|
|||
|
|||
![]()
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 340 λίτρα μεικτά 2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: με αυτά τα ψάρια από τον Φεβρουάριο '16 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: Φεβρουάριος 4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 25,7 5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): 3 severum (ένα αρσενικό, δύο Θηλυκά), 3 firemouth και 4 μωρά electric blue Acara 6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ): 7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 26 8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: 105 λίτρα κάθε εβδομάδα 9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: Κυριακή 27/11/16 10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: 2 φορές τη μέρα με ποικιλία τροφών 11. ΦΙΛΤΡΟ : 2 εξωτερικά 1200 και 1400lt/h 12. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH: 7,8 KH: 7 GH: 13 ΝΗ3 (αμμωνια):0 ΝΟ2(νιτρώδη):0 ΝΟ3(νιτρικά): άγνωστο, δεν έχω τεστ 2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: ναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ 1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: αρσενικό Severum 2. ΔΕΡΜΑ: κανονικό 3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ: λίγο να ελικόπτερο. Ψιλοκρύβεται 4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ): δε ξέρω 5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): κανονική 6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ?: βγήκε όταν τάισμα αλλά δεν έκανε κίνηση να φαει 7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: τα είδα πριν λίγο 8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: έχει στον πρώτο ένα.μεγαλο ογκιδιο κόκκινο και στο κέντρο σα.να.εχει μια τρυπούλα. Σα να έχει βγει έξω κάποιο εσωτερικό όργανο φαίνεται. ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ?: όχι 2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ?: όχι 3. ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: |
|
|||
|
|||
![]()
Η πρώτη μου κίνηση σήμερα το πρωί ήταν να τρέξω στο ενυδρείο και να δω το ψάρι μου. Σήμερα λοιπόν στο σημείο αυτό δεν υπήρχε τίποτα! Το ψάρι ήταν όπως πάντα. Δε παρατήρησα οτιδήποτε άλλο στο σώμα του, φουσκωμένη κοιλιά, εξογκώματα, αλλά σημαδια κτλ. Τι ήταν τελικά αυτό; Όπως το έβλεπα, χθες φαινόταν σαν να είχε βγει έξω το έντερό του γιατι στο κέντρο είχε μια τρυπούλα αυτός ο όγκος. Δε ξέρω γιατί και πως βγήκε όπως και αν θα ξαναβγεί κάποια στιγμή. Το έχει ξαναδεί κανείς;
|
|
||||
|
||||
![]()
Δυσκοιλιότητα ή απόπειρα γέννας υποθέτω.
|
|
|||
|
|||
![]()
Κλεόβουλε, είναι ο αρσενικός αυτός.
|
|
||||
|
||||
![]()
Τι τροφές δίνεις?
|
|
|||
|
|||
![]()
Πριν κάνα μήνα προσθεσα καινούριες τροφές. Λες μετα από ένα μήνα να προκάλεσε κάποια κάτι τέτοιο;
Οι καινούριες τροφές που πήρα είναι αυτές: Tropical D-Allio Plus Flakes Ocean Nutrition Discus Flake Tropical Astacolor Με τις προηγούμενες, τόσους μήνες δεν είχε κανένα ψάρι πρόβλημα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Undertaker : 02-12-16 στις 09:22 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Δίαιτα και epsom θα πρότεινα.
|
|
|||
|
|||
![]()
Epsom πόσο; Μια φορά ή σε δόσεις;..... Γιατι δε μου έμεινε και πολύ και θα δυσκολευτω να βρω.
------------------------- Αυτό κάνει; https://www.zachospharmacy.gr/-enyda...ioy-mgso4.html Υπάρχει και epsom με διάφορες προσμίξεις που πρέπει να προσέξω; Στα φαρμακεία το βρίσκω; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Undertaker : 02-12-16 στις 09:31 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Δοσολογία στη σημείωση του πρώτου ποστ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=71611
|
|
|||
|
|||
![]()
Η καραντίνα είναι μονόδρομος; Δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα ακόμα να το βάλω σε καραντίνα γιατί το ψάρι είναι μεγάλο και χρειάζεται μεγάλο δοχείο όπως και έξτρα φιλτρανση εκτός κι αν κάνει ένα αεροφιλτρο που έχω που δε νομίζω.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Undertaker : 02-12-16 στις 09:50 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ρίξε σε όλο το ενυδρείο. Κακό δεν θα κάνει.
Για τα επσομ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=77905 |
|
|||
|
|||
![]()
Επαναφέρω το θέμα μιας και μόλις γύρισα από τη δουλειά, είδα το ίδιο ψάρι με το ίδιο εξόγκωμα. Ξεκίνησα με epsom salt μέρα παρά μέρα για 5 μέρες και βλέπουμε. Είναι σίγουρα εσωτερικό όργανο, έντερο, έχει βγει έξω πάλι και το ανησυχητικό είναι οτι το ένα θηλυκό σε κάποια φάση του το "τσίμπησε".
|
|
||||
|
||||
![]()
Πάνο τι τροφές δίνεις στα Severum ?
|
||||
|
||||
![]()
Την προηγούμενη φορά με την πιο πάνω αγωγή είχε γίνει καλά?
