![]() |
#1 |
πολλα νιτρικα
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλησπερα παιδια...
Εχω ενα ενυδρειο στα 63λτ τρεχει περιπου 3,5 κοντα στις 4 εβδομαδες εκανα 2 φορες την εβδομαδα υγρα τεστ (Salifert)...το στρωσιμο γινεται με βακτηρια και τροφη ανα 2-3 μερες.... ολα πανε καλα απο αμμωνια και Ν02 να ειναι στο 0 μονο τα νιτρικα ειναι ποοολυ ανεβασμενα κοντα στο 75+. ![]() Μολις πριν 3 μερες εβαλα τα πρωτα φυτα... Και ρωταω εγω τωρα να κανω μια μεγαλη αλαγη νερου της ταξεως του 50% η να περιμενω καμια βδομαδα ακομη? |
|
Εμφανίσεις: 9262
|
|
||||
|
||||
![]()
80-90% αλλαγη νερου και βαζεις ψαρια.αν δε βαλεις συνεχιζεις με τροφη.στην αρχη ταιζεις ελαφρα και δεν αμελεις τις μετρησεις και τις αλλαγες νερου.
|
|
|||
|
|||
![]()
Αλλαγή δηλαδή βάλω δε βάλω ψάρια ακόμη?
|
|
||||
|
||||
![]()
ναι κανε μια αλλαγη και αν δε βαλεις ψαρια συνεχισε με τροφη.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ωραία Κώστα Ευχαριστώ!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Νέο ενυδρειο και να έχει 75 + νιτρικά δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά στις μετρήσεις σου .Μην βαζεις ακομα ψαρι .....
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------------------- Οι αλλαγές ακόμα και κατα φάση του στρωσίματος καλό κάνουν, εμπλουτίζουν το νερό με ιχνοστοιχεία και οξυγόνο που και αυτά είναι απαραίτητα στην ανάπτυξη της βιολογίας
|
|||
|
|||
![]()
Έτσι κι αλλιώς δε θα έβαζα ψάρια πριν κάνω μετρησεις θα κάνω την πρώτη αλαγη που πρέπει θα ξαναμετρησω και βλέποντας και κανωντας
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν πέφτουν θα συνεχίσω με μικρές αλλαγές νερου
|
|
||||
|
||||
![]()
Κάνε μια αλλαγή 90% και βάλε πάλι τροφή για να υπάρχει αμμωνία
|
|||
|
|||
![]()
Αυτό έκανα Αλλά δεν...
|
|
||||
|
||||
![]()
Τι εννοείς ; έκανες αλλαγή 90% και τα νιτρικά δεν έπεσαν ;
Κάνε και μια μέτρηση στο νερό της βρύσης
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τακη σας εβαλα νεα παραμετρο στο θεμα Νιτρικα "Κανε μετρηση στο νερο βρύσης" Και παλι ομως οσο και να εχει το νερο της βρυσης με 90% αλλαγη θα έπρεπε να πεσει τουλαχιστον στο 20. Σωστα; |
|
||||
|
||||
![]()
Εξαρτάτε Μπάμπη από το αν έχει νιτρικά το νερό της βρύσης και πόσα έχει
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ακομα και 20 -30 να εχει παλι θα επρεπε να πεσουν (παντα μιλαω για αλλαγη 90%)
|
|
||||
|
||||
![]()
ε ναι θα έπρεπε,
ας κανει μια τεράστια και βλέπουμε
|
|||
|
|||
![]()
Το λοιπόν το νερό της βρύσης γύρω στο 10 είναι αν δεν έχω κι εγώ αχρωματοψία η αλλαγή που έκανα ήταν 70 % Τασία κανονικά και πήρα αυτές τις τιμές
Ammonia 0 No2 0 No3 75 Ph 8 Gh-kh 10 Το φίλτρο έχει μέσα μπλε σφουγγαρακι και siporax έβαλα κανονικά βακτήρια της sera και συνέχισα με τροφή αλλαγή νερού έκανα αφότου συμπλήρωσε 1 μήνα και οι μετρήσεις ήταν οι παραπάνω με διαφορά τα no3 που ήταν 100 |
|
||||
|
||||
![]()
Γιώργο τι φίλτρο εχεις ;
|
|
|||
|
|||
![]()
Ένα της SICCE το shark adv 800
|
|
||||
|
||||
![]()
Συγγνώμη αν τα εχεις ξαναγράψει... Εγώ θα έλεγα να κανεις μια σκούπα... Και 60% αλλαγή χωρίς να πειραξεις φυσικά καθόλου το φίλτρο...
|
|
|||
|
|||
![]()
Σκούπα δεν έχω αυτή τη στιγμή με την πρώτη ευκαιρία θα αγοράσω.. .
Απλά έκανα την Κυριακή 70% αλλαγή Θα κάνω και την 60... Το φίλτρο όταν έκανα αλλαγή έβλεπα ότι ζοριζοταν και το ξάπλωσα στο βυθό έκανα καλά? |
|
||||
|
||||
![]()
Και το φίλτρο καθάρισε, ελαφρά , όχι λεπτομέρειες,
με νερό ενυδρείου όμως, οχι βρυσης
|
|||
|
|||
![]()
Δεν είναι νωρίς Τάκη 1 μήνα τρέχει το φίλτρο?
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπορεί από τη τροφή να έχει μαζέψει πολύ σκουπίδι και αυτό να σου ανεβάζει τα νιτρικά
|
|||
|
|||
![]()
Εντάξει Τάκη θα το καθαρίσω νομίζεις ότι πρέπει να κάνω κάτι αλλο?
|
|
||||
|
||||
![]()
Προς το παρόν όχι, κάνε μια τεράστια αλλαγή, καθάρισε το φίλτρο, βάλε 2πλασια-3πλασια τροφή και μέτρησε σε 24 & σε 48 ώρες να δουμε που βρίσκεται
|
||||
|
||||
![]()
Καλό είναι να Βάλης την τροφή σε ένα τούλι για να μπορείς να την αποκρίνεις . Για να μην σκορπίσει μέσα στο ενυδρείο χωρίς κανένα έλεγχο.
|
|
||||
|
||||
![]()
ΣΕ καινούργιο στημένο ενυδρειο .δεν αγγίζουμε τα υλικά του φίλτρου.Ουτε σκουπα βαζουμε
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ένα ελαφρύ καθάρισμα μόνο καλό θα κάνει, έτσι και αλλιώς δεν έχει ψάρια μέσα, στο στρώσιμο είναι
|
|||
|
|||
![]()
Το φίλτρο το σβήνω στην μεγάλη Αλλαγή?
Το λέω γιατί αν κάνω 90% Το φίλτρο ζορίζεται. Και μια άλλη απορία παίζει να Ναι λιγμενο το τεστ των νιτρικών και να δείχνει Αλλά? Δεν γράφει ημερομηνία λήξης πανω |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νιτρικα | kapngage | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 25-02-13 14:18 |
νιτρικα | nikos93 | Malawi | 29 | 18-01-13 20:42 |
νιτρικα.. | Liz@ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 28-01-11 10:42 |
ΝΙΤΡΙΚΑ | boutasch | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 15-07-08 19:29 |
Νιτρικα | niar71 | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 19 | 03-03-07 01:55 |