Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Θαλασσινό νερό > Λοιπά ασπόνδυλα - Φύκη θαλασσινού νερού > Φύκη -€“ ¶λγες

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 01-09-07, 12:09
johnvidras Ο χρήστης johnvidras δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Tripoli
Προεπιλογή S.O.S ΑΛΓΗ

Παιδιά το ενυδρείο μου τρέχει για περίπου 6 μήνες και ενω μέχρι πριν λίγο καιρό όλα έβαιναν καλώς τισ τελευταίες 3 εβδομάδες έχει γεμίσει μια κόκκινη τριχοειδή άλγη παντού.Οι μετρήσεις μου είναι κανονικές με λίγο ανεβασμένο Nitrate ως συνήθως στο δικό μου ενυδρείο.Η φωτοπερίοδός μου είναι 10 ώρες από μόνο δύο Τ8 καθώς δεν έχω αλλάξει τα φώτα μου αφού δεν έχω ακόμα κοράλια.Αν μπορείτε δώστε καμια συμβουλή γιατί καίγομαι...(Όταν είχα γλυκό έριχνα οξυζενέ και εξαφανίζονταν όλεσ οι άλγες, τώρα να το δοκιμάσω ή ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ...???!)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-09-07, 12:21
Το avatar του χρήστη Tricky
Tricky Ο χρήστης Tricky δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαλανδρι , Αττικης
Προεπιλογή

Ασε το οξυζενε ...

Μηπως εχεις κυανοβακτηρια ? μια κοκκινομπορντω γλειωδη αλγη πανω στην αμμο και βραχο ? Αν εχες αυτη , δεν ειναι τριχοειδης και δεν μοιαζει με ''φυτο'' αλλα σαν γλιτσα.

Αν τεσπα εχεις αυτη , επιβεβαιωσε το και η λυση ειναι σχετικα ευκολη μεσω χημικου παρασκευασματος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-09-07, 16:55
Το avatar του χρήστη Isidoros
Isidoros Ο χρήστης Isidoros δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Προεπιλογή

Αλλαξε και τις λαμπες σου.Οχι να μην ρίξεις οξυζενέ ,μην πειραματίζεσαι.
Παλιά 03-09-07, 10:50
Member

Προεπιλογή

Φιλε Tricky ειναι αυτη ακριβως που ειπες.Ενω την καθαριζω συνεχεια ξαναγεμιζει σε καμια δυο τρεις μερες.Αν ειναι φιλε πες μου πως να το ξεφορτωθω γιατι εχει γεμισει ο βραχος και η αμμος παντου...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-09-07, 11:15
accnt Ο χρήστης accnt δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΑΛΙΜΟΣ
Προεπιλογή

Δεν είναι άλγη τότε αλλά κυανοβακτηρίδια.....

Για αρχή έλεγχος των φωσφορικών.
Επίσης ελλιπής ροή και λάθος φωτισμός ή παλιές λάμπες.
Χρησιμοποιείς Α/Ο και με DI?
Παλιά 03-09-07, 15:59
Το avatar του χρήστη spookie
spookie Ο χρήστης spookie δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ηγουμενιτσα
Προεπιλογή

οταν λες οτι εριχνες οξυζενε τι ακριβως εννοεις ? Αυτο δεν επιρρεαζει το περιβαλλον του ενυδρειου ? ενδεικνυται ως λυση ?

Θοδωρης
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-09-07, 18:58
Το avatar του χρήστη Tricky
Tricky Ο χρήστης Tricky δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαλανδρι , Αττικης
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από johnvidras Εμφάνιση μηνυμάτων
Φιλε Tricky ειναι αυτη ακριβως που ειπες.Ενω την καθαριζω συνεχεια ξαναγεμιζει σε καμια δυο τρεις μερες.Αν ειναι φιλε πες μου πως να το ξεφορτωθω γιατι εχει γεμισει ο βραχος και η αμμος παντου...
Τα κυανοβακτηρια ευδοκιμουν σε περιβαλλον με νιτρικα , φωσφωρικα και χαμηλη ή μη ιδανικη κυκλοφορια (νεκρες ζωνες) ...θα μπορουσες να δωσεις μια μαχη με αυτες τις παραμετρους και ισως να καταφερνες να νικησεις αυτη την κακη και αηδιαστικη αλγη

Προσωπικα ,δεν τα καταφερα.

Ακομα και στο nano reef (οπου νιτρικα/φωσφωρικα ειναι μη μετρησιμα και η κυκλοφορια ειναι απειρη) εβγαλα κυανοβακτηρια ...η εμφανιση τους συνδεεται με την ανοδο της θερμοκρασιας , κατα καποιους.

Τεσπα , τα κυανοβακτηρια δεν ειναι αλγη αλλα βακτηρια ...σαν τετοια , θελουν το φαρμακακι τους που ακουει στο :

Boyd Chemi-Clean ...μια κουταλια ανα 40 λιτρα νερου με κλειστο σκιμερ αλλα με εντονη οξυγονωση του νερου και το ενυδρειο σε 3 μερες καθαριζει εντελως απο κυανο...σχεδον μαγικη εικονα
http://www.marinedepot.com/ps_ViewIt...product=BE1115

Δες τι λεει ο διασημος Melev για το chemi clean :

http://www.melevsreef.com/chemicals.html

Το βρισκεις ειτε απο Αμερικη με περιπου 9 δολαρια (6 ευρω) ή απο γνωστο pet shop της Αθηνας με περιπου 22 ευρω .Καθε συσκευασια ''θεραπευει'' 1000 λιτρα νομιζω , οποτε φθανει και περισσευει.

Εαν ακολουθησεις πιστα τις οδηγιες , δεν εχεις τιποτε να φοβασαι ..το χρησιμοποιω εδω και εναμιση χρονο χωρις προβλημα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-09-07, 22:02
Member

Προεπιλογή

Φίλε Tricky σε ευχαριστώ πολύ.Αν μπορείς στειλε μου με πμ το μαγαζί αν είναι να το επισκεφτώ σύντομα.Να σου πω την αλήθεια τα φοσφωρικά μου είναι μηδενικά όπως και το Nitrite κάτι το οποίο δεν συμβαίνει με το Νitrate.Θέλω να πιστεύω ότι δεν οφείλεται σε κάποιον από τους παραπάνω παράγοντες καθώς από την ώρα που τρέχει το ενυδρείο (εδώ και κανα εξάμηνο) όλα τα παραπάνω καθώς και η κυκλοφορία είναι σταθερά.Το συγκεκριμένο πρόβλημα παρουσιάστηκε τις τελευταίες δύο με τρείς εβδομάδες. Κατά τα λοιπά κανένα ψάρι ή ασπόνδυλο δεν έχει επηρεαστεί και όλα είναι ζωηρότατα.Ελπίζω με το συγκεκριμένο σκευασμα να λυθεί το προβλημά μου...Σας ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες συμβουλές σας...
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές