|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα παιδιά
Σκέφτομαι να ασχοληθώ και εγώ (μετά τις κιχλίδες και τις πέτρες) με τα φυτά. Έχω ένα ενυδρείο 20 λίτρων που θέλω να το φυτέψω και να του βάλω guppies μέσα. Το ενυδρείο έχει διαστάσεις 38,5 cm μήκος 21 cm βάθος και 25 cm ύψος και αυτή την στιγμή τρέχει το φίλτρο χωρίς υλικά (εκτός από ένα κομμάτι υαλομβάβακα για να μαζέψει τις αιωρούμενες βρωμιά) για να ξεθολώσει το νεράκι. Έχω βάλει περίπου 2 δάκτυλα ψιλή άμμο. Θέλω να βάλω φυτά χαμηλών απαιτήσεων που όμως να μην καταλήξουν ολόκληρα δέντρα γιατί λόγω ύψους (25 πόντους) θα είναι "άσχημα"... Το μπόλιασμα θα γίνει από το 60άρι μου μόλις μπουν τα ψαράκι. Και τώρα ερωτήσεις.... 1) Τα φυτά χωρίς υλικά στο φίλτρο έχουν πρόβλημα? 2) Σκεφτόμουνα να αφήσω τα φυτά να "πιάσουν" και μετά να βάλω τα ψαράκια μέσα (σωστό λάθος ή ανούσιο ?) 3) Βασικότερο..... τι φυτά ????? (αν ήταν δυνατόν να μην μπλέξω με λιπάσματα - Co2 γι' αυτό και ζητάω μικρών απαιτήσεων) Sorry αν σας κούρασα..... Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σε 20 λίτρα και guppies μου ακούγεται κάπως....
Σε λίγο όταν θα αρχίσουν να γεννάνε θα γίνει χαμός και δεν θα χωρανε... Αλλά σε 20 λίτρα ένας μονομάχος να γουστάρει μέσα.... ![]() ![]() Και με λίγα φυτάκια και κανένα μικρό ξυλο μοπάνι θα δείξει πολύ όμορφο.... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Όσο για τις γέννες έχω και ένα 60αρι που αργότερα (αν πετύχει το θέμα φύτεμα) θα το φυτέψω και αυτό. Αυτή την στιγμή στο 60αρι κατοικεί ο χρυσοψαρίδης μου (τον έχω 1,5 χρόνια) που είναι τέρας και 4 cory.Αν πετύχει το φύτεμα τότε θα βάλω τον χρυσοψαρίδη μου σε νέο ενυδρείο και θα φυτέψω και το 60αρι ![]() Ξέχασα να πω πώς το ενυδρείο είναι μάρκας moby dick να και ένα link http://www.wharfaquatics.co.uk/products.asp?cat=248 με μία λάμπα 8watt αλλά μπορώ να βάλω και ένα φωτιστικό για εξτρά φώς
|
||||
|
||||
![]()
Μια και ήδη έχασες δύο μονομάχους, δε πιστεύω ότι είσαι σε θέση να χάσεις και τρίτο! Ούτε εγώ δεν είμαι τόσο γκαντέμης, αλλά και με τις πιθανότητες αν το πάρεις, αυτός θα είναι πιο τυχερός...Ξανασκέψου το...
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
O χρυσοψαρίδης "τέρας" στα 20 λίτρα ;
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Το ξεκαθάρισα νομίζω "Αν πετύχει το φύτεμα τότε θα βάλω τον χρυσοψαρίδη μου σε νέο ενυδρείο και θα φυτέψω και το 60αρι " Δεν θα έβαζα ποτέ σε 20 λίτρα ούτε νεογέννητο να ήταν ...... Απλά αν πετύχει το φυτεμένο τότε θα αλλάξω το 60αρι και θα βάλω το χρυσόψαρο μου σε νέο ενυδρείο ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ΟΚ !!!
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Εδώ μπορείς να δεις μερικά φυτά χαμηλών απαιτήσεων.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=4537 Όπως λέει και στο υπόμνημα, βρίσκεις περισσότερες πληροφορίες στην τροπικα και αποφασίζεις.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέος στα φυτά .. | crazyio | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 28-09-07 22:10 |
Νέος στα φυτά | Filotas | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 19-09-07 12:21 |
Καλησπέρα σε όλους!!!-νέος στο χόμπυ | *ΙΧΘΥΣ* | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 05-04-07 15:48 |
νέος στην παρέα - έκδοση με φυτά | pavloukos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 03-01-03 20:15 |