|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού Μισό νερό, μισό γη και αέρας, σε όλους τους συνδυασμούς! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Μετά από πολλή σκέψη και προσπάθεια, αποφάσισα να κάνω μία καινούρια αρχή με συνδυασμό ενυδρείου, ενός 250λιτρου που λειτουργούσε ήδη για 2,5 χρόνια και μίας εσωτερικής λιμνούλας που ήταν στημένη για περίπου 1 χρόνο.
Αφού αγοράστηκε και στήθηκε ένα υπόστεγο που βάζουν καυσόξυλα, ![]() γίναν οι σχετικές τρύπες για την φίλτρανση και τυχών καλώδια, ![]() και τοποθετήθηκε liner επάνω ![]() και στο κάτω μέρος του υπόστεγου. Μπήκε και ένα φελιζόλ αρκετών εκατοστών. ![]() ------------------------- Αφού επενδύθηκαν pvc σωλήνες με βαλσάτη χαλικάκι, κολλήθηκαν σε ένα γυάλινο κυματιστό ράφι. ![]() Τοποθετήθηκε η 250λιτρη γυάλα και το ράφι. ![]() Και ο φωτισμός. ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Anna10 : 01-04-16 στις 22:39 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Καλά κοπελίτσα σούπερ θα το κάνεις
![]() ![]() ![]() ![]() Γι αυτό χάθηκες εσύ τόσο καιρό ... ![]() Καλή επιτυχία Αννούλα, αν και είμαι σίγουρη ότι θα μεγαλουργήσεις πάλι ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστώ πολύ Αρτεμησία μου, έχει ακόμα πολλή δουλειά για να γίνει όπως πρέπει.
Να ευχαριστήσω ακόμα θερμά τον Σάββα ( klipitiklopos ) για τις συμβουλές του και καθοδηγήσεις του. Σε ευχαριστώ πολύ γείτονα. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καινουργια θαυματα ετοιμαζονται!!
|
|
||||
|
||||
![]()
για μεγάλα πράγματα πάτε εσείς, μπράβο σας
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
paludarium τρελά είναι. .....
να δω πότε θα κολησω το δικό μου. ![]() ανυπομονώ να το δω μπράβο ¶ννα.
|
||||
|
||||
![]()
Σας ευχαριστώ όλους για την ενθάρρυνση που μου δίνεται. Όλων οι δημιουργίες σας έχουν το κάτι εξαιρετικό από το οποίο μαθαίνω.
![]() Με υπομονή και επιμονή, όλα γίνονται. |
|
||||
|
||||
![]()
Mπραβο Αννα! Πολυ χρησιμες και ενδιαφερουσες και οι φωτογραφιες βημα-βημα.
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστώ πολύ. Θα προσπαθήσω να ανεβάζω φωτό σε ότι κάνω για να ενημερώνω και να με συμβουλεύετε επίσης.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο βρε ¶ννα μαστόρισα,
θα βάλεις τα γυαλιά σε πολλούς ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστώ πολύ Τάκη μου, κάπου στο βάθος φαίνομαι κι εγώ να ακολουθώ αλλά καταϊδρωμένη.
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ ενδιαφερον project! Περιμενουμε την συνέχεια!
|
|
||||
|
||||
![]()
Θαυματα προβλεπω!!!!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Σας ευχαριστώ όλους.
Μιας και υπάρχει εξέλιξη του paludarium, ας κάνω ένα update. Το πλαϊνό ράφι κολλήθηκε. ![]() Στρώθηκε και κολλήθηκε και το liner. ![]() Κολλήθηκαν οι πλάτες και οι πέτρες περιμετρικά του ραφιού. Στα κενά μεταξύ τους που φαίνεται το liner θα μπουν φυτά ή κάτι άλλο για να καλυφτούν. Δυσκολεύτηκα λίγο και στην μπροστινή γωνία με τις πέτρες γιατί ήθελα να έχω το liner υπερυψωμένο για να φεύγει το νερό μέσα στην γυάλα. Ελπίζω να το καλύψω το σημείο με κάποιο φυτό γιατί δεν μου πολυαρέσει όπως είναι. ![]() Μπήκε ύφασμα στο ράφι. ![]() Και το χαλικάκι βαλσάτης. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μπράβο ρε ¶ννα τέλειο γίνεται.
που τα βρήκες αυτά τα ξύλα βρε? πολύ όμορφα ειναι ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ ομορφο παει να γινει..
