30% , μονο το πεχα ξερω 6.8, στελνω δυο φωτογραφιες
|
|
|||
|
|||
![]()
[quote=kanarini;238913]Αλλαγες νερου καθε 10 ημερες περιπου 30% , μονο το πεχα ξερω 6.8, στελνω δυο φωτογραφιες, α ξεχασα τα φυτα μου ειναι Ceratophyllum demersum, ανουμπιες,
Hygrophila difformis ντοματια, φακη, bacopa monnieri, Limnophila aquatica , Vallisneria, Egeria densa ,Echinodorus x barthii , Utricularia graminifolia , Hydrocotyle verticillata |
|
||||
|
||||
![]()
Η καλυτερη αντιμετωπιση της αλγης ειναι οι καλες και σταθερες συνθηκες(νερου,φωτισμου,φιλτρανση.φαγητο....)κανε συχνες αλλαγες νερου,μην ριχνεις λιπασματα για λιγο,εχεις και φυτα γρηγορης αναπτυξης και αυτο θα βοηθησει...κοιτα τα φιλτρα σου μην ειναι μπουκομενα.και προσωπικα
ο συνδιασμος ψαριων οπως sae,οτοκυκλους και japonika γαριδων ειναι μια λυση!!μαζι με τα παραπανω παντα...!! |
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας παιδια, θα ψαξω να βρω μερικα απο αυτα τα ψαρακια.
------------------------- τι αλλο πρεπει να κανω για να φυγει η αλγη Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kanarini : 22-02-08 στις 14:59 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Κυρίως υπομονή!!!
Κάνε συχνές αλλαγές, τάιζε λίγο και σε περίπτωση που ρίχνεις λιπάσματα κόψτα... Αυτά προς το παρόν... |
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστω πολυ παιδια, δεν υπαρχει κανενα υγρο...κατα της αλγης , μαλλον πολυ κουτη ερωτηση ε?
|
|
||||
|
||||
![]()
φαρμακα υπαρχουν πολλα!!!αλλα για μενα δεν κανουν τιποτα και χρημα χαλας και τις συνθηκες.κανε υπομονη ,βγαλε οσο μπορεις με το χερι και ολα τα παραπανω!!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Φάρμακα υπάρχουν, αλλά για μένα καλύτερο φάρμακο από τις αλλαγές νερού δεν υπάρχουν....
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
και παλι ευχαριστω παω να κανω αλλαγη νερου απο Α.Ο
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλο ειναι να μην μπλεξεις με φαρμακα γιατι μπορει και να χαλασεις το νερο σου. Ασε που ειναι και ακριβα.
Απλα κανε πιο συχνες αλλαγες νερου.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πράσσινη Αλγη. (ΠΡΟΒΛΗΜΑ!) | andreasp | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 29-12-07 20:05 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΑΛΓΗ | pamisz | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 26-05-07 14:21 |
SOS!!προβλημα με πρασινη αλγη!!εξαπλωθηκε παντου!! | maria-paok | Γλυκό νερό - Γενικά | 13 | 30-08-05 15:46 |
SOS!!! ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΑΜΜΩΝΙΑ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΕ ΨΑΡΙΑ!!! | Κυριάκος Κυριάκος | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 18-11-04 18:27 |
προβλημα με r/o | Vasilis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 27 | 24-10-04 02:34 |