|
|||
|
|||
Σωστή διάταξη 2 εξωτερικών φίλτρων
Ψάχνω ένα παλιό post , αλλά δεν το βρίσκω.
Ποιά είναι η σωστή διάταξη 2 εξωτερικών φίλτρων (ίδια φίλτρα- ίδια ροή)μέσα στο ενυδρείο ,ώστε να έχει καλύτερη κυκλοφορία και σιφωναρισμα βυθού ? |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Τώρα το σιφονάρισμα του βυθού με τη πραγματική του έννοια είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο...
|
||||
|
||||
Ενα σε καθε πλευρα.
Η καθαριοτητα του βυθου δεν ειναι απολυτο οτι θα επιτευχθει. Παιζουν ρολο πολλοι παραγοντες και κυριως η κυκλοφορια του νερου πανω στο βυθο μαζι με το κατα ποσο υπαρχουν πολλα και μεγαλα εμποδια πανω του (πχ πετρες ξυλα, με τη μεγαλη επιφανεια να ακουμπαει στο βυθο)
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παίρνεις το νερό από κάτω και το ρίχνεις από πάνω στην ίδια πλευρά. Το άλλο φιλτρο κάνει το ίδιο στην άλλη πλευρά. Η κυκλοφορία στο μέσο του ενυδρείου υπολείπεται... Με τη χιαστί διάταξη παιρνεις το νερό από κατω δεξιά και το στέλνεις πάνω αριστερά, ενώ το νερό από κάτω αριστερά αδειάζει επάνω δεξιά. Αυτό προκαλεί καλύτερη κυκλοφορία στου νερού σε περισσότερα σημεία του ενυδρείου και συνεπως και καλύτερη φίλτρανση.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Μπορω να πω και μικροτερη αφου ο οι σωληνες εξοδου των φιλτρων θα ειναι μεγαλυτερες, και το μανομετρικο των αντλιων των φιλτρων αποδυναμωνεται
|
|||
|
|||
Εγώ Πάντως τα δυο φίλτρα μου επειδή το ενυδρειο είναι δίφατσο και τα έχω στη στενή πλευρά τα έχω μαζι δηλ οι δυο έξοδοι απο την μια και οι δυο εισόδο απο την άλλη Έτσι το νερο κινείται προς όλη την πλευρά του 1.20 παράλληλα και χτυπάει το ρεύμα στο απέναντι τζαμι και δημιουργείται κυκλική πορεία (τσεκαρισμενο απο την πορεία των απορριμμάτων που καταλήγουν στις δυο εισόδους των φιλτρων)
|
|
|||
|
|||
Εγω παλι να πω οτι εξαρταται απο το μηκος του ενυδρειου αλλα και τα φιλτρα...
Σε 2 μετρο ενυδρειο τι θα κανεις π.χ? Αυτο το προλημα το αντιμετωπιζουν-λυνουν, τα φιλτρα με δυο εισαγωγες και μια εξαγωγη (π.χ eheim 2080 )
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
διάταξη υλικών εξωτερικου φίλτρου. | aquaristas | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 20-09-09 12:58 |
διάταξη υλικών | k. konstantinos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 12-04-08 18:29 |
Εξωτερικών φίλτρων προδιαγραφές | maniac | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 21 | 03-12-07 11:20 |
Διάταξη υλικών σε εξωτερικό EHEIM | CASPER | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 21-11-05 18:03 |
Σωστή διάταξη υλικών φιλτραρίσματος στο eheim 2213 | pavloukos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 12 | 02-09-03 11:11 |