|
|||
|
|||
Συντηρηση εξωτερικού φιλτρου
Μπορείτε να με βοηθησετε με την διαδικασία συντήρησης φίλτρου? Το ενυδρείο τρέχει 5 μηνες. Εχω ενα εξωτερικο φίλτρο fluval 205. Εχει τρια καλαθακια στο κάτω έχω μακαρόνι δεν θυμάμαι όμως ποιο. Στο μεσαίο και στο πανω έχω σιποραξ και ενυδρειακο βαμβάκι. Στο πλάι έχω δυο σφουγγάρια. Τα σφουγγάρια τα πλένω με ενυδρειακο νερο η νερό βρύσης? Το μακαρονι το αλλαζω το 1/3 με καινουριο? Το πλένω με νερό ενυδρείου? Η το βραζω? Τους σωλήνες εισαγωγής εξαγωγής πως τους καθαρίζω? Πρεπει να καθαρίσω και τον κάδο του φίλτρου κι αν ναι πως?
Στάλθηκε από το HUAWEI VNS-L31 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
Σε τι ενυδρείο το εχεις? Δώσε λεπτομέρειες.
|
|||
|
|||
Σε χρυσοψαραδικο. 120 λίτρα. Οχι φυτεμένο. 4 φυτά έχω μονο.
|
||||
|
||||
Πόσα ψάρια και τι είδος? Common ή fancy?
|
|||
|
|||
4 fancy.
|
||||
|
||||
Ξεπλένεις τα σφουγγάρια σε νερό βρύσης , ξεπλενεις το υλικό σε νερό ενυδρείου αδειαζεις τη λάσπη που ίσως έχει στον πάτο. Το ενυδρειακο βαμβάκι πεταξε το και μη ξαναβάζει εάν θες τη γνώμη μου. Θεωρώ πως για τα λίτρα και τα ψάρια το φίλτρο είναι μικρό.
|
||||
|
||||
Οτιδηποτε υλικο φιλτρου πλενεται μονο με νερο ενυδρειου.Απο την αλλαγη κρατας νερο σε μια λεκανη και εκει ξεπλενεις σφουγγαρια κλπ.Για τα λαστιχα των μπαστουνιων αν ησουν αντρας θα σου ελεγα το συστημα σχοινοκαθαριστηρα!
Παρε ενα κοματι πετονια συρμα μακρυτερο σπο τους σωληνες.Περνα μεσα στον σωληνα τη ακρη.Στην αλλη δεσε ενα μικρο πνακι η γαζα.Αν τραβηξεις τη μια μερα τοτε με το πανι καθαριζεις το εσωτερικο του λαστιχου.
Η γρια η Κοντακ εχει το ζουμ ιν! Δημητρης Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη rottbea : 26-01-18 στις 23:32 |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|||
|
|||
oλα σε ενυδρειακο νερο φιλε μου, ποτε σε νερο βρυσης
|
|
||||
|
||||
Ο καθένας έχει την ευθύνη των λόγων του.
Έχω 3 fluval και για να καθαρίσουν καλά τα σφουγγάρια ( έχει 4) τα ξεπλένω κάτω από τη βρύση. Εφόσον έχουμε βιολογικό υλικό και ένα στρωμένο ενυδρείο δεν χάνεται η βιολογία. Με απλό ζουληγμα δε καθαρίζει το σφουγγάρι καλά. Υ.Γ Που σαι ρε Τάκη!!!
|
||||
|
||||
Μονο κατω απ τη βρυση με πιεση καθαριζουν τελεια τα σφουγγαρια,με το ζουληγμα οπως λεει κι ο φιλος πιο πανω θα σου παρει καμια μερα κι αν...Η βιολογια γιατι να επηρεαστει εφοσον μιλαμε για ωριμο ενυδρειο.
Το ενυδρειακο βαμβακι προσωπικα το πεταω καθε φορα,και το αντικαθιστω με νεο πολυ λεπτης στρωσης κι ετσι δεν επηρεαζει την ροη του φιλτρου
|
||||
|
||||
Συμφωνώ με τον Στέφανο αν πλύνει τα σφουγγάρια με νερό βρύσης για να τα καθαρίσει καλά, δεν θα πάθει τίποτα η βιολογία .
