|
#1
|
||||
|
||||
![]()
[IMG]c:\trompa.jpg[/IMG]
Μια απλή και οικονομική (1,20 ευρώ) σκούπα βυθού ,κατασκευάζεται ώς εξής : Υλικά α) Σύριγγα 20 ml από φαρμακείο β) 2 μέτρα αλφαδολάστιχο από ένα χρωματοπωλείο Χρησιμοποιούμε το κάτω μέρος ,τον κάδο . της σύριγγας ,και όλη η τεχνική είναι να ανοίξουμε ΄στο πίσω μέρος με ένα μυτερό εργαλείο (όπως πχ ψαλίδι) μια στρογγυλή τρύπα λίγο μικρότερη από το λάστιχο για να περάσει μέσα αυτό λίγο σφιχτά. Έτσι κάνοντας συγχρόνως αλλαγή νερού καθαρίζουμε και το βυθό μας.
__________________
ΝΙΚΟΣ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nikosl : 02-06-06 στις 09:06 |
#2
|
||||
|
||||
![]()
σαν ιδεα καλη,αλλα επειδη δεν τη καταλαβα ακριβως πως δουλευει..θελεις να πεις οτι θα τρομπαρεις συνεχεια στην αλλαγη νερου-σκουπισμα..??γιατι αν ειναι ετσι εγω που αλλαζω καμμια 150αρια λιτρα ,φαντασου τι μπρατσα θα κανω σε κανα 2μηνο.....
![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Για ανέβασε τις φωτογραφίες που έχεις Νίκο για να καταλάβει ο klaz !
|
#4
|
||||
|
||||
![]()
Κοίταξε αγαπητέ klaz ,το συστηματάκι αυτό με τη σύρριγα και το λάστιχο ,δεν απαιτεί καμιά προσπάθεια από μέρους σου ,απλά καθώς ρουφάει το νερό απομακρύνει τις ακαθαρσίες από την επιφάνεια και από ένα σχετικό βάθος από τα χαλίκια ,όταν τελιώσεις με το βυθό σου ,αν δεν έχεις τελιώσει και με την αλλαγή νερού τότε χρησιμοποιής και ποιό μεγάλο λάστιχο στη συνέχεια.
Παιδιά με τις φωτογραφίες δεν ξέρω τι γίνεται ,δεν μπορώ να τις φορτώσω.
__________________
ΝΙΚΟΣ |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Για τα λίτρα του klaz λίγο δύσκολο, αλλά για μικρά ενυδρεία φυσικά.
Όπως επίσης για μικρά ενυδρεία μπορείς να πάρεις ένα παλιό μπουκάλι από οινόπνευμα, να κόψεις τον πάτο, στο στόμιο σωληνάκι σιλικόνης και έτοιμη η σκούπα βυθού για μικρά πάντα ενυδρεία!!!!! ![]()
__________________
Με σεβασμό Αντώνης Κοινωνικό ενυδρείο Νότιας Αμερικής 120 lt Κοινωνικό ενυδρείο Ζωοτόκα 75 lt |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου eliasfot1 για το μέγεθος του μπουκαλιού αλλά αν το χρησημοποιήσω στο δικό μου ενυδρείο δεν θα προλάβω να σκουπίσω το βυθό μέχρι να κάνω την αλλαγή δεδομένου ότι είναι πολύ μικρό 35 λίτρα ,άρα λοιπόν εξαρτάται και από το μέγεθος του ενυδρείου ο κάδος και το λάστιχο που θα χρησιμοποιήσει κανείς.
__________________
ΝΙΚΟΣ |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Εσύ klaz δεν κανεις τίποτα απλά το νερό τρέχει μονο του όμως η σύριγγα φιλε μου Νίκο είναι μάλλον μικρή ένα μπουκαλάκι μικρό του νερού η καλύτερα από μια pepsi (το μπουκάλι είναι πιο ψηλό και πιο σκληρό) κανεις μια τρυπα στο καπάκι περνάς το λάστιχο μέσα (να μπει 1-2 πόντους μέσα ) βάζεις σιλικόνη κόβεις τον πάτο και είσαι ok
Εγώ αυτό χρησιμοποιώ εδώ και χρονια και καθαρίζει μια χαρά απλά δώσε λίγη προσοχή αν έχεις μικρά ψαρια στο ενυδρείο σου. Βάζοντας και μια αποχη στο τέλος μέσα σε μια λεκάνη είναι πιστεύω ο ευκολότερος τρόπος να βγάλεις μια γεννα από ένα ενυδρείο χωρίς να το κανεις καμια ζημια ![]()
__________________
αξίζει να υπάρχεις για ένα όνειρο κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει (που λέει και ο Παπ.) |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ποσότητα χαλικιού | pavloukos | Γλυκό νερό - Γενικά | 19 | 08-03-05 13:50 |