|
||||
|
||||
![]()
Το τιγράκι μου από την Κυριακή, πότε πότε κάθεται με τον τρόπο που φαίνεται στις φωτό, τρεμουλιάζοντας όλα τα πτερίγιά του.
Δυστυχώς ακόμα δεν κάνω μετρήσεις για να σας δώσω στοιχεία. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι το έχω 3 μήνες, είναι πολύ κινητικό και λαίμαργο, ακόμα και τώρα που κάνει ... κατακόρυφο, δεν έχω άλλο τιγράκι μέσα στο ενυδρείο, που είναι 100 λτ. Ρωτάω μήπως η συμπεριφορά αυτή είναι χαρακτηρηστική κάποιας ασθένειας. Τι λέτε;
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
Προκειται για καποια ασθενεια της νυκτικης κυστης. Το βλεπω και πρησμενο..
Συνηθως οφειλεται σε βακτηριδιακη μολυνση. Απομονωση και αντιβιωση, εαν δεν υπαρχει, εστω αλατακι. Δυσκολα τα πραγματα. |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ! Τον απομονώνω και δίνω αντιβίωση.
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
νομίζω πως είναι χαρακτηριστικό αυτού του είδους όταν τους ενοχλεί πολύ κάτι και στρεσάρονται να κατεβάζουν το κεφάλι προς τα κάτω χαρακτηριστικά. Ίσως να στρεσάρεται έντονα από κάτι...
edit: βρήκα και το σχετικό άρθρο από το Γη και Ύδωρ :" Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στο παράσιτο Ichthyophthirius (Ich) και όταν ενοχλείται από stress ή ασθένεια στρέφει χαρακτηριστικά το κεφάλι του προς τα κάτω" |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο μπορει να ειναι η αιτια, αλλα δεν νομιζω οτι αν του βαλουμε παρεα πλεον να αρχισει να κολυμπαει σωστα....
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το στρες δυστυχως εξασθενει το ψαρι και απο εκει και περα μπορει να αρρωστησει απο οτιδηποτε. |
|
||||
|
||||
![]()
το τιγράκι "δέρνει" συνέχεια το πολύ μεγαλύτερό του μπλέ γκουράμι. Δεν είναι συνέχεια με το κεφάλι κάτω, αλλά μερικές φορές. τώρα που το σκευτομαι έχει και μια θολούρα στα χρώματά του, όπως τότε που έκανα αλλαγή ενυδρείου και φυσικά στρεσσαρίστικαν όλα και έχασαν τα χρώματά τους. Κατά τα άλλα δεν δείνχει άρρωστο. θα του βάλω παρέα 3-4 ακόμα.
Σας ευχαριστώ πολύ!
|
||||
|
||||
![]()
Αμα δερνει τοτε δεν ειναι αρρωστο...
|
|
||||
|
||||
![]()
Στο παλιό μου ενυδρείο είχα και εγώ τιγράκια και καθόντουσαν όλα μαζί έτσι και εναλάξ κάποιο από αυτά τσιμπουσε τα υπόλοιπα. Σαν να καθαρίζονταν από κάποιο παράσιτο. Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά έτσι μου φαινόταν. Βέβαια δεν ήταν συνέχεια έτσι αλλά σαν μέρος ενός τελετουργικού καθαρίσματος.Συγκεκριμένα το τιγράκι που έπαιρνε τον ρόλο του καθαριστή ήταν περιζήτητο,κολυμπούσαν τα άλλα δίπλα του να πάρουν σειρά.
Έχει παρατηρήσει κάποιος κάτι ανάλογο ή όλα αυτά είναι ιδέα μου;
Τα tropheus μου Ότι έχω γράψει σ'αυτό το forum,συμπεριλαμβανομένης και αυτής της πρότασης,είναι ψέμα... ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ. ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΜΕ ΔΙΟΡΙΑ 24 ΩΡΩΝ.
|
|
||||
|
||||
![]()
Όταν κάθεται με το κεφάλι κάτω το περιτριγυρίζουν τα άλλα, αλλά καθαρισμό δεν βλέπω. Το γκουράμι φεύγει φοβησμένο όταν του ορμάει ο τίγρης
|
||||
|
||||
![]()
Τα τιγράκια μεταξύ τους καθαρίζονταν (αν καθαρίζονταν) όχι από άλλο είδος.
