|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα μετά από πολύ διάβασμα ξεκίνησα το δικό μου θαλασσινό ενυδρειάκι .
Είναι ένα 60 λίτρο χορηγία από μια κυρία στη δουλειά, το έστησα εδώ και τρείς εβδομάδες με ζωντανό βράχο, ένα skimmer dolphin και με ένα φίλτρο 120άρι της Tetra. Για το νερό πήρα θάλασσα από Ωροπό και το σπάσα με R/O ώστε να φτάσω στο 1025 την αλατότητα, σε μετρήσεις που είχα έδειχναν 0 Αμμωνία και 15 νιτρικά λόγω του σφουγγαριού που έβαλα για να τραβήξει την βρώμιά του αραγωνίτη. Εδώ και τρείς μέρες έβαλα ένα Amphiprion Ocellaris όπου και μου τρώει κανονικά , θέλω να ρωτήσω εάν μπορώ να βάλω κανένα μεσογειακό σαλιγκάρι για να τρώει ότι υπόλοιπο από τροφής που αφήνει το ψάρι |
|
||||
|
||||
![]()
Πες μας λίγα λόγια για το ενυδρείο. Φωτισμό;Κυκλοφορία; Κάνεις και άλλες μετρήσεις; Όπως φώσφορο για παράδειγμα. Το νερό είσαι σίγουρος ότι ήταν καθαρό από το σημείο που το πήρες;Καλύτερα αφού έχεις Α/Ο να σπάς αλάτι σε νερό. Μεσογειακό σαλιγκάρι δεν νομίζω να μπορείς να βάλεις...Δοκίμασε κάποιο Nassarius.
|
|
||||
|
||||
![]()
καλή αρχή στα αλάτια λοιπόν κάνε μια αντιγραφή την φόρμα εγώ να έχουμε μια γενικη εικόνα από το ενυδρείο σου να πάρεις πιο συγκεκριμένες απαντήσεις http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=70893
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
|||
|
|||
![]() ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
Δοσομετρική αντλία Οχι
ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΕΣΤ (συμπληρώστε τις τιμές και με τι τεστ μετράτε και πόσο συχνά)
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα φίλε μου. Θα το τρέξεις σαν fish only η σκέφτεσαι να πας σε reef; έχει σημασία για το τι θα ακολουθήσεις.
|
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε μου βλέποντας και κάνοντας, θα δούμε
|
|
||||
|
||||
![]()
Η αληθεια είναι ότι είναι μεγάλο θέμα τα οικονομικά και το που μπορεις να φτάσεις, άλλα είναι καλο να προσανατολιστείς από τώρα για να ξέρεις τι εξοπλισμο να διαλέξεις. Μην πάρεις κάτι και αργότερα δεν κανει και κλαις τα λεφτά σου.
![]() Οσο για την αρχική ερώτηση σου δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο σαλιγκάρι της θάλασσας μας που να τρώει απορρίμματα όπως και γενικά σαλιγκάρια που να τρώνε απορρίμματα. Τα σαλιγκάρια συνήθως τρέφονται με υπολείμματα τροφής και διάφορα αλλα που βρίσκουν στην αμμο(όταν μιλαμε για σαλιγκάρια άμμου) |
|
|||
|
|||
![]()
Εάν πάρω κοράλια θα διαβάσω πάρα πολύ για να το κάνω , πάντως και συνάδελφος που είχε στήσει 120αρι ξεκίνησε σιγά σιγά και έφτασε σε reefaki με μεσογειακούς οργανισμούς μέσα.
Εάν ασχοληθώ τέλος πάντων θα ξεκινήσω με μαλακά. |
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα. Διακρίνω μια ξενια και απο ψαρια 1 ζευγος κλοουν και 1 μανταρίνο.
Για αρχή πολύ καλό! Θα μπορούσες να βάλλεις πιο κοντινές φωτός με τα ζωντανά σου; |
|
||||
|
||||
![]()
Ομορφο και καθαρο φιλε
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Μετά από κοντά ένα χρόνο λειτουργίας βάζω τις φωτογραφίες
![]() ![]() ------------------------- ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη desperado289 : 22-03-16 στις 20:04 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω έχεις ένα θέμα με άλγες...Κατά τα άλλα φουντωμένα φαίνονται τα κοράλια!!Αν καταπολεμήσεις τις άλγες θα γίνει τέλειο!
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα συμφωνήσω με τον @gallos
Ένα εντελώς φρέσκο θέμα, αν θες να το διαβάσεις http://www.aquatek.gr/vb/showthread....735#post931735 |
|
|||
|
|||
![]()
OK ευχαριστώ αν και το ήθελα να έχει στην πλάτη την άλγη για να τρώει η salarias fasciatus , αλλαγές κάνω 10 λίτρα τη βδομάδα με θαλάσσιο νερό ή φτιαγμένο με R/O τα νιτρικά πιστεύω τα ανεβάζει το siporax στο φίλτρο.
ταΐσματα κάνω δυο φορές την ημέρα και γενικά είμαι τίγκα στη ζωή (κοπήποδα, μύσις , αμφίποδα , μικρές πεταλίδες) την caleurpa μάλλον την πήρα απο τη θάλασσα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέο Ξεκίνημα!! | markos6888 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 5 | 01-07-11 13:49 |
Νέο ξεκίνημα | spirossd | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 5 | 16-12-10 11:50 |
Νεο Ξεκίνημα... | _tm_ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 23-08-08 19:47 |
Ξεκίνημα.. | vega | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 1 | 22-12-07 08:07 |