|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Πηγα σε μια παραλια,και γεμισα το πορτ μπαγκαζ γυρω στα 150 κιλα πετρες.
Ηθελα να ρωτησω φτανει καλο πλυσιμο με καυτο νερο? Η θα χρειαστει και χλωρινη?Για βρασιμο ουτε που το σκεφτομαι.
|
||||
|
||||
![]()
Αν ρίξεις χλωρίνη μετά θα πρέπει να σιγουρέψεις 100% οτι δεν θα υπάρχει κατάλοιπο από αυτή πριν μπουν οι πέτρες στο ενυδρείο!!!
|
||||
|
||||
![]()
εγω πιστευω πολυ καλο πλυσιμο 3-5 φορες θα ειναι οκ τη χλωρινη την θεωρω υπερβολικη υποθετοντας οτι τις μαζεψες απο καθαρη παραλια
|
|||
|
|||
![]()
Πέρα οτι θα τις αφήσεις να μουλιάσουν σε μπόλικο νερο με αντιχλώριο.... το χλώριο δεν εξατμίζετε?
|
|
||||
|
||||
![]()
Παίδες καλημέρα.
Μία ερώτηση λίγο σχετική με του φίλου παραπάνω. Προχθές μάζεψα απο μία παραλία κάποιες πέτρες, κατά βάση σκούρου χρώματος (για να μην είναι ασβεστολιθικές). Αφού τις έπλυνα αρκετές φορές, τις έβρασα 2 φορές, τις άφησα να στεγνώσουν και σε δοκιμή με ακουαφόρτε οι 13 απο τις 15 πέτρες άφριζαν. Μήπως το ακουαφόρτε "αντιδρά" και σε κάτι άλλο πλην του ασβεστόλιθου;; Επίσης, αν "περάσω" τις πέτρες με λόυστρο ειδικό για πέτρες και αφού στεγνώσει καλά τις βάλω μέσα στο ενυδρείο λέτε να έχω πρόβλημα;; Τέλος, ξέρετε πού μπορώ να βρω πέτρες στα Νότια Προάστια που να ξέρω όμως ότι δεν είναι ασβεστολιθικές;; (...όπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να μπω σε μαγαζί με..το ακουαφόρτε στο χέρι!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εγω οταν εστησα το δικο μου,τις αφησα να μουλιασουν σε καυτο νερο.. μετα προσθεσα και χλωρινη..μετα πολυ καλο ξεπλυμα 2-3φορες με πιεση και σε καθαρο νερο παλι με 5πλασια δοση αντιχλωριου για 2-3φορες.. και ολα πηγαν καλα..
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό που κάνω εγώ με τις δικές μου πέτρες που βγάζω από το βυθό ή μαζεύω από παραλία είναι α) να τις αφήσω για 2 μέρες μέσα σε άνυδρο υδροχλωρικό οξύ, β) να τις ξεπλύνω πολύ καλά με νερό, γ) να τις αφήσω 3 ημέρες μέσα σε νερό που το αλλάζω κάθε μέρα, δ) να μείνουν μια μέρα μέσα σε νερό με αντιχλώριο.
Με αυτή τη διαδικασία δεν είχα κάποιο πρόβλημα, ίσως μερικά βήματα να μην είναι απαραίτητα αλλά το όλο εγχείρημα λειτουργεί. |
|
||||
|
||||
![]()
να ρωτησω κατι ,νομιζα οτι οι πετρες απο θαλασσα η παραλια δεν κανουν για ενυδρειο γιατι ακομα και μετα απο αρκετα πλυσιματα θα βγαζουν διαφορα απο την θαλασσα που δεν ειναι καλα για τα ενυδρεια του γλυκου νερου.
Κανω λαθος η οχι ? |
|
||||
|
||||
![]()
γιωργο κανουν και οι πετρες απο τη θαλλασα απλα πρεπει να βρεις αρκετα μεγαλα βοτσαλα ωστε να σχηματιζουν σπηλιες σταθερες που σκεψου πρεπει να χωραει μεσα 10cm ψαρι και ενοειται απο ερημικη παραλια....
και αμμο πρεπει να βρεις οσο ποιο ψιλοκοκκη γινεται και για την αμμο θαλασσης υπαρχουν αρκετες επιφυλαξεις...
|
||||
|
||||
![]()
καλα οι πετρες απο την θαλασσα δεν βγαζουν ιοδιο και θειο οσα χρονια και να περασουν?
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν ξερω γιωργο για ιωδιο και θειο να σου πω την αληθεια αλλα γενικα προβλημα δεν εχει αναφερει κανεις σε αντιθεση με την αμμο θαλλασσης που πολοι λενε οτι διαβρωνει τη σιλικονη οποτε το καλυτερο για μενα σε ενα ενυδρειο malawi ειναι να περνεις αμμο χαλαζιακη που δεν αναβαζει την σκληροτητα απο μαντρα για να την εχεις και για μελλοντικη χρηση και για να ειναι σιγουρα πολυ λεπτοκοκη και οι πετρες δεν εχει σημασια αρκει να ανεβαζουν σκληροτητα και να εξασφαλιζουν σπηλιες
και λεω αμμο χαλαζιακη γιατι και οι πετρες απο μονες τους κανουν δουλεια εγω σε 100 λιτρα με 30 κιλα πετρα και χαλαζιακη αμμο ειχα ph8.5...
|
||||
|
||||
![]()
σχεδον ολες οι πετρες απο θαλασσα ειναι ασβεστολιθικες,
οποτε δεν χρειαζονται πολλες φιλοσοφιες. για το 90% των ψαριων γλυκου νερου δεν κανουν. κανουν ασφαλως μονο για αφρικανικες κιχλιδες που θελουν σκληρο νερο, και το οποιο γινεται με την διαλυση του ασβεστολιθου στο νερο μας.λαμβανοντας αυτο υπο οψη μας συνεπως παμε εκει μονο για μια κατηγορια ψαριων. αφου το ξεκαθαρισαμε αυτο, οι πετρες που μαζεψαμε θελουν καλο πλυσιμο, δε τις βραζουμε μια και δεν βγαζουν καλο ζουμι ![]() αυτα ειναι που κανουμε κ μετα μπλουμ στο ενυδρειο,αλλα πολυ προσεκτικα και αφου απο κατω εχουμε φελιζολ. επισημανση.προτιμηστε τις πλακε !!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ΕΤΣΙ ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΑΥΡΟΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ
![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΠΕΤΡΕΣ ΘΑΛΛΑΣΗΣ | giorgakis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 27-08-07 09:27 |
πετρες.......????? | Βασίλης Μαιόπουλος | Malawi | 6 | 24-02-07 01:25 |
Πετρες καρυστου. | dr_yianni | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 05-10-06 22:41 |
ΠΕΤΡΕΣ | Lary80 | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 02-10-04 20:08 |