Όλα τα άλλα μπορεί να τα πλύνει με νερό του ενυδρείου , σε ένα κουβά απο την αλλαγή . Εγω όταν τα σφουγγάρια ήταν "χάλια" δεν τα έβαζα σε κουβά γιατί μετά δεν έβλεπα ούτε που πήγαν .... σπάνια να τα καθάριζα σε ενυδρειακό νερό, δεν έπαθε ποτέ τίποτα η βιολογία μου. Ρούλα εγω αυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι 1. Σε αυτούς τους 5 μήνες δεν καθάρισες ξανά το φίλτρο ? 2. Γιατι να αλλάξεις βιολογικό υλικό , μέσα σε 5 μήνες ? Έπαθε κάτι ?
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Ρούλα μου αλλάζουν κάθε τόσο όσοι απο εμας, έχουν ελαφρόπετρα την μικρή .
Να φανταστείς εγω έχω siporax (το ίδιο) 6 χρόνια τωρα, σε ένα φίλτρο δεν έχει πάθει κάτι . Όπως και "αστεράκια" api bio chem stars 12 χρόνια . Το μόνο που κάνω είναι να τα ξεπλένω σε νερό απο την αλλαγή του ενυδρείου . Απλά αυτό που θα σε συμβούλευα , επειδή έχεις χρυσόψαρα να ανοίγεις το φίλτρο και να το καθαρίζεις κάθε μήνα (αν όχι καθε 2 φορές τον μήνα) θα κάνει το ενυδρείο σου καθαρότερο και την ζωή των χρυσόψαρων καλύτερη . Μέχρι να πάς σε μεγαλύτερο όπως λές Το ενυδρειακό βαμβάκι άλλαζε το κάθε φορά
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Δεν κρατάνε τόσο τα σφουγγάρια βιολογία... Εγώ δεν εεχω καθόλου ενυδρειακο βαμβάκι στο fluval έχω ενα επιπλέον σφουγγάρι στο ενα καλαθάκι και μετα κεραμικο μακαρόνι κι ελαφρόπετρα... Επίσης πρεπει να καθαρίσεις την κεφαλή κι εκεί που έχει την προπελιτσα αλλά κι τις σωληνώσεις κι το πράγματακι που έχει μπροστά στο σωλήνα που ρουφάει νερό το ενυδρείο... Αλλά κι αντίστοιχα απο εκεί που βγαζει... Εγώ δεν έχω αλλάξει βιολογικό υλικό εδώ κι πολλά χρόνια... |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Όχι βρε κορίτσι όσο πιο συχνά μπορείς να το καθαρίζεις νομίζω μπορείς , είναι απο τα εύκολα φίλτρα .
Ρίχνε και καμία ματιά στον impleler που σου έγραψε πάνω η Δήμητρα .
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Να ρωτάς όσο θέλεις και ότι σε ανησυχεί , όλοι μας έχουμε ερωτήματα
Να είσαι καλά να τα χαίρεσαι
|
|||
|
|||
Υπάρχει μηχανικό μακαρόνι και βιολογικό ?
|
|||
|
|||
Οχι, το μακαρονι ειναι για βιολογικο καθαρισμο
|
|
|||
|
|||
Καλησπερα
Υπαρχει και μηχανικο και βιολογικο μακαρονι (πχ siporax) Σχετικα με το καθαρισμα προτεινω και εγω το πιο κατω: https://www.ebay.com/itm/2016-Stainless-Steel-Spring-Double-Head-Brush-Glass-Water-Tube-Cleaner-Tool-/252493995416?hash=item3ac9d09d98:g8AAAOSw65F Xqdvr απο εδω: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=91299 Σε εμενα κανει πολυ καλη δουλεια σε ολλα τα στενα μερη του φιλτρου και οχι μονο στις σωληνες. |
|
||||
|
||||
Nαι υπάρχει, τουλάχιστον έτσι λέει η εταιρεία . Ένα που ξέρω είναι το eheim biomech .
Αλλά πώς σκέφτεσαι ότι μπορεί να σε εξυπηρετήσει αυτό ?
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
Ωραίο! Στα Πετ ΣΟΠ το βρίσκω?
|
||||
|
||||
Εγω απο πετ σόπ το πήρα, αυτο βουρτσάκι για τις σωλήνες 2 ευρώ νομίζω ....
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
Θα σας βγάλω αλλά όχι αυτή την στιγμη. Αύριο που θα ανοιξω το φίλτρο για καθαρισμα
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
συντηρηση φιλτρου | Vangelis21 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 32 | 04-09-12 09:59 |
συντηρηση εξωτερικου φιλτρου | georot1981 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 12 | 01-05-10 19:29 |
Συντηρηση φιλτρου | fotis478 | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 28-06-09 20:28 |
συντηρηση φιλτρου | steady | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 15-10-07 09:02 |
Συντηρηση φιλτρου Juwel | abrous | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 01-12-06 12:32 |