Τα tropheus μου Ότι έχω γράψει σ'αυτό το forum,συμπεριλαμβανομένης και αυτής της πρότασης,είναι ψέμα... ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ. ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΜΕ ΔΙΟΡΙΑ 24 ΩΡΩΝ.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως αυτό συμβαίνει μετά το τάισμα; Είχα πιο παλιά ένα παρόμοιο περιστατικό με ένα τιγράκι. Μετά το φαγητό επειδή έτρωγε το πιο πολύ φαγητό που έριχνα μέσα δεν μπορούσε να κολυμπήσει και εριχνε το κεφάλι κάτω.
|
|
|||
|
|||
![]()
Tα τιγρακια οταν κοιμουνται γερνουν μπροστα (με τη μυτη να κοιταει στο βυθο).Εσενα συνεχεια γερνει μπροστα ή μηπως οταν ειναι τα φωτα σβηστα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι... να σκεφτώ... το κάνει με φως, όχι συχνά, αλλά και... ναι μετά το φαγητό. Είναι λαίμαργο και πάνω στο τάισμα αρχίζει να κάνει σαν τρελό για να φάει. Τότε πέφτει και πολύ ξύλο.
Αλλά αυτό που μου ξεκαθάρισες Σάκη, για τον καθαρισμό, πολλές φορές κάνει μια απότομη κίνηση και ορμάει πάνω σε πέτρες, ξύλα και φυτά ακόμα σαν να ξίνει το σώμα του. Πρέπει επιγόντος να του βρώ παρέα. ευχαριστώ και πάλι!!!!
|
||||
|
||||
![]()
¶σχετα από αυτό που κάνει (που σου είπα δεν είμαι σίγουρος για την θεωρία του καθαρισμού...) καλό είναι να έχει παρέα γιατί είναι σμηνόψαρο και στρεσάρετε αν είναι μόνο του.
Καλό είναι αυτά τα ψαράκια να τα έχεις σαν μικρό κοπαδάκι γιατί τότε θα δεις και την ομορφιά τους και την φυσιολογική συμπεριφορά τους.Τώρα για τι κοπαδάκι;...Ανάλογα το ενυδρείο πάντα αλλά καλό είναι να είναι τουλάχιστον 4 μαζί. Τόσα είχα εγώ στο παλιό μου ενυδρείο και πήγαιναν πολύ καλά.¶σε που δεν πειράζαν τα υπόλοιπα ψαράκια τόσο πολύ και κυνηγιόντουσαν μεταξύ τους.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πήρα τιγράκια!!! Παρασκευή βραδυ, λίγο πριν κλείσουν τα μαγαζιά.
Το pet είχε μόνο 2, και άλλα 2 αλπίνο. Μου είπαν πως δεν υπάρχει πρόβλημα και πως σχηματίζουν όλα μαζί καπαδάκι χωρίς να κάνουν... φυλετικές διακρίσεις. Και ως πόντια που είμαι το "χτύπησα" πάλι το ποντιακό μου, και δεν τα πρόσεξα καθόλου, ούτε όταν τα αγόραζα, ούτε όταν έκανα προσαρμογή, παρά μόνο όταν τα ελευθέρωσα στο ενυδρείο. Τα αλπίνο ήταν γεμάτα στίγματα, πολύ μικρά. Από τα νευρα μου τα άφησα μέσα και δεν τα έβγαλα. Που να τα βάλω; Σε ταπεράκι; Μόλις ξημέρωσε τα ψάρεψα και τα πήγα πίσω, εξήγησα, και μου λέει το παλικάρι: "Αυτό δεν είναι ικ, το ικ κάνει μεγαλύτερα στίγματα." Και μετά την πολυλογία μου ρωτώ. Πως ξεχωρίζουμε το ικ από άλλα στίγματα;
|
||||
|
||||
![]()
τι έγινε lucy;
κανένα νέο; πως πάνε τα τιγράκια;
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλά είναι, δεν έχουν στίγματα. Δεν έχω χρόνο να τα απολαύσω, μόνο τροφή και τα απαραίτητα.
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλμπίνο τιγράκι άρρωστο? | binational | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 12 | 11-02-07 20:25 |
gourami άρρωστο; | ψαρια και ψαρια | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 12-12-06 09:49 |
opaline gourami άρρωστο? | binational | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 28 | 04-11-06 11:13 |
άρρωστο gurami? | ononos | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 10 | 20-09-06 17:27 |
dwarf gourami άρρωστο | CASPER | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 15 | 25-01-06 18:00 |