|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπορείτε να μου πείτε τι συμβαίνει με την συγκεκριμενη κυρία? Είναι έτσι φουσκωμένη από αρχές Σεπτεμβρίου και γυροφέρνει κάνοντας την πάπια
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Για δώσε παραμέτρους ενυδρείου!
Συνήθως όπως και στα guppy μια καλή αλλαγή νερού με λίγο αλατάκι βοηθάει!
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν πήγα και πήρα ένα τεστ τώρα πριν λίγο (-eSHa- AQUA QUICK TEST γράφει απέξω, δεν ξέρω αν είναι καλό αλλά λόγω οικονομικών βλέπετε...
![]() και έκανα μετρήσεις για χάρη σας δεν έχω ξανακάνει ποτέ μιας και όλα δείχνουν φυσιολογικά στο ενυδρείο (αν εξαιρέσουμε την κυρία που μας κάνει την δύσκολη).Οι μετρήσεις που παραθέτω έγιναν πριν από 10 λεπτά και θέλω να μου πείτε αν κάτι δεν σας κάθετε καλά. Σύμφωνα με τις ενδεικτικές τιμές που λέει το τεστ είναι όλα ρόδινα...Λοιπόν: pH : 6,8 KH : 10 GH >7 (έτσι γράφει το τεστ δεν ξέρω να δώσω ερμηνεία και αν είναι σωστό ![]() NO2 περίπου 0 ΝΟ3 : 25 Το ενυδρείο κατοικείται από πλατάκια,γκαπάκια, κορύδορες, αρκετά φυτά, γαριδούλες, μερικά σαλιγκαράκια, και σταθερή θερμοκρασία στους 26° . Σήμερα είναι προγραμματισμένη η εβδομαδιαία αλλαγή νερού της τάξης περίπου 50%. Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη!! ![]() (αλάτι δεν έχω προσθέσει ποτέ) |
|
||||
|
||||
![]()
Μια αλαγή για να κατέβουν τα ΝΟ3 (αν και αυτό το τεστ από ότι κατάλαβα είναι στικ), αλάτι μην βάλεις βέβαια γιατί εχεις και τα κορυδόρας μέσα τα οποία όπως πρέπει να ξέρεις δεν ταιριάζουν!!!
|
||||
|
||||
![]()
Ναι είναι στικ, αλλαγή θα κάνω σε λίγες ώρες όταν θα τοποθετήσω και την java moss που μου δωσες πιο όμορφα (
![]() Με την "έγγυο" τι κάνω? Μ'ηπως να της κάνω καισαρική?? λέτε να πιάσει? ![]() Πέρα απ την πλάκα όμως, τι μπορεί να φταίει και να μένει σε αυτή την κατάσταση τόσο καιρό? Μήπως κάποιο σοκ? Μήπως είναι έτσι το ψάρι από μόνο του? ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως το σοκ των εργασιών μέσα στο ενυδρείο?
Κάνε την αλλαγή και βλέπουμε!!!
|
||||
|
||||
![]()
Μέτρησα τώρα μόλις για να δω τι γίνεται. Το pH μου φαίνεται λίγο περισσότερο από 7,2 αυτή τη φορά. Γίνεται να ανεβαίνει έτσι απότομα με μια αλλαγή νερού και μόνο? Το KH ανάμεσα στο 3 και στο 6, GH πάλι >7, ΝΟ2=0 και ΝΟ3=10. Λίγο φως?
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μπα μάλλον τα τεστ....δεν Με τέτοιες αλλαγές τα ψάρια λογικά θα είχαν πηδήξει έξω!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τα φώτα σας για φώτα!!! | tsikis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 28-02-07 15:01 |
ενυδρείο κιχλίδων,τα φώτα σας παρακαλώ :) | frits | Malawi | 7 | 14-12-06 01:26 |
τα φώτα σας παρακαλώ | ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΛΙΕΡΑΚΗΣ | Malawi | 6 | 10-02-06 23:41 |
Παρακαλώ τα φώτα σας για επιλογή ψαριών | ΓΙΩΡΓΟΣ | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 28-04-04 16:15 |
Τα Φώτα σας παρακαλώ!!! | ababapanos | Γλυκό νερό - Γενικά | 30 | 14-03-04 01:13 |