¶γνωστο υπόστρωμα
Το πρόβλημα μου είναι το εξής.Στήνοντας το ενυδρείο μου αποφάσισα να βάλω υπόστρωμα για φυτά.Πήγα σε ένα μαγαζί εδω στη Κατερίνη και το ζήτησα.Καθότι όμως αρχάριος αγόρασα το πρώτο που μου πρότεινε χώρις δεύτερη κουβέντα.Ήταν σφραγιστό σε ένα διαφανές τσουβαλάκι και είναι σαν μικρές πετρούλες πορώδεις και με χρώμα προς το λευκό.Το έστρωσα περίπου σε 5 cm ύψος.Από πανω έστρωσα το πολύ 2cm χαλίκι.Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η πολύ καφέ άλγη,και τα φύλλα της anubias που εχουν 2-3 κιτρινίσει και τα υπόλοιπα έχουν πολλά καφέ στίγματα.Έχει βγάλει και 5 νέα φύλλα.Το κερατοφυλλο τα φύλλα του γέρνουν προς τα κάτω.Και όταν καποια στιγμή καθάριζα το τζάμι με μαγνήτες κάποιες πέτρες κολλήσανε στο μαγνήτη.Είναι δυνατον???Και κάποιες από αυτές που τις δοκίμασα με aquaforte αφρίσαν.Μήπως πρέπει να αλλάξω χαλίκι και να βάλω και περισοτερα εκατοστά,λόγω του ότι έχω υπόστρωμα,αν είναι και υπόστρωμα γιατί έχω αρχίσει να αμφιβάλλω με τα κακά χάλια των φυτών.Το ενυδρείο είναι σε λειτουργία περίπου δυόμιση μήνες και τα νιτρικά στα ύψη.Φωτισμός 8μιση ώρες με δύο λάμπες συνολικά 38 watt.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sakis1976 : 17-12-05 στις 00:56
|