|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα.....
Σήμερα το πρωί παρατήρησα σε δύο από τα φυτά που έχω στο ενυδρείο μου ένα χνουδάκι καφετί χρώματος.... Τι ακριβώς είναι...? Αυτό είναι η λεγόμενη άλγη...??? Υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνω ή δεν είναι κάτι ανησυχητικό....? Το ενυδρείο μου είναι 60*30*30, δλδ 54 λίτρα (μικτά).... Όλα τα φυτά που έχω βάλει είναι χαμηλών απαιτήσεων.... Από φωτισμό έχω μία λάμπα (μανίσια) η οποία λειτουργεί 12 ώρες (10 το πρωί με 10 το βράδυ) και αναγράφει πάνω: SYLVANIA STANDARD F15W/ 154 T8 DAYLIGHT Ξέχασα να αναφέρω ότι είμαι στην 8η μέρα στρωσίματος και έχουν εμφανιστεί σε μεγάλο βαθμό ΝΟ2... Τα φώτα σας παρακαλώ.... ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Neoklis : 11-03-07 στις 23:11 |
|
||||
|
||||
![]()
μαλλον δεν ειναι τιποτα απλα εγω θα αλλαζα την λαμπα με μια sylvania gro lux παρτην απο μαγαζι με λαμπες ειναι πολυ φτηνη στο δικο σου μεγεθος κατω απο 5€λογικα!
|
||||
|
||||
![]()
Είναι κλασσική περίπτωση καφέ άλγης σε φρεσκοστρωμένο ενυδρείο ή σε ενυδρείο που βρίσκεται στην διαδικασία στρωσίματος. Με τον καιρό και με τις αλλαγές νερού θα φύγει. Μην ανυσηχεις...
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την βοήθεια....
Είμαι καινούριος και έχω να μάθω πολλά ακόμα... Με τον καιρό όλα θα γίνουν....!!!!! ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αρχικά, μπορείς να μειώσεις την περίοδο που φωτίζεις το ενυδρείο (στις 8ώρες).
|
|||
|
|||
![]()
και τα ότο τη γουστάρουν πολύ!
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Όταν θα έρθει η ώρα για να μπουν τα Guppies που έχω σκοπό να δουλεύω την λάμπα μόνο 8 ώρες ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Θα συμφωνησω και εγω για την αντικατασταση της λαμπας με μια gro lux... Θα βοηθησει πολυ τα φυτα σου...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η δική μου γνώμη είναι να ξεκινάμε με το ελάχιστο της περιόδου και σιγά-σιγά (όταν τα φυτά προσαρμοστούν) φτάνουμε στις ~10 ώρες. Το έχω δοκιμάσει με απαιτητικά φυτά που χρειάζονται αρκετό φως και δεν υπήρχε πρόβλημα. Τώρα στην περιπτωση σου δεν είναι η αιτία το φως αλλά θα βοηθήσει όσο μπορεί η μείωση της φωτοπεριόδου. Όπως πολλές φορές θα έχεις δει να γράφεται, η άλγη είναι φυτό και χρειάζεται και αυτή το φως για να αναπτυχθεί.
|
||||
|
||||
![]()
Σήμερα πήγα σε αρκετά μαγαζιά με ηλεκτρικά εδώ στην κομοτηνή και 15άρα sylvania gro lux πουθενά...
![]() ![]() Βρήκα όμως στην Philips μία 15άρα που ο κατάλογος έγραφε ότι είναι ειδικά για ενυδρεία..... Και ο καταστηματάρχης μου είπε ότι είναι αυτή που ψάχνω.... Έτσι λοιπόν έκανα παραγγελία να μου την φέρουν... Ελπίζω να είναι παραπλίσια με αυτό που ζητούσα... Ούτως η άλλως η Philips δεν είχε καμία άλλη λάμπα που να έμοιαζε με αυτό που ψάχνω εγώ...... Τι λέτε σωστά έπραξα...???? |
|
||||
|
||||
![]()
αν λεγεται philips aquarela σωστα επραξες...
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι έτσι λέγεται... Ωραία....
Θα σας ενημερώσω όταν τελειώσει και το στρώσιμο.... Όλα πηγαίνουν καλά μέχρι στιγμής.... Τα ΝΟ2 είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό, ενώ η αμμωνία άρχισε να μειώνεται αισθητά..... Είμαι πολύ ενθουσιασμένος πάντως και λέω μέσα στο πάσχα να κατασκευάσω το δικό μου ενυδρείο από την αρχή.... ![]() ![]() Έχω όμως αρκετά να μάθω μέχρι τότε.... |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν από λάμπα τελικά έβαλα μία της Osram που βρήκα γιατί ο προμηθευτής των
Philips δεν είχε στην αποθήκη τελικά... Και προκειμένου να μην καθυστερώ έβαλα αυτή που μου είπαν ότι είναι ειδική για ενυδρεία..... OSRAM FLUORA λέγεται..... Σωστός....? ![]() ![]() ![]() Ελπίζω τώρα τα φυτάκια μου να βοηθηθούν λίγο με την καινούρια λάμπα που φόρεσα...!!!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι ενταξει η OSRAM FLUORA.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
¶λγη | qstavrosq | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 02-01-06 01:22 |
¶λγη; | ΠΑΝΟΣ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 18-12-05 18:05 |
Γεια σας. Είμαι καινουριος! Είναι κανείς εδώ?!!? | kflynt2005 | Χρυσόψαρα | 2 | 15-01-05 03:11 |
Άλγη | Τέλης | Χρυσόψαρα | 3 | 22-11-04 02:12 |
Άλγη ???? | ΓΙΩΡΓΟΣ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 31 | 24-05-04 02:53 |