Για πες και πως το σκεφτεσαι.. Τι ζωντανα , μεχρι που θα τρεχει νερο κλπ |
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστώ Αλέξη. Όλα από ebay είναι γι' αυτό και η διαφορά στο χρώμα της πλάτης και του φλοιού δέντρου. Θα μπει και η πλάτη της λιμνούλας αύριο. Με τα φυτά όμως και το νερό δεν θα φαίνονται τόσο οι διαφορές τους.
|
|
||||
|
||||
![]()
Kαλή ευκολία Αννα μου
![]() ![]() ![]() ¶ννα φίλτρανση θα φτιάξεις ?? Υ.Γ. Βάλε και ένα λίνκ απο τα ξύλα ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Γιάννη μου σε ευχαριστώ. Αφού θα μπει και η άλλη πλάτη, κάπως πάνω από τον πλαγιαστό κορμό, ο κορμός αυτός θα είναι σαν ζαρντινιέρα για φυτά. Το σιντριβάνι-ξύλο της λίμνης μάλλον θα μπει στο κάτω ράφι, μέσα στην γυάλα. Τα γερτρούδια θα μπουν με τις τσέρρυ και θα δω αν βάλω κάτι άλλο. Το ύψος του νερού θα είναι 35-40 εκατοστά. Ήθελα να τρέχει το νερό από τις πλάτες, δεν ξέρω αν το καταφέρω. Κάτι να προτείνετε;
|
|
||||
|
||||
![]()
Ωραια!
Εγω παντως ετσι ομορφο πως ειναι, θα το εκλεινα με τζαμαρια μπροστα και θα πετουσα και μερικα βατραχακια μεσα στο δασος! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το λινκ για τον κορμό. ![]() http://www.ebay.de/itm/XXL-Korkrohre...3D111791744339 ------------------------- Γιάννη το σκέφτηκα κι εγώ για το τζάμι. Δεν ξέρω αν θα έχει καλό εξαερισμό όμως για ζωντανά. Δεν είναι ανοιχτό από πάνω, έχει ξύλο και πρεσαρισμένο χαλικάκι από επάνω. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Anna10 : 03-04-16 στις 01:05 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Να είσαι καλά ¶ννα στέλνει και Ελλάδα
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ναι Αρτεμησία μου. Η αποστολή ήταν και γρήγορη.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξερω αν σου κανει κατι τετοιο αλλα πεταω μια ιδεαhttp://www.ebay.com/itm/50x-Adjustab...oAAOSwMmBV3WA2
Τα ξυλα τελεια! |
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστώ πολύ Χρήστο. Αυτά είναι για ψεκασμό ή για να στάζει νερό;
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 03-04-16 στις 19:33 |
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι ρυθμιζομενα οποτε παιζεις οπως θελεις μπορει να υπαρχουν και φθηνοτερα σαν παραδειγμα στο εχω βαλει
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
1-2 bar λέει η πίεση. Δεν κάνουν για αντλία ενυδρείου, έτσι δεν είναι; Χρειάζονται κάτι τέτοιο για να δουλέψουν σωστά;
http://www.ebay.de/itm/Druckpumpe-fu...7lm6YjPJwM8Flg Νερό μπορεί να τραβάει από το ενυδρείο; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 03-04-16 στις 19:34 |
|
|||
|
|||
![]()
Κ βέβαια ΔΕΝ θα σ προτείνουμε τίποτα.άψογα το πας.
|
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστώ πολύ Δημήτρη. Αλλά πάντα θέλω την γνώμη σας και τις προτάσεις σας.
Και μερικά λινκ για τις πλάτες. http://www.ebay.de/sch/i.html?_odkw=...arien&_sacat=0 Και μία ακόμα ερωτησούλα. Στο πλαϊνό ράφι που θα μπουν φυτά, φτέρες και άλλα, να βάλω καλύτερα χώμα για λίμνες από πάνω από τον βαλσάτη ή μόνο με το χαλικάκι θα είναι εντάξει; |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η καινούρια μας λίμνη! | tanale | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 12 | 08-03-14 14:07 |
Καινούρια Γκάπυ | Sandrea | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 16 | 27-11-11 23:42 |
Ήρθε η καινούρια γυάλα!!! | frits | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 11 | 05-09-10 11:35 |
καινούρια με απορίες! | maria1983 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 22 | 08-12-09 15:24 |
Καινούρια αρχή... | John T | Γλυκό νερό - Γενικά | 18 | 16-07-06 10:55 |