|
![]() |
#1 |
Νέος με rio 180
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλησπέρα σε όλη την ομάδα ,ύστερα από πολλά χρόνια απουσίας επιστρέφω στο χομπι και στο αγαπημένο μας φόρουμ.
Σε λίγο καιρό θα έχω στα χέρια μου το juwel rio 180 led ,σκοπεύω να το κάνω φουλ φυτεμενο με εύκολα φυτά όπως ανουμπιες ,κρυπτοκορινες,εχινοδορους και γενικότερα εύκολων απαιτήσεων φυτά.. Έχετε να προτείνετε κάποιο καλό και σχετικό υποστρωμα? |
|
Εμφανίσεις: 1127
|
|
||||
|
||||
![]()
Βρε βρε καλώς το παιδί!
![]() Με το καλό το ενυδρείο (τελικά ούτε εσύ θεραπεύτηκες ![]() Ένα υπόστρωμα που πρότεινε και σ' εμένα φίλος μποστανάς είναι αυτό της Tropica https://www.aquario.gr/product/tropi...ubstrate-5lit/ |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν θεωρώ απαραίτητη την ύπαρξη υποστρώματος στα εύκολα φυτά φίλε, με μια λίπανση γενικής χρήσης και αμια ταμπλέτα οπτε θυμηθείς πιστεύω θα σε
Ok. Εγώ τουλάχιστον είμαι, αλλά καλύτερα να απαντησουν οι εμπειρότεροι στα φυτεμένα. Καλή αρχη
|
||||
|
||||
![]()
Έχω στο μυαλό μου να ανακατεψω flora depot και κανένα υποστρωμα ,σαν αυτό που έδειξε ο κλεοβουλος και να βάλω και ταμπλέτες ριζοβολιας όλα αυτά mix και από πάνω μαύρο χαλίκι 1-3 χιλιοστών...έχω σκοπό να βάλω red cherry στο δίμηνο της λειτουργίας για να στρώσει ο βυθός και μετά κοπάδι νέον, ανσιστρους ,κορυντορασ
Το μόνο κακό εδώ με το νερό της χιου είναι ότι είναι υπερβολικά υψηλά το pH. Βέβαια επειδή δουλεύω σε πετ σοπ έχω παρατηρήσει ότι τα περισσότερα είδη ψαριών αν το νερό είναι καθαρό από αμμωνίες ζουν κανονικά χωρίς προβλήματα.. |
|
||||
|
||||
![]()
Όταν με παρέσυρε ο Κλεόβουλος, ναι αυτός φταει, πειραματιστηκα με μερικά εύκολα κι εγώ σε νερό με pH 8.2, υπόστρωμα αραγωνίτη ασβεστολιθηκες πέτρες και γενικά ανεβασμενες συνθηκες σκληρότητας. Αυτό που εγώ παρατήρησα είναι ότι κρυπτοκορινες wendii( καφέ και πρασινες), Crinum calamistratum, βαλισνεριες 2-3 ειδη και ανουμπιες επίσης 2-3 ποικιλίες, πήγαιναν αριμπα. Μιλάμε για ανάπτυξη φουλ, ανθάκια στις ανουμπιες και γενικά υγιέστατο φύλλωμα, κι όλα αυτά με αραγωνιτη. Ειχα υποψία τριχοειδους αλγης όταν παραμελουσα αλλαγές για πάνω από 1,5 μήνα
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλή επανεκκίνηση!
Κι εγώ στην ίδια φάση είμαι τώρα! |
|
||||
|
||||
![]()
Επίσης κύριε,τώρα η φάση του ψαξίματος και του στησίματος είναι η πιο ωραία κατά την γνώμη μου
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέος | markdoub | Μεσογειακό | 10 | 12-01-11 20:25 |
Νέος | ΓΙΩΡΓΟΣ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 11 | 23-04-04 11:53 |