|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Γειά σε όλους! Μετά από καιρό επανέρχομαι με καινούρια απορία. Έχω ένα ενυδρείο περίπου 150-160 λίτρα (αν θυμάμαι καλά) και σκεφτόμουν να το βάλω σε εξωτερικό χώρο, βεράντα, αλλά ανησυχώ μήπως έχω κάποιο θέμα με παγωνιές κλπ! Απλά το σκέφτηκα, αντί να κάνω λίμνη! 3-4 Κoi είναι τα ψάρια που θέλω να έχω μέσα στο ενυδρείο! Οι γνώστες λιμνών και μη τι έχουν να προτείνουν; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
|
||||
|
||||
![]()
σε 150 λιτρα δυσκολευεσαι να βαλεις fancy χρυσοψαρο , δεν μπορεις να βαλεις χρυσοψαρο με μονη ουρα .... ποσο μαλλον κοι που γινεται θηριο...
μονο μικροψαρα σε τετοιο ενυδρειο... τυπου κουνουποψαρα.. |
|
||||
|
||||
![]()
Τα κοι θέλουν λιμνούλες με μερικές χιλιάδες λίτρα. Επίσης, γυάλινο ενυδρείο χωρίς μόνωση σε εξωτερικό χώρο θα χρειαστεί σίγουρα θερμαντήρα τον χειμώνα γιατί αλλιώς θα γίνει παγάκι.
|
||||
|
||||
![]()
Θα συμφωνήσω με τα παιδιά
ΚΟΙ δεν χωράνε Χρυσόψαρα COMMON/COMET δεν χωράνε Χωράνε FUNCY και συννεφάκια αλλά θέλουν θερμοκρασίες >=15 <=25, άρα θες μόνωση και θερμαντήρα
|
||||
|
||||
![]()
Μάλιστα! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! ¶ρα το ξανασκέφτομαι για λιμνούλα!! 😁
|
||||
|
||||
![]()
Σκέψου το για λίμνη και εδω είμαι να σε βοηθήσω
![]() ![]() Αν έχεις αυλή μην το σκέφτεσαι, τα έξοδα του liner είναι τίποτα σαν να αγοράζεις καινούριο ενυδρείο, πολλές φορές και λιγότερα . Για να καταλάβεις τι ήθελες να βάλεις μέσα σε ενυδρείο 150 λίτρα, δες παρακάτω την φωτό που σου βάζω με ένα απο τα Κόι μου σε δεξαμενη 500 λιτρων . Το ψάρι ειναι 3 χρόνων ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Tον χειμώνα δεν έχεις θέμα με το κρύο; Η δεξαμενή σου έχει μόνο φίλτρο;
|
||||
|
||||
![]()
Μαλλον δεν με κατάλαβες
![]() ![]() Σε λιμνη ζει 7000 λίτρα και εκει καλα θα ηταν να ειναι διπλάσιος ο χώρος αλλα αυτον εχω για τωρα .
|
||||
|
||||
![]()
Όχι όχι! Κατάλαβα! Απλά σε ρωτάω τι άλλο χρειάζεται για να είναι η λίμνη λειτουργική; Μόνο φίλτρο; Και για τον χειμώνα ρώτησα αν παγώνει έστω η επιφάνεια τι κάνεις; Λογικά την σπας ή σπας ένα σημείο για να ταΐζεις....
|
||||
|
||||
![]()
Η λίμνη για να είναι λειτουργική χρειάζεται οπωσδήποτε αντλία - φίλτρο (μηχανική και βιολογική φίλτρανση ) . Τα φυτά είναι ένα άλλο μέρος της λίμνης που την κάνουν πιο φιλική για τα ψάρια .
Τωρα ώς προς τον πάγο, την κάνεις σε κάποιο σημείο 1,20 με 1,50 βάθος για να ξεχειμωνιάζουν δεν ταίζεις αν πέσει η θερμοκρασία του νερού κάτω απο 12 βαθμούς καθόλου (δεν τρώνε πέφτουν σε νάρκη) . Αν πιάσει η λίμνη πάγο δεν τον σπας θα κάνεις ζημιά . Για να μην παγώσει εντελώς βάζεις μια αεραντλία . Δεν σταματάς κανένα μηχάνημα τον χειμώνα . Πόσο κρύο έχει εκεί που μένεις ?
|
||||
|
||||
![]()
Μάλιστα! Κατάλαβα!! Το χειμώνα εδώ που είμαι έχει αρκετό κρύο! Παγώνουν δηλαδή σχεδόν τα πάντα όταν πέφτει η θερμοκρασία! Σε ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες και την βοήθεια!
|
||||
|
||||
![]()
Nα είσαι καλά
![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εξωτερικό | Yiannis1 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 21-10-17 13:04 |
Εξωτερικό Φίλτρο | Fishbone | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 09-05-14 12:01 |
Oι Σύλλογοι στο εξωτερικό! | Blanch | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 46 | 20-05-08 15:49 |