|
|
|||
|
|||
![]()
Ταίζω
Ocean nutrition discus flakes Tetra Pro-energy Και ελάχιστα (μια φορα στις 10 μέρες ισως και πιο αραιά) κατεψεγμένα bloodworms (χθές έδωσα) Αυτές τις εδινα απο όταν πήρα πέρισυ τα ψάρια. Κάποια στιγμή ξεκίνησα : Tropical D-Allio Plus Flakes Tropical Astacolor Και μετα απο λιγο καιρό είχα το πρώτο περιστατικό και άνιιξα τότε αυτό το θέμα. Αυτές τις δυο τελευταίες, απο τοτε τις ταίζω μόνο αν τις πιάσει κατά λάθος το χέρι μου απο το ράφι. Σπάνια δηλαδη. Κλεόβουλε, την προηγούμενη φορά, είχε φυγει μόνο του σε λίγες ώρες. Ενα βραδυ αργά το είδα, την άλλη μέρα το πρωί δεν υπήρχε. |
|
||||
|
||||
![]()
¶λλαξε τροφές Πάνο, τα severum είναι φυτοφάγα . Εσύ δίνεις φούλ πρωτείνη εκεί οφείλεται το πρόβλημα σου κατα την ταπεινή μου άποψη .
|
|||
|
|||
![]()
Σαρκοφάγα είναι. Αν και πρέπει να αποφεύγονται αποκλειστικά φυτικές τροφές, καλό είναι που και που να μπαίνει στο διατροφή τους κάποια φυτική ίνα. Διαβαζω οτι απαγορευεται ας πουμε σπιρουλινα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Eγω πάντως έχω δεί τα περισσότερα severum να τρώνε φυτά τι να πώ ? Εκτός και αν τα τρώνε επειδη τους χαλάνε το ντεκόρ
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Αν μπουν φυτά ναι, θα τα φάει. Το χω δοκιμάσει.
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα σεβέρουμ είναι παμφάγα και η σπιρουλίνα είναι κατάλληλη για όλα τα ψάρια (πάντα χωρίς υπερβολές βέβαια).
Στην περίπτωση σου νομίζω ότι έχει ερεθισμό στο έντερο πιθανότατα από δυσκοιλιότητα. Οι δευτερογενείς λοιμώξεις είναι πιο επικίνδυνες. Κάνε την θεραπεία που δεν έκανες την προηγούμενη φορά και κατόπιν με μελαφιξ. |
|
||||
|
||||
![]()
Για να τα τρώνε τους αρέσουν βρε Πάνο, τα αναγνωρίζουν και τα τρώνε
![]() Το στόμα τους έχει κατάλληλη ανατομία για να τρωει φυτά όπως και τα Mesonauta . Ναι στην φύση θα φάνε και κανένα ψάρι αλλά σπάνια . Εγω απο όλα τα παραπάνω θα κράταγα μονο τα bloodworm . Oι συγκεκριμένες στρέφουν προς φυτοφάγες . Οι πολλές πρωτεινές ευνοούν τα πρωτόζωα και φέρνουν τέτοια προβλήματα . Πρόσφατα ήμουν σε ένα συνέδριο για Κιχλίδες ![]()
|
||||
|
||||
![]()
σε ποιό συνέδριο καλέ?
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Undertaker : 10-05-17 στις 18:22 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Μη διαβάζεις ακατάλληλα αναγνώσματα ![]() Μια χαρά είναι ο αρακάς, φρέσκος ή κατεψυγμένος, ελαφρά αχνισμένος, αφού βγάλεις τη φλούδα που είναι σκληρή. |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι master
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Το έντερο επιμένει να είναι έξω. Περίεργο, την προηγούμενη φορά ειχε μπει στη θέση του σε λίγες ώρες. Αυτή τη φορά και νηστεία κάνω τοσες μέρες τωρα και epsom salt.....και τίποτα. Δε ξέρω τι άλλο να κάνω...
Πριν λίγο τάισα flakes μουλιασμένα με σκορδόζουμο αλλά αν και έριξα δυο φορές, δεν έφαγε τίποτα. Την πρώτη φορά ουτε που βγήκε από την κρυψώνα του και τη δευτερη πλησίασε την τροφή αλλά δεν ακούμπησε τίποτα. |
|
||||
|
||||
![]()
Πάνο καραντίνα έχεις?
|
|
|||
|
|||
![]()
Οχι Κλεόβουλε. Ένα μικρό πλαστικό δοχείο έχω βαριά 20 λίτρα. Δε κάνει για το ψάρι αυτό.
....το βλέπω και το λυπάμαι ρε φίλε. |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν έχεις? αδικαιολόγητος......πάρε βρε τσίπη ένα samla http://www.ikea.gr/apothikeutikoi-ho...6917/30102974/
γιατί πως να κάνεις πιο δραστική θεραπεία στο κυρίως ενυδρείο? |
|
|||
|
|||
![]()
Έχω και ένα 45λίτρο (ίσως και μεγαλύτερο) αλλα το έχω γεμάτο μέχρι πάνω με τύρφη. Τι θεραπεία θα πρότεινες;
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
SEVERUM | peristerigeo | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 11-10-10 20:38 |
Red Severum | aura | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 2 | 10-08-10 04:56 |
severum | CASPER | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 4 | 23-12-05 17:53 |
ick στα severum | kazanasb | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 14-11-05 10:32 |