|
|||
|
|||
ερωτηση για μυκητες στα αυγα corydoras
πριν 2 μερες ειδα στο ενυδρειο μου που φιλοξενω μονο corydoras albino,ειχε γεμισει απο αυγα παντου,τα εβγαλα για να μην φανε τα αυγα κ σημερα ολα τα αυγα ειχαν γεμισει χνουδια τα οποια πρεπει να ειναι μυκητες.τι διαδικασια χρειαζεται για να σωσω την αλλη φορα τα αυγα?
|
|
||||
|
||||
|
|
|||
|
|||
ευχαριστω φιλε μου για τα side,να σε ροτησω κατι?το μπλε μεθυλαινιου που το βρισκω? γιατι πηγα σε 2 καταστηματα κ ουτε που το ξερανε.
|
|
||||
|
||||
Ζήτα οποιοδήποτε φάρμακο για μύκητες (Fungus) την ίδια δουλειά θα κάνεις.
|
|
||||
|
||||
φαρμακεια ηταν τα καταστηματα που αναφερεις?
αντι για κυανουν του μεθυλενιου (αν δε βρεις) μπορεις να χρησιμοποιησεις και αντιμυκητιασικο του εμποριου...σε πολλαπλασια δοση...καθε εταιρια εχει το δικο της.
|
|||
|
|||
δεν υπαρχει περιπτωση να χαλασουν τα αυγα?ξερεις αν το φαρμακο costapur κανει?
------------------------- καταστηματα με ενυδρεια. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη panosgr : 10-02-10 στις 16:00 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Όχι το Costapur είναι για Ich.
|
|
|||
|
|||
σορυ που σε ζαλιζω...εχω αλλα 2 ευκαιρα φαρμακα σπιτι μου.το melafix κ το bactopur.κανενα απο αυτα κανει?
|
|
||||
|
||||
To melafix αν και δεν είνα καθ'ευατού για μύκητες μπορει να κάνει κάτι, παραταύτα σου ξαναλέω αγόρασε φάρμακο για μύκητες.
|
|
|||
|
|||
εντακσει,ευχαριστω πολθ παιδια!
|
|
||||
|
||||
Για και χαρά σε όλους! Χωρίς να θέλω να το παίξω έξυπνος και ότι τα ξέρω όλα αλλά εγώ αυτή την στιγμή μεγαλώνω καμιά 50 αριά cory χωρίς κανένα φάρμακο! Αν χαλάσουν και μερικά δεν έγινε και τίποτα να έχεις και μια απώλεια 5 % από τα αυγά απλά να προσέχεις πως τα βγάζεις από τα τζάμια για να μην σου σπάνε και χαλάνε μετά όλα !
|
|
||||
|
||||
τα αγονιμοποιητα αυγα θα πιασουν μυκητες ειτε υπαρχει το φαρμακο ειτε οχι (μου συμβαινει ακομη και με 3πλασια δοση φαρμακου).
φυσικα το φαρμακο δεν ειναι υποχρεωτικο για να εχεις εκκολαψη...απλα αν υπαρχει το φαρμακο εχεις λιγοτερες απωλειες γιατι εμποδιζει τους μυκητες να μεταδωθουν σε υγιη αυγα....γιαυτο το χρησιμοποιω για να γλιτωσω μερικα γονιμοποιημενα αυγα παραπανω... οπως σωστα λες και εσυ
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Εγώ έχω ένα ταπεράκι περίπου 2 λίτρα με μια αερόπετρα και μόλις βγουν σε 2 – 3 μέρες τα βάζω σε μια γεννήτρα 5 λίτρα με 2 αερόφυλτρα και ταΐζω τριμμένο φιλαράκι 4 – 5 φορές την μέρα και είναι turbo cory !
|
|
||||
|
||||
ωραιος ο Σαμιωτης!
|
||||
|
||||
|
|
|||
|
|||
παιδια πως ξεχωριζεται το αρσενικο απο το θυληκο εκτος το μεγεθος?
|
|
||||
|
||||
Και πολύ σωστή μέθοδο χρησιμοποιεί ο Σαμιώτης
Τα αυγά Corydoras το μόνο που απαιτούν είναι άψογο αερισμό.Χωρίς αυτόν,πιάνουν όλα μύκητες...Με καλό αερισμό δεν έχεις και καμμία απώλεια με εξαίρεση τα μη γονιμοποιημμένα(που με έμπειρους γονείς είναι ελάχιστα). Η προσθήκη μπλε του μεθυλενίου ή άλλου αντιμυκητιασικού φαρμάκου χρειάζεται μόνο όταν δεν προσφέρεις σωστές συνθήκες στα αυγά αλλά πραγματικά,δεν είναι ιδιαίτερος κόπος να αερίσεις καλά τα αυγά με σωστά τοποθετημμένη αερόπετρα(ή αερόπετρες) Θέλει μόνο να το παρακάνεις με τον αερισμό,να μην βάζεις απλά αερόπετρα,να πιάνουν όλα φυσαλίδες πάνω τους! Φυσικά αμα βλέπεις οτι δεν τα καταφέρνεις με τη φυσική μέθοδο,η προσθήκη κάποιου αντιμυκητιασικού θα σε βοηθήσει να πάρεις μωρά Τα αρσενικά έχουν πιο στενό/λεπτό σώμα απότι τα αρκετά φαρδύτερα θηλυκά. Η διαφορά αυτή φαίνεται πολύ εύκολα κοιτάζοντάς τα από πάνω αλλά γενικότερα δεν είναι δύσκολο να τη παρατηρήσεις,είναι πιο μικρόσωμα τα αρσενικά
"The Catfish is a Plenty Good Enough Fish For Anyone" - Mark Twain Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Kostas G. : 11-02-10 στις 16:57 |
|
||||
|
||||
|
|||
|
|||
...μη ξεχνας τις καθημερινες αλλαγες με φρεσκο νερακι και σιφωναρισμα του βυθου
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ερωτηση για corydoras | thanasis76 | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 46 | 15-02-11 16:16 |
αλγη?? η μυκητες?? | thanasis76 | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 16-02-09 18:55 |
corydoras panda αυγα! | jimfytakis | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 16 | 21-06-08 13:14 |
μυκητες σε υλικα απο την θαλασσα | alexinio | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 30-06-07 09:12 |
μια ερωτηση σχετικα με τα corydoras | mikele | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 4 | 28-09-06 17